Хлабав ангренажен ремък

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Хлабав ангренажен ремък

Мнениеот ivo_555 » Нед 23 май 2010 17:43

tisho_psg написа:Колеги,преди 8 дни ми сменяха ангренажния ремък.Днес случайно го погледнах и при допир видях,че е много хлабав.Та въпроса ми е от какво може да се е разхлабил? При смяната (слагането му) беше точно натегнат,тогава го проверих.Мотора е 2Е Голф 3.От смяната му съм изминал около 100км.Проверих го,че е много хлабав при студен двигател,но пак ми се стува много хлабав и за студен мотор.Разбира се сменена е и обтяжната ролка.И вторият ми въпрос е как се натяга-чрез изпъване на обтяжната ролка и затягането и в това положение ли или има и друг начин?
Благодаря предварително.

Обикновенно като поработи малко двигателя ремъка се донамества и отхлабва, и моя го натягах след няколко минути работа да двигателя, и сега си е добре, може от това да е!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 23 май 2010 17:47

ivo_555 написа:
tisho_psg написа:Колеги,преди 8 дни ми сменяха ангренажния ремък.Днес случайно го погледнах и при допир видях,че е много хлабав.Та въпроса ми е от какво може да се е разхлабил? При смяната (слагането му) беше точно натегнат,тогава го проверих.Мотора е 2Е Голф 3.От смяната му съм изминал около 100км.Проверих го,че е много хлабав при студен двигател,но пак ми се стува много хлабав и за студен мотор.Разбира се сменена е и обтяжната ролка.И вторият ми въпрос е как се натяга-чрез изпъване на обтяжната ролка и затягането и в това положение ли или има и друг начин?
Благодаря предварително.

Обикновенно като поработи малко двигателя ремъка се донамества и отхлабва, и моя го натягах след няколко минути работа да двигателя, и сега си е добре, може от това да е!

Правиш си кофти експерименти - ремък се регулира на студен двигател, сега след като е изстинал мотора провери ли си пак ремъка, да не стане някоя сутрин фал.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 18:00

Философски ще обобщя, че на пазара се продават всякакви имитации на ремъци. Някои е възможно да се затягат от температурата, други да се разхлабват, трети да правят тези неща с течение на времето. И така всички сме прави. :wink: Просто след смяна на ремъка едно 200-300 км и проверка с евентуална регулация на студен мотор, както и само проверка на топъл мотор, в случай че конкретната имитация много се стяга/отпуска.
И въпреки че може да има обвинение, че постът ми е чист спам, то аз го намирам за съвсем логичен и предпазващ възможно най-много от прескачане на зъб и програмата мизерии след това. :talk:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 23 май 2010 18:47

Петър Петров написа:
ivo_555 написа:
tisho_psg написа:

Правиш си кофти експерименти - ремък се регулира на студен двигател, сега след като е изстинал мотора провери ли си пак ремъка, да не стане някоя сутрин фал.

Под минути нямах предвид чак да загрее двигателя, като го сменихме, запалих за не повече от минута примерно, ремъка отпусна много, натегнахме го, запалих пак за минута, и си остана вече натегнат колкото трябва да бъде, за това време двигателя определено не е загрял.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 18:58

Да, студен двигател аз го приемам за 20-25, а не да се прави зимата примерно при -30.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 23 май 2010 19:00

Точно миналата година по това време, може би беше малко по топло само, тъкмо 20 - 25!

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 23 май 2010 19:26

Колеги в крайна сметка теста с усукването на 90 градуса при студен или топъл двг се прави?
Ако е при топъл двг. ,е ясно защо ми се чини леко хлабав на студен.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 24 май 2010 0:06

За мене щом за толкова малко време е имало такава промяна, земи и ръгни ньожа у тупаня! Не е нормално да се охлаби толкова, освен ако ролката е била оставена хлабава...

mari0123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mari0123 » Вто 01 юни 2010 11:11

Момчета,след смяната на ремъка и ролката,ремъка не седи в средата,а външно към дясната гума-нормално по всяка вероятност не е и ако е така къде е проблема според вас?Водната помпа беше добре и не я сменихме,но сега видяхме,че има малък луфт! :banghead: :dummy: :drunk

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 01 юни 2010 14:11

mari0123 написа:Момчета,след смяната на ремъка и ролката,ремъка не седи в средата,а външно към дясната гума-нормално по всяка вероятност не е и ако е така къде е проблема според вас?Водната помпа беше добре и не я сменихме,но сега видяхме,че има малък луфт! :banghead: :dummy: :drunk

И при мен е така, и много хора са ми казвали че и при тях, ама защо е така никой не можа да ми обясни!

mari0123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mari0123 » Пон 07 юни 2010 8:22

Tук умните глави съседи и приятели :beer стигнаха до извода,че може би ролката е крива.Но на съпруга ми му направи впечатление,че стария ремък пък е бил отишъл в ляво преди да го свали(и по всяка вероятност за това се е закъсал,отделно знаем как италианците подържат автобобилите си и май това е втория ремък,който половерчето ми вижда)Сега я караме така и ще ви кажа за развитието по въпроса -явно после се донаместват!Безаварийни пътувания и щастие! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”