Golf 3 1.6 75 к.с. ABU 94 г. - проблем с охлаждане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
qutiVW
Автомобил: WV Golf III
Двигател: ABU Petrol and LPG

Re: Golf 3 1.6 75 к.с. ABU 94 г. - проблем с охлаждане

Мнениеот qutiVW » Сря 14 сеп 2022 9:32

stefan4o написа:236лв за водна проба на главата ли? Или за пълно обслужване?

обслужване на главата като нова да станела

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 сеп 2022 9:50

Не се чуди. Дано да работят читаво. На мен подобни пари ми взеха в Казанлък преди 2г. Но там са безупречни.

Потребителски аватар
qutiVW
Автомобил: WV Golf III
Двигател: ABU Petrol and LPG

Мнениеот qutiVW » Съб 17 сеп 2022 19:04

Привет.
Вчера Монтирахме главата. преди това из шлайфахме двигателният блок с абразивен диск ф150 понеже забелязах обединен канал на водата към 1 ви цилиндър горе в дясно погледнато отпред до като се изравни с цялата контактна повърхност от край до край 1 до 4 където стъпва главата.
И, не запали :banghead стана време да тръгва на работа Вуйчо ми.
Днес Запали :beer след като вчера не можахме използва впръскване на бензин над инжектора на моното и стана отначало се зореше разбута малко дистрибутора и сега пали от раз.
Издуха насъбралата се вода от тръбите за отработени газове а там имаше толкова вода направо цамбуркаше като галон вода 11литра разбрахме когато побутвахме за напасване на белезите се чудех от къде се чува това цамбуркане.
Поработи на място да видим какво ще се случи и така до като изправи стрелката за температурата на охлаждащата течност вертикално предполагам е 90 градуса.
Включи вентилатора охлади се около 70 изключи.
Давай да направя едно кръгче познайте :scare3 https://youtube.com/shorts/CpRjlBbdNPk?feature=share :11 какво му става идея си нямам вече.
Адски дим направо димна завеса бял пушек зад мен.
И така до Варна на почивки и проверка на масло 1л има да съм и сложил уж беше много по време до като е отворен ДВГ после стана мин след като запали налях до 3/4 падна на 2/4 долях пак до 3/4 от щеката.
Вода е добре почти 100мл или грама да съм и сложили
Утре ще видя как е нивото на маслото
Пропуснах да спомена покарах без вода, отвори се мястото на термостата понеже го махнах и, не успях да го затегна, единият винт превъртя и тръгвах ..... спрях някъде си понеже полудяха оборотите без да давам газ държеше между 2 и 3.
Напълних вода и правеше воден стълб та от там е водата в тръбите.
Унищожило беше свещите
Опънал се е ремъка на вала с зор го натикахме а той ставаше лесно може би тази глава да е по висока.

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Нед 23 окт 2022 14:49

С новата глава ли покара малко без вода ?

А пищенето за маслото е или от датчика за налягането или найстина няма налягане.
Зад двигателя, над свещите за първи и втори цилиндър имаш два датчика за налягането на маслото. Единия е за високото другия за ниското. Този за ниското започва да пищи още с паленето на двигателя (ако има проблем). Този за високото пищи над 2500об/м. (Отново ако има проблем).
По спомен са бял и син на цвят. Не си спомням точно но мисля че левият датчик е за високото. Пробвай да го смениш с друг или най добре си измери налягането на маслото, както те посъветвах още в началото!!!

Писал си че сте шлайфали блока с камък. Предполагам ръчно :rolleyes Дано сте сменили маслото и сте направили добра промивка, щото прахта от абразива ще убие тотално мотора.

Да не би да не сте разхлабили водната помпа и затова ремъка да ти идва леко къс? Ангренажния ремък се натяга чрез водната помпа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”