Разте4е се голфа,откакто му сипах антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Нед 04 ное 2007 12:50

Така.Решението на проблема ти който и аз имах е -отиваш в най близкия магазин за авточасти и има една течност която сипваш половината в казанчето и си готов .Четири лева струва и е много добър но трябва да сляза до колата да видя марката.Същия проблем имах и аз предния ден сипвак 1 литър концентрат а на другия ден имах път и като видях течовете се вцепених ,но ми казаха приятели за това което ти казах да направиш и сега всичко е ОК.след малко слизам при колата и ако искаш ми звънни след 30 минути да го прочета каква марка е.Не правя реклама -марката е "STOP LEAK" MADE IN USA СТРУВА 4 ЛЕВА.

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 05 ное 2007 16:05

Glove написа:
reinhard написа:Да не си сипал само концентрат :?:

И да е сипал какво от това? :D

Какво точно става ако се сипе само концентрат (защото аз точно това направих) и досега нямам течове ?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 05 ное 2007 16:37

Препоръчително е да не е само концентрат, а да е разреден за определена температура. А това че нямаш течове, не означава че няма да имаш след известно време :arrow:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 06 ное 2007 16:24

Течът при колегата най-вероятно е станал точно поради това,че е сипал концентрат!Концентрата е много "по-тънък" спрямо водата.Това означава,че ако през дадена пролука(лоша връзка на маркуч,спукване...) не се е пропускала вода,антифриза(концентриран) ще мине без проблем.Затова също не се препоръчва употребата само на концентриран антифриз :idea:

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 07 ное 2007 20:56

Колеги, мисля спорът концентрат или не си е решен от производителя - на едните шишета пише концентрат, на другите - готов за употреба. Мисля, че -41 градуса си е малко множко за татковината. Карайте с готов за употреба.... :D

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Чет 08 ное 2007 14:31

Е, от днес около обяд забелязох, че и моето Голф-че се разтече. :cry:
Капките се стичат някъде в долната лява част на блока (като се застане с лице срещу колата/предният регистрационен номер) - за 3 часа изтичат около 100 милилитра антифриз.
А уж сложихме концентрат да пораздвижим системата да се поизчисти от мръсотиите, че бяха много, но както казаха колегите - за съжаление текна ! :cry: :evil:
Някакви идеи как да оправя теча, но без да слагам химия срещу течове (че се притеснявам да не ми запуши нещо) ?

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Чет 08 ное 2007 18:13

Vito написа:Murder,АБСОЛЮТНО същия проблем е като при мен.Не знам дали нямаше някакво контролно налягане от производителя за охладителната система,а и не знам как се мери това налягане(сигурно в сервиз).Отивам да сменям антифриза,защото сега ве4е наистина се притесних,по4нат ли и тръби да се пукат ше си е.е майката :(

това няма как да стане защото на капачката на казанчето за охлаждащата течност има една пробка която изравнява налягането в системата с това на външната среда ;) Друг е вече въпроса ако е запушена тази пробка :idea: :arrow:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Чет 08 ное 2007 18:29

Пичове, имайте предвид, че антифриза има и други свойства, като например да смазва водната помпа и най-вече да пречи на корозията. Така, че зима-лято само с антифриз.

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Чет 08 ное 2007 18:32

stan_golf3 написа:Е, от днес около обяд забелязох, че и моето Голф-че се разтече. :cry:
Капките се стичат някъде в долната лява част на блока (като се застане с лице срещу колата/предният регистрационен номер) - за 3 часа изтичат около 100 милилитра антифриз.
А уж сложихме концентрат да пораздвижим системата да се поизчисти от мръсотиите, че бяха много, но както казаха колегите - за съжаление текна ! :cry: :evil:
Някакви идеи как да оправя теча, но без да слагам химия срещу течове (че се притеснявам да не ми запуши нещо) ?
Колега,аз сложих такава химия срещу те4ове и се оправиха нещата :011: Тук е мястото да благодаря на amigoto777,който ми даде идеята.Той ми препоръ4а STOP LEAK добавка,само 4е не намерих същата,а сложих LIQUI MOLY(може би е и по-добра),както и да е важното е 4е проблема е решен,а дали е "засега",не знам...Ве4е 5-6 дена карам така и нямам запушвания,имам си парно,не грее колата.Дано,дано....

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Чет 08 ное 2007 18:34

napster написа:
Vito написа:Murder,АБСОЛЮТНО същия проблем е като при мен.Не знам дали нямаше някакво контролно налягане от производителя за охладителната система,а и не знам как се мери това налягане(сигурно в сервиз).Отивам да сменям антифриза,защото сега ве4е наистина се притесних,по4нат ли и тръби да се пукат ше си е.е майката :(

това няма как да стане защото на капачката на казанчето за охлаждащата течност има една пробка която изравнява налягането в системата с това на външната среда ;) Друг е вече въпроса ако е запушена тази пробка :idea: :arrow:
А ,можеш ли да ми кажеш къде да я търся,4е нещо ми се губи?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 08 ное 2007 20:15

бе антифриза е прояждащ :lol: аз сложих син и почна да ми сълзи от всевъзможни места

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Чет 08 ное 2007 22:18

А,и освен добавката,изто4их стария антифриз(синия) и сипах някакъв немски,не помня то4но марката,ама беше 4ервен и струваше 14лв за 1.5литра!Та сеа не съм сигурен от кое се оправи голфарата,ама....

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пет 09 ное 2007 9:24

Vito написа:
stan_golf3 написа:Е, от днес около обяд забелязох, че и моето Голф-че се разтече. :cry:
Колега,аз сложих такава химия срещу те4ове и се оправиха нещата :011: Тук е мястото да благодаря на amigoto777,който ми даде идеята.Той ми препоръ4а STOP LEAK добавка,само 4е не намерих същата,а сложих LIQUI MOLY(може би е и по-добра),както и да е важното е 4е проблема е решен,а дали е "засега",не знам...Ве4е 5-6 дена карам така и нямам запушвания,имам си парно,не грее колата.Дано,дано....

Може би и аз ще бъда принуден да направя така. Мисля да източа колкото мога от антифриза (досега съм успявал да източа само 3 литра, а си мислех, че за моят двигател трябва да е повече), да го утая (ако е успял да разтвори още мръсотии), да купя дестилирана вода - да го разредя и да долея. Този антифриз/концентрат, който ползвам е български - син с марката "Мотокс" и "Веко" (купени са от "Метро" в тубички от по 4 литра). Така и не разбрах моят двигател (АБД) с чугунен или алумениев блок е и кой е по подходящият за него антифриз - червеният или синият ? Ще се радвам много, ако някой може да внесе повечко светлина по въпроса ? :D

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 09 ное 2007 9:26

Cyberloner написа:абе подозирам че преди антифриза е карано бая на вода -> корозия, отлагания и екстри -> новия антифриз ги разтваря и шурва от където си иска :)

дано не е това де :)

Определено

Потребителски аватар
Vito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vito » Пет 09 ное 2007 17:34

stan_golf3 написа:
Vito написа:

Може би и аз ще бъда принуден да направя така. Мисля да източа колкото мога от антифриза (досега съм успявал да източа само 3 литра, а си мислех, че за моят двигател трябва да е повече), да го утая (ако е успял да разтвори още мръсотии), да купя дестилирана вода - да го разредя и да долея. Този антифриз/концентрат, който ползвам е български - син с марката "Мотокс" и "Веко" (купени са от "Метро" в тубички от по 4 литра). Така и не разбрах моят двигател (АБД) с чугунен или алумениев блок е и кой е по подходящият за него антифриз - червеният или синият ? Ще се радвам много, ако някой може да внесе повечко светлина по въпроса ? :D
Мисля,4е ти 4угунен блока,ама колегите да дадат по-професионално мнение :roll: Антифриза който бях сложил също беше от Метро,в туба от 4 литра на цена около 13лв.май.Аз също успявам да изто4а само около 3л.,то4а го от връзката м/у водната помпа и радиатора(долу в ляво),но мисля,4е цялата система е около 6 литра,та ако си сипал само антифриз и си изто4ил 3л.,долей с 4иста вода или поне с по-малък %антифриз,щото ина4е пак ше предозираш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”