Масла Aral и изчистване на нагар?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 03 окт 2007 17:34

joker написа:Ей тоз пусти Арал.....хич не го харесвате.....аз пък ЛИКЕ-то с бисулфида не го харесвам....колата го харчи повече от тъпият Валволин...и лятото повдигачите са доста по-шумни.....съвсем ме разубедихте за този Арал...а дистрибуторите са съседи??? :wink:
А някой има ли опит с МОБИЛ 5W40????Има го в МЕТРО 5 л за 56 лв.....евтиничко ми изглежда нещо за синтетика :wink: пък и МЕТРО са си истински мошеници на едро...ама все пак?!
ами сложи си 5w40 че дати се разтропат повече повдигачите ,а Жокере уж си умен човек... :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 04 окт 2007 7:46

jagler написа:
joker написа:Ей тоз пусти Арал.....хич не го харесвате.....аз пък ЛИКЕ-то с бисулфида не го харесвам....колата го харчи повече от тъпият Валволин...и лятото повдигачите са доста по-шумни.....съвсем ме разубедихте за този Арал...а дистрибуторите са съседи??? :wink:
А някой има ли опит с МОБИЛ 5W40????Има го в МЕТРО 5 л за 56 лв.....евтиничко ми изглежда нещо за синтетика :wink: пък и МЕТРО са си истински мошеници на едро...ама все пак?!
ами сложи си 5w40 че дати се разтропат повече повдигачите ,а Жокере уж си умен човек... :roll:

Не си прав!Не би следвало!!!5W40 и 10W40 и 15W40 при загрял ДВГ имат едни и същи качества(поне трябва да имат по спецификация.....вече за фалшивите марки не говоря)....виж на температури под 0 градуса вече е нещо съвсем друго!

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Чет 04 окт 2007 8:05

много често почти винаги ,рекламата се разминава с действителноста... :wink:

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Чет 04 окт 2007 8:07

представи си какво ще това масло 5w40 за 50лв. :roll:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 04 окт 2007 9:58

Боклук. Синтетика на цената на минерално масло. Никога няма да си купя такова.

Пък на Жокера ако със старото масло са му тракали повдигачите с това по-тънкото ще м у работи като дизел. Не теорията а практиката е доказала, че с по-гъсто масло повдигачите тракат по-малко. И да не пренебрегваме факта, че с тънко масло на стари двигатели разхода на масло ще е доста по-голям.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 04 окт 2007 10:27

Аз откакто карам моята кола ползвам само ARAL - 15W40 и нямам никакви оплаквания от него :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 04 окт 2007 10:58

DAXC написа:Боклук. Синтетика на цената на минерално масло. Никога няма да си купя такова.

Пък на Жокера ако със старото масло са му тракали повдигачите с това по-тънкото ще м у работи като дизел. Не теорията а практиката е доказала, че с по-гъсто масло повдигачите тракат по-малко. И да не пренебрегваме факта, че с тънко масло на стари двигатели разхода на масло ще е доста по-голям.

Стига с тези понятия "тънко " и "дебело" при загрят ДВГ индексът 40 сочи едни и същи качества на маслата!!!!
Разликата идва в студено състояние...5W....10W....15W са с различни качества при минусови температури.....оттам и началния старт на ДВГ,сухото триене и т.н. и т.н.....
А моите повдигачи въобще не тракат Само при големите жеги и дълго каране със загрял ДВГ от време на време чувам един повдигач за около 2-3 сек(когато маслото е с пробег над 5000 км)...
Статията за маслата в този сайт беше първата от раздела "полезни "която прочетох!!!Четете бе хора!

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 04 окт 2007 11:48

jagler написа:представи си какво ще това масло 5w40 за 50лв. :roll:

на близка до доставната цена :twisted: :twisted: :twisted:
Типично за Метро...

Нали се сещате, че зцената на Мобил до голяма степен покрива дебелата им реклама. Не ме разбирайте погрешно, много уважавам марката и години на ред карах с такива масла, но вносителите им товарят здраво цената след което раздават дебели отстъпки...
търговска политика :twisted:

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Чет 04 окт 2007 11:51

Stefan написа:Аз откакто карам моята кола ползвам само ARAL - 15W40 и нямам никакви оплаквания от него :wink:
ами това си е немско масло както АДИНОЛ на немска кола немско масло тогава работят най-добре... :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”