добре де ама къде ти седи стрелката на температурата...в нормално положение ли.....загрява ли ти колата????
всички маркучи ли са ти топли?
изпаритела ....откъде се топли....газаджийте къде са го вързали?

Радиатор на парното
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
значи работата е следната газовата уредба си е вързана към малкия кръг и си работи перфектно, цялата нередност идва от термостата когато той се прецака или остава постоянно отворен или не може да се отвори напълно и от там да се изравнят температурите на двата кръга ,защото горния маркуч към главата и тройника с датчиците е по- топъл направо пари ,а долния е топъл ,но не е така горещ което говори за не напълно отворен термостата ,което е по-лошия вариант ,защото може да се прегрее двигателя...
И тъй като температурата към главата и тройника ми е по-висока от разширителното казанче ми изхвърля антифриз,по принцип антифриза го дават да завира към 118гр. а водата чистата 100гр.за това ми се губи от нивото на антифриза и на по къси разстояния не загрява чак толкова колата.Но вчера ми се наложи да ходя до Казанлък и гардусите по едно време минаха 100 по таблото.С тези термостати не е шега работата ,защото направо към разцепване на двигателя отиват нещата ,ако се изтъре дълго време така.За това колеги сменяйте си термостатите на време даже да не кажа на 2г. просто за да не попадате в подобни ситуации,защото моя е на 4г.почти и ето каза си думата... 

- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
значи да разбирам,че си открил къде е проблема:)?
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
:)
според мене не може да клеяса просто си е загубил качествата:)
Дано да е от това,че е най-безобидно.....
Успех:).....и късмет:)
Дано да е от това,че е най-безобидно.....
Успех:).....и късмет:)
- jagler
Та колеги и моя най-лош кошмар се сбъдна...тъй като се чудех къде ми отива антифриза се оказа изцъскала гарнитура на главата.Днес я свалихме с моя майстор и се оказа оригиналната от завода на 13-14г. просто време им е било на горката...
Та вмиквало си е буталото ..по точно две 2 и 3 антифризче и няма ни дим отзад към аспуха ни нищо...чудя се аз защо температурата ми е голяма все към 100гр. а то каква била работата.Питах майстора сега дали няма да се е получил някой хидравличен удар с тая вода в цилиндара,а той ми каза бензиновите двигатели са куче марка просто горивната камера е по-голяма за разлика от дизелаците и не може да стане такава беля...и да се стигне до изкривяване на кобилици и т.н. Затова колеги спокойно... 

- jagler
Въпроса ми е следния сега трябва да се прави центровка от делкото...защото колата е мудна ..аз се мъчих сам без лампа която мига с такава честота ,защото нямам и постигнах някакъв резултат ,но в коя посока се завърташе то
обратно на часовниковата стрелка или в права посока.Аз го завъртях и в двете ,но в обратна посока по има ефект...а пък аз в сряда ще отида да ми я регулират както трябва...
може и компресията да ги накарам да ми измерят 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тъкмо да спомена гарнитурата и некой ме е изпреварил
, ама като съм двупръст.., та колега нагазил си у дълбокото гледам , оправи ли главата , та търсиш центровка. Доколкото съм чел из форума- 6 градуса изпреварване , има маркер на маховика-под една пластмасова тапа м/у мотора и скор. кутия , точно под пластмас. коляно за водата

- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”