защо г3 ми вие

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Чет 08 ное 2007 11:11

Мерси много за съветите ! :D :beer

Има ли някакви особености при ваденето на датчика за километража (за да долея) и какво мога евентуално да прецакам ?

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Чет 08 ное 2007 15:54

Има зъбчатка под него, поне на този който съм виждал. Аз съм с Г2, може би някой от колегите с Г3 да каже. Няма какво да прецакаш, внимаваш

Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Чет 08 ное 2007 21:28

а какво масло трябва да исползвам vasstop? незнам какво е просто един маистор на голфове ми го даде :oops: и нивото е добре проверявал съм го. За преди не мога да кажа то ако е било по малко от необходимото значи е по вероятно запчатката нали PitkataJoe . Моля се на господ да не е запчатка :( ама , предпочитам лагер, защото няма да трябва нова скоростна. а колко време може да го карам така да не ме изненада ще направя всичко възможно ама финанси бг. Аз имам една от стария (просто го помлях при удар ВНИМАВАИТЕ С ДУПКИТЕ ПО ПЪТЯ КАРАИТЕ С СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ ПРИЯТЕЛИ) ама тои беше 1.6 и предполагам че е искл. да стане кавото и да било. Е на маистор ще се ходи и късмет stan_golf3 :wink:! благодаря

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пет 09 ное 2007 9:06

Много благодаря на всички за съветите и пожеланията ! :D :beer
Ще ходя при моят майстор (много е кадърен, а и е голям фен на ВАГ), но се чака адски много за него (от почти 10 дни съм си дал заявката - може и да успея да се вредя другата седмица)... А ако не успея да го дочакам, ще си я правя сам и/или с приятели (както предните 2 пъти де (малко сме странна гледка - инженери (в други области), доктори и икономисти заровени в моторният отсек на Голф-чето и "Оплескани до ушите" :D ). Е отнема ни малко повечко време да го направим, а и сега се учим (най често става и то добре, но все пак остава приснението, че може да прецакаме нещо от незнание/неопитност :oops: ).
А засега почнах да карам другата кола - хем да не потроша тази, а и да пораздвижа и другата (искат си тяхното, какво да ги правиш). М-у другото, точно с другата обикалях да търся части за Голф-чето (като беше счупено).

Последна промяна от stan_golf3 на Пет 09 ное 2007 9:14, променено общо 1 път.

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пет 09 ное 2007 9:13

zdafii, не се впрягай толкова. :D Дали е колело, лагер или и двете се вижда като се отвори. Има разцепени скоростни кутии по моргите, по сервизите също имат, така че няма нужда от цяла кутия, все ще се намери колелце като за тебе ;) На сеатите и шкодите са подобни, пък и да не е баш същото не е толкова страшно. Първо виж какво е после ще се разбере. Успех

Потребителски аватар
zdafii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdafii » Пет 09 ное 2007 10:27

ok пък като го оправя :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 09 ное 2007 13:28

PitkataJoe написа:zdafii, не се впрягай толкова. :D Дали е колело, лагер или и двете се вижда като се отвори. Има разцепени скоростни кутии по моргите, по сервизите също имат, така че няма нужда от цяла кутия, все ще се намери колелце като за тебе ;) На сеатите и шкодите са подобни, пък и да не е баш същото не е толкова страшно. Първо виж какво е после ще се разбере. Успех

А колко пари ще даде за ремонт.....над 150 лв....с несигурни последствия....
Скоростните кутии на Голф можеш да ремонтираш само ако си компетентен да го правиш сам.....иначе излиза в пъти по-скъпо и с неясен резултат....
И BRABUS,който е светлинни години преди мен в информационния спринт ти го каза.....
Въпреки всички условности все пак обръщай внимание КОЙ ти дава съветите!

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пон 12 ное 2007 8:27

Разбира се Joker е прав за съветите. Само искам да отбележа, че не бих дал съвет ако не съм сигурен. За цената в момента нямам мнение. Г2 съм, имах същия яд с 5 скорост, имам приятел със сервиз, отвориха 5тата - ужас. После се развъртяха по морги и намериха колело и лагер от Сеат. Беше идентично с моето. Вече 2ра година съм без проблем. Ако вземеш цяла скоростна кутия, гаранция че няма да е по-голям боклук от твоята няма и е доста по-скъпо.... Така поне виждаш какво слагаш. Та всеки разбира се преценява сам....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 12 ное 2007 8:55

zdafii написа:а какво масло трябва да исползвам vasstop? незнам какво е просто един маистор на голфове ми го даде :oops: и нивото е добре проверявал съм го.
Маслото трябва да бъде пълна синтетика 75W90 задължително. За марката вече ти си избираш, колкото и хора да попиташ тук във форума, все различни марки ще ти кажат. Най-добре е от представителите на Шкода оригинално на VW, а защо от Шкода - защото е по-евтино при тях.

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 12 ное 2007 10:51

В събота ходих в един сериозен магазин за масла с човешки цени. В техният каталог, за моята колица с 1,4л АБД мотор за скоростната кутия пише 80W90 GL4. Такова те имаха, но с тази категория (GL4) са им само минералните масла от няколко много известни световни марки. А единственото, което те имаха с по-висока категория от тази - GL5 беше ЛукОил 75W90 полусинтетика с цена почти 12 лева за литър (това са складови цени и маслата са им оригинални). Някой дали може да каже за моята - какво да бъде и дали това е удачният избор ?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 14 ное 2007 0:56

Идеалният избор е пълна синтетика 75W90...40 лв литъра...и каталогът на тези от магазина го подлагам на сериозно съмнение...скоростна кутия на Голф 3 с минерално масло????? :wink:

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 14 ное 2007 8:25

И аз се присъединявам към Joker. Нещо или не е този каталог или пързалят. Твърдо знам пълна синтетика 75W90...

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Сря 14 ное 2007 14:00

Ок. Щом трябва пълна синтетика - пълна ще слагам (или ако не намеря - полу).
Мерси много за инфото ! :D :bowdown :beer

А иначе каталогът им беше на Мотул (по памет говоря, не съм гледал толкова внимателно марката).

vasstop написа:
zdafii написа:а какво масло трябва да исползвам vasstop? незнам какво е просто един маистор на голфове ми го даде :oops: и нивото е добре проверявал съм го.
Маслото трябва да бъде пълна синтетика 75W90 задължително. За марката вече ти си избираш, колкото и хора да попиташ тук във форума, все различни марки ще ти кажат. Най-добре е от представителите на Шкода оригинално на VW, а защо от Шкода - защото е по-евтино при тях.
:D :bowdown :beer

Някой дали има идея къде във Варна е представителството на Шкода, за да видя техните масла/цени ?

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 14 ное 2007 17:16

Имах същите перипети със СК на Г3 1.6 тип 085. Със сигурност Ви казвам, че виенето на 5 ск. е от износване на зъбните механизми. Семеринга на СК където влиза лоста за превключване на скоростите често се прецаква, маслото изтича и понеже смазването на 5 скорост е много кофти направено /5 ск е в задния край на СК 085 отделена е от другите предавки и може да се ремонтира без да се сваля цялата СК/ до нея не достига масло --> износване на Зъбните колела и в следствие на това започва виене. Решението е ремонт чрез смяна на зъбните колела или цялостна смяна на СК. Лошото и в двата случая е, че не знаеш на какви части ще попаднеш. Цената на двойката зъбни колела/нови/ за 5 ск от юнитрейд е около 540 лв. Аз лично смених СК с такава 2 ръка, но за съжаление попаднах на читава едва на четвъртата. Няма начин да разбереш дали е годна докато не е сложиш на колата. Така, че си направи добре сметката защото сваляне на СК е около 80-100 лв. Направено упражнението 4 пъти си е цифра. Успех!

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

,хх

Мнениеот pitbula90 » Чет 15 ное 2007 18:33

ами и на моя голф мувие само когато карам на 5 скорост но когато пусна газта спира да вие голфа е 1.4 абд

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”