G3 1.8 Mi Разход градско ?!?!? Мисля че не съм в норми
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
и аз да кажа нещо
.значи моита е 1.8 АBS гори ми градско около 10 лятото може и 9 но зимата макс 12.имал сам случаи пролет и есен да ми харчи и като врц 15 и после се опражи само отдавам го на скапана газ тоя разход.иначе са настоиките по гаста иска си предварение ходих и аз на елкон в бургас в сервис на бош но нищо не напраиха и сам си я настроих ето как.взех едно ключе и развих делкото от там качих оборотите и после ги свалих от испаритела! не от вратките на маркучетата! двигатела тря да работи равномерно не да тресе и да са мачи ниските обороти са ми 800 като стопли!

-
- Автомобил:
- Двигател:
nemesis написа:значи колегите ако може да ми споделите колко ще ми гори горе долу 1.6 пълна инжекция АЕЕ мотор нещо ако може да ми помогнитеи мерси предварително
Аз тоз двг не го харесвам.Не са го доизмислили.Ако ще купуваш такава - недей.
Ако си го купил,да те слуша дълго и безаварийно!
Иначе около 9 градско,6 селско,бензин.
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги минах днес един BOSH, казаха че двигателя изгаря добре и че е ЕКСТРА, после се върнах при газаджиите, те направига диагностика и казаха че наистина не била центрована добре!
Центроваха е, сега предърпва съвсем леко м/у 2200-2600 об., но ако разхода е наред бих го пренебрегнал....
Благодаря за всички компетентни отг...
Ще пиша има ли разлика...
Центроваха е, сега предърпва съвсем леко м/у 2200-2600 об., но ако разхода е наред бих го пренебрегнал....
Благодаря за всички компетентни отг...
Ще пиша има ли разлика...
joker написа:В нормите си....а колкото за мненията за газта....този двигател да не го направиш на газ е грехота.....независимо от всички сметки фактът е един и всеки който е пробвал ще потвърди.....кола с хубаво и добре регулирано газово устройство има еднакви експлоатационни разходи (или поне близки)с чисто бензиновата,а поне за последните 2 години газта е най-евтиния вариант на гориво....
10/100 бензин=20 лв
8/100 нафта=16.40 лв
14/100 газ=14.70 лв
Разходите при бензиновите ДВГ за консумативи съвсем не са толкова завишени при каране на газ в сравнение на карането на бензин.....
За дизела като разходи и поддръжка е ясно.....
Да адски си прав,че да не се газифицира този двигател си е грехота .....най-добрия двигател за газ....само да кажа,че с 10 лв 100 км това си е най-ефтения вариант от всякаде погледнат

- menkata123
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със същия двигател 1.8mi ABS сега само градско ми лизва към 10 11 газ без изгъзици разбира се.Относно тези двигатели се говори че са много близки по параметри до дизелите развива си мощноста при по ниски обороти.
На тези цени колкото повече караш на газ толкова по бързо ще си избиеш и газовата уредба че чак и колата.Тез дето плюят газта са далеч от истината,хората и метан слагат.
На тези цени колкото повече караш на газ толкова по бързо ще си избиеш и газовата уредба че чак и колата.Тез дето плюят газта са далеч от истината,хората и метан слагат.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
menkata123 написа:Аз съм със същия двигател 1.8mi ABS сега само градско ми лизва към 10 11 газ без изгъзици разбира се.Относно тези двигатели се говори че са много близки по параметри до дизелите развива си мощноста при по ниски обороти.На тези цени колкото повече караш на газ толкова по бързо ще си избиеш и газовата уредба че чак и колата.Тез дето плюят газта са далеч от истината,хората и метан слагат.
Максимален въртящ момент при 2500 об!!!!!.....след 2000 об вече дърпа здраво.....Дето се вика дизел който върви с бензи(пардон газ

друго си е някой издухан 1.4(не ФВ!) дето вади 115 к.с...и трябва да го държиш винаги около 3500 об за да не ти забива муцуната като охтичав катър.....

Последна промяна от joker на Нед 11 ное 2007 18:31, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
menkata123 написа:Аз съм със същия двигател 1.8mi ABS сега само градско ми лизва към 10 11 газ без изгъзици разбира се.Относно тези двигатели се говори че са много близки по параметри до дизелите развива си мощноста при по ниски обороти.На тези цени колкото повече караш на газ толкова по бързо ще си избиеш и газовата уредба че чак и колата.Тез дето плюят газта са далеч от истината,хората и метан слагат.
Максимален въртящ момент при 2500 об!!!!!.....след 2000 об вече дърпа здраво.....Дето се вика дизел който върви с бензи(пардон газ

друго си е някой издухан 1.4(не ФВ!) дето вади 115 к.с...и трябва да го държиш винаги около 3500 об за да не ти забива муцуната като охтичав катър.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”