Гумите опират... РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 27 юли 2007 10:47

И при мен опира задна лява гума ,въпреки че съм със спортно окачване.Решението е или по тясни гуми или леко изрязване на веждата от вътрешната страна.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 27 юли 2007 12:31

Братле, не искам да ти развалям наствоението, но според мен пробл не ев джантите. Верно, изнесени са, но това не тпябва да е проблем. Най-вероятно са ти изпуснали амортесиорките.... Това се проверява съвсем лесно - кат отвориш зандата врата , качваш се на прага и почваш да я клатиш кат див нерез стар жълъд ;) Ако се клати много са изпуснали, при мен е така и кат кача четири човека минавайк ипрез дупка имам чувството, че ще ми те откаичи шасито ХАХАХА.
Сериозно - най-вероятно това ти е проблемът, не зависи от джантите. Най-доброто, което мога да ти предложа са амортесиорите Billstein, заднит етрябва да са ти по най-много 60-70 лв парчето, ако не и по-малко.
Инач епоздравления за голфчето, супер е на снимките.
Успех! 8)
П.С. Пружините можеш да си ги провериш като бръкнеш под гумата, ако мърдат като ги барнеш или се огъват са отишли. Здравата пружине не би трябвало с ръка да я натягаш или мачкаш. Така ще разбешер дали трябва да вземаш и пружинки.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 27 юли 2007 19:33

И мойте леко опираха :wink: Изтрий леко с флекса веждите от вътрешната страна точно където опират и всичко ще е ОК :D

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пет 27 юли 2007 20:00

колега аз имах същия проблем!колата е доста висока да не кажа прекалено но като се натовари при неравности опираше!смених амортесьори пак същата работа!купих си тампони за лада по три на пуржина вече една година никакъв проблем!смених и тампони на задния мост возията си остана същата въпреки че очаквах да почне да вози твърдо!оказва се че тампоните имат достатъчно луфт за да се свиват пуржините и амортесьорите да работят нормално!пробвай с такива тампони едва ли могат да извърчат и трите на куп и да стане проблем!

Потребителски аватар
kamenr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

окачване

Мнениеот kamenr » Пет 27 юли 2007 20:25

свий си ръба на калника навътре. ако го направиш както трябва няма да имаш проблеми. пак зависи и каде и колко допира гумата. карал със съшите такива джанти и гуми, опираха на 1 мм отпредната страна на задните калници, като свих навътре ръба нямах никакви проблеми. лака се напуква трябва да ги боядисаш поне с грунд.. но ако ти е по лесно сменяй окачване :Р
поздрави

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Re: окачване

Мнениеот mafiacartel » Пет 27 юли 2007 20:52

kamenr написа:свий си ръба на калника навътре. ако го направиш както трябва няма да имаш проблеми. пак зависи и каде и колко допира гумата. карал със съшите такива джанти и гуми, опираха на 1 мм отпредната страна на задните калници, като свих навътре ръба нямах никакви проблеми. лака се напуква трябва да ги боядисаш поне с грунд.. но ако ти е по лесно сменяй окачване :Р
поздрави

Да прав си така е при мене е по същия начин ,но има и още един начин да изреже обрачи от транспортна гума и да ги подложи под прожината тъй като те са доста твърди.При мене се получи доста добре.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 27 юли 2007 22:34

Точно тоя амортесьор е изпуснал и заради това опира. Бях събрал пари за спортно окачване ама съединителя замина и смених него. Проблема ще го реша временно с гуми м/у намотките. Ако изрежа с флекса веждата, според мен ще тръгне ръжда (на Ауди 80 пробихме 4 дупки за подкалници и тръгна :( )
Благодарско на всички ;)

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 27 юли 2007 22:46

CRX Racing написа:Точно тоя амортесьор е изпуснал и заради това опира. Бях събрал пари за спортно окачване ама съединителя замина и смених него. Проблема ще го реша временно с гуми м/у намотките. Ако изрежа с флекса веждата, според мен ще тръгне ръжда (на Ауди 80 пробихме 4 дупки за подкалници и тръгна :( )
Благодарско на всички ;)

Ти се шегуваш....как между намотките ...???????За това ли се притесняваш че ще изхвърчат.....ами имаш основание ако ги сложиш между а не върху тях !!

Аз лично съм заварявал пружина в пружина= два пъти повече товароносимост и пак по толкова друсане+чупене на заварката много скоро.....после същата операция само че пружините съм ги прекрепил една към друга с пръстени от поцинкована тръба резултата е безотказен но по паваж се разнася звън като от цигански катун......тампони за лада стават ама само повдигат ......какви ли не глупости съм правил на горката си втора кола преди 10 г. ама гума между витките не ми звучи сериозно....

Последна промяна от Ronin на Пет 27 юли 2007 22:56, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 27 юли 2007 22:50

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 27 юли 2007 23:09

твойте брат са 2см ипак не опира а колегата му опират ?
с кво окачване си "фрнско"ли та не си пилил вежди? а и фланците барат ке се напукат...............

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пет 27 юли 2007 23:24

Еми то такъв им е модела на самите гумички, да се слагата между намотките по 3 броя и не позволяват пружината да се сгъне...

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 28 юли 2007 8:32

да ама това с гумата между пружините не е добре защото ще счупиш пружина след като им намаляваш хода на свиването...или си подложи втулки на задните амортисъори,или ги смени със спортни по-твърди са или както каза колегата преди мен си отрежи сгъвката на задните калници е твоя работа.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 29 юли 2007 20:45

Сложих временно по 3 гуми на задните пружини. Направих и тест с двама души отзад по улиците на Перник, които са много подходящи за целта. Калниците не докосват гумата.
Бях на сватба там и всички гости разбраха, че колата е над всичко, след като се изтапанчих с крика пред ресторанта :lol:
Изображение

Потребителски аватар
alien
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien » Нед 29 юли 2007 21:30

Колега, аз съм със спортно окачване -4см. Джантите са ми 6.5J 15, гуmите са ми 195/50 R15 и при голяма неравност по пътя гумите опират в подкалниците! С 5 човека към Перник по бабуните се скъса да закачва, но само в подкалниците. Аз вече свикнах и не им се връзвам.

п.п. Карам Джета '87, 1.8i EV

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”