Вода в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Чет 26 май 2005 14:42

Познат проблем! :? По този начин си прецаках имобилайзера на една аларма и добре, че беше в гаранция, а и майстора беше пич и ми сложи нова. След случая ходих при едни майстори, които поливаха с кофи вода и така и не разбраха от къде тече. Замазаха всичко по което се оттича водата и ... продъжава банята за бушоните. Веднъж ми направи впечатление, че проблема май идва от едно жило, което влиза в купето, но точно кое беше сега не мога да се сетя. gruebel По него май се стича вода право в купето. Като имам време и проверя, ще пиша точно за къде се съмнявам...

Потребителски аватар
dimpex_01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimpex_01 » Съб 28 май 2005 11:34

Докато сте на тема ВОДА В КУПЕТО може ли някой да ме светне от къде може да влиза вода в краката на задно ляво място (зад шофьора). На пипане от всякъде е сухо, а на пода два пръста вода. Вапрос с повишена трудност :D :D :D Аз за момента подсушавам като се отбия на автомивка и ми я изтеглят ама не си е работа. Благодаря на всички предварително!!!

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Съб 28 май 2005 11:43

пробвай докато си на автомивката да видиш откъде тече - влизаш вътре и дебнеш. иначе някъде на село с маркуча също става :)
възможно е да е от уплътненията на вратите или от багажника.

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Съб 28 май 2005 12:12

dimpex_01 написа:... Аз за момента подсушавам като се отбия на автомивка и ми я изтеглят ама не си е работа.

Направи си дупка в пода...може и пробка! :D :wink: Майтапа настрана, но да го дебнеш от къде ще протече докато я мият наистина трябва да ти даде отговор на въпроса.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 28 май 2005 12:34

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 12:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 28 май 2005 13:24

Аз имах аналоичен проблем. Колата е 1.6 D Г-2. отдолу, на пода, успоредно на задната седалка, точно зад мястото за краката е закрепено нещо като п-образен винкел, който явно има за цел да предпазва средното гърне от удари. При всеки удар, обаче, това нещо се изкривява напред или назад. И защото е закрепено с 3 или 4 болта към пода на колата (точно там зад мястото за краката), ламарината на пода е пробита и оттам мокета беше постоянно мокър. Болкит-а отгоре и отдолу реши проблема, но и внимавам да не я удрям много.

rover
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rover » Вто 31 май 2005 14:29

Отпред от дясно течеше от вентиклатора:

Външен въздух взима от под капака, в десния ъгъл (до стъклото; под пласмасовата кора) там има една решетка от пластмаса - уплътнението м/у нея и купето се беше свършило. Течеше направо в вентилатора и после се оттичаше надолу, кечетата как мухлясаха , не е истина. Няма отмирисване. На някой да му се намира кече в повече?

П.П.
Голф 2 2 врати

Потребителски аватар
paro_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paro_k » Сря 14 сеп 2005 14:40

Като гледам как се излива навън се сещам, ча напролет ми протече уплътниля на задния джам. Ръгах силикон, ама пак пуска по малко и капе в багажника.
Някой знае ли дали уплътненията се продават на метър, защото за моя Г1 едва ли ще намеря? Ама то май трябва да си е със завоите?

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Пак за водата в купето

Мнениеот Perso » Нед 11 дек 2005 13:57

става въпрос за Г3
понеже някои колеги бяха много "любезни" ще пиша тук. открих, че маншона на купето където щангата на волана пресича купето и отива към рейката, седи на ебем страна и "свети" реших да ви питам дали някой се е занимавал с него?
като дигнах постелките и се загледах тоя маншон или се уплътнява със телена скоба с напрежение навън или има едно черно тенеке което се развинтва и маншона ляга между него и тенекията на купето :roll:

Потребителски аватар
DeeMoV
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DeeMoV » Нед 11 дек 2005 15:23

На мен ми протече точно под педалите,един ден се ядосах и разглобих цялото табло и започнах да наливам вода отвънка :D и го хванах откъде е :D .Оказа се че когато са слагали алармата пичовете са дупкали и после не са оплатнили прекалено големия за това кабелче отвор и си тече ли тече :) Напълних го с силиконче и вече не тече грам ;)

Потребителски аватар
Зеления гущер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Зеления гущер » Нед 11 дек 2005 19:20

На тези които имат локжи от дясно да не се коркат.
Аз имах същия проблем и го жидях от каде е.
Значи проблема ако не е от оплатнението на вратата е от филтара който ви седи дясно под капака.
Купете си една туба санитарен силикон и дерзайте,след тожа почистете коритото от боклуци и сте готови.Цялата работа ще ви отнеме не повече от 15-20 минути (без да се брои ходенето до магазина).
Е,това е,надявам се че съм ви бил полезен.
Ще се видим напролет на Божурище. :yeaha: bowdown Beer bishop

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 11 дек 2005 21:59

Ми май и аз ще се присъединя към вас. Днес и аз открих една хубава локва от дясната ми страна. Скоро ми сменяха предното стъкло може ли да е от там проблема. Примерно да не е допре залепено или уплътнено. :? Не знам какво ама с тоя дъжд и сняг дето вали всики ден само и треперя на тая кола. :(

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 12 дек 2005 0:07

Може, може!! Един роднина с Пасат имаше същия проблем от стъклото. Силикон му е майката.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 12 дек 2005 9:14

Решил съм да си купя един черен скиликон и ще мина цялото стъкло отпред, дано свърши работа. Иначе може проблема и да е отдоло :? , ако някъде се образувала някоя дупка. Това с водата е много неприятно, защото след време започва да се образува една неприятна миризма на влага и не можеж с нищо да я разкараш. Затова ще го разнищя навреме тоя проблем. :wink:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 12 дек 2005 10:10

И аз да се намеся :D Значи при мене като завали тапицерията на задна дясна врата става вир вода и в багажника при резервната гума също,гледах уплатнението на врата-като ново е ,пръсках го с силиконов шпреи-ефект никакакав?В багажника-надигнах уплатнението на задния джам-напълних го с силикон по малко тече ама пак е мокро.Възможно ли е да е от маркучите на шибидаха?Много ме дразни 6тото като се кача в колата и смърди на мухал? :shock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”