Разте4е се голфа,откакто му сипах антифриз
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така.Решението на проблема ти който и аз имах е -отиваш в най близкия магазин за авточасти и има една течност която сипваш половината в казанчето и си готов .Четири лева струва и е много добър но трябва да сляза до колата да видя марката.Същия проблем имах и аз предния ден сипвак 1 литър концентрат а на другия ден имах път и като видях течовете се вцепених ,но ми казаха приятели за това което ти казах да направиш и сега всичко е ОК.след малко слизам при колата и ако искаш ми звънни след 30 минути да го прочета каква марка е.Не правя реклама -марката е "STOP LEAK" MADE IN USA СТРУВА 4 ЛЕВА.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Течът при колегата най-вероятно е станал точно поради това,че е сипал концентрат!Концентрата е много "по-тънък" спрямо водата.Това означава,че ако през дадена пролука(лоша връзка на маркуч,спукване...) не се е пропускала вода,антифриза(концентриран) ще мине без проблем.Затова също не се препоръчва употребата само на концентриран антифриз 

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, от днес около обяд забелязох, че и моето Голф-че се разтече.
Капките се стичат някъде в долната лява част на блока (като се застане с лице срещу колата/предният регистрационен номер) - за 3 часа изтичат около 100 милилитра антифриз.
А уж сложихме концентрат да пораздвижим системата да се поизчисти от мръсотиите, че бяха много, но както казаха колегите - за съжаление текна !
Някакви идеи как да оправя теча, но без да слагам химия срещу течове (че се притеснявам да не ми запуши нещо) ?

Капките се стичат някъде в долната лява част на блока (като се застане с лице срещу колата/предният регистрационен номер) - за 3 часа изтичат около 100 милилитра антифриз.
А уж сложихме концентрат да пораздвижим системата да се поизчисти от мръсотиите, че бяха много, но както казаха колегите - за съжаление текна !

Някакви идеи как да оправя теча, но без да слагам химия срещу течове (че се притеснявам да не ми запуши нещо) ?
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Vito написа:Murder,АБСОЛЮТНО същия проблем е като при мен.Не знам дали нямаше някакво контролно налягане от производителя за охладителната система,а и не знам как се мери това налягане(сигурно в сервиз).Отивам да сменям антифриза,защото сега ве4е наистина се притесних,по4нат ли и тръби да се пукат ше си е.е майката
това няма как да стане защото на капачката на казанчето за охлаждащата течност има една пробка която изравнява налягането в системата с това на външната среда

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
Колега,аз сложих такава химия срещу те4ове и се оправиха нещатаstan_golf3 написа:Е, от днес около обяд забелязох, че и моето Голф-че се разтече.
А уж сложихме концентрат да пораздвижим системата да се поизчисти от мръсотиите, че бяха много, но както казаха колегите - за съжаление текна !![]()
![]()

А ,можеш ли да ми кажеш къде да я търся,4е нещо ми се губи?napster написа:Vito написа:Murder,АБСОЛЮТНО същия проблем е като при мен.Не знам дали нямаше някакво контролно налягане от производителя за охладителната система,а и не знам как се мери това налягане(сигурно в сервиз).Отивам да сменям антифриза,защото сега ве4е наистина се притесних,по4нат ли и тръби да се пукат ше си е.е майката
това няма как да стане защото на капачката на казанчето за охлаждащата течност има една пробка която изравнява налягането в системата с това на външната средаДруг е вече въпроса ако е запушена тази пробка
![]()
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vito написа:Колега,аз сложих такава химия срещу те4ове и се оправиха нещатаstan_golf3 написа:Е, от днес около обяд забелязох, че и моето Голф-че се разтече.
А уж сложихме концентрат да пораздвижим системата да се поизчисти от мръсотиите, че бяха много, но както казаха колегите - за съжаление текна !![]()
![]()
Някакви идеи как да оправя теча, но без да слагам химия срещу течове (че се притеснявам да не ми запуши нещо) ?Тук е мястото да благодаря на amigoto777,който ми даде идеята.Той ми препоръ4а STOP LEAK добавка,само 4е не намерих същата,а сложих LIQUI MOLY(може би е и по-добра),както и да е важното е 4е проблема е решен,а дали е "засега",не знам...Ве4е 5-6 дена карам така и нямам запушвания,имам си парно,не грее колата.Дано,дано....
Може би и аз ще бъда принуден да направя така. Мисля да източа колкото мога от антифриза (досега съм успявал да източа само 3 литра, а си мислех, че за моят двигател трябва да е повече), да го утая (ако е успял да разтвори още мръсотии), да купя дестилирана вода - да го разредя и да долея. Този антифриз/концентрат, който ползвам е български - син с марката "Мотокс" и "Веко" (купени са от "Метро" в тубички от по 4 литра). Така и не разбрах моят двигател (АБД) с чугунен или алумениев блок е и кой е по подходящият за него антифриз - червеният или синият ? Ще се радвам много, ако някой може да внесе повечко светлина по въпроса ?

Мисля,4е ти 4угунен блока,ама колегите да дадат по-професионално мнениеstan_golf3 написа:Vito написа:Колега,аз сложих такава химия срещу те4ове и се оправиха нещатаstan_golf3 написа:Е, от днес около обяд забелязох, че и моето Голф-че се разтече.
![]()
Някакви идеи как да оправя теча, но без да слагам химия срещу течове (че се притеснявам да не ми запуши нещо) ?Тук е мястото да благодаря на amigoto777,който ми даде идеята.Той ми препоръ4а STOP LEAK добавка,само 4е не намерих същата,а сложих LIQUI MOLY(може би е и по-добра),както и да е важното е 4е проблема е решен,а дали е "засега",не знам...Ве4е 5-6 дена карам така и нямам запушвания,имам си парно,не грее колата.Дано,дано....
Може би и аз ще бъда принуден да направя така. Мисля да източа колкото мога от антифриза (досега съм успявал да източа само 3 литра, а си мислех, че за моят двигател трябва да е повече), да го утая (ако е успял да разтвори още мръсотии), да купя дестилирана вода - да го разредя и да долея. Този антифриз/концентрат, който ползвам е български - син с марката "Мотокс" и "Веко" (купени са от "Метро" в тубички от по 4 литра). Така и не разбрах моят двигател (АБД) с чугунен или алумениев блок е и кой е по подходящият за него антифриз - червеният или синият ? Ще се радвам много, ако някой може да внесе повечко светлина по въпроса ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”