Черни свещи - Защо?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
venci_guitar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci_guitar » Чет 17 яну 2008 22:01

Според мен е въздушен филтър. ако е пълен с мрасотия, започва да пропуска прах и се получава това нещо.

Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Пет 18 яну 2008 0:47

Въздушния филтър е нов.Разхода е добър 10 градско и 6-6,5 извънградско при нормално каране.Колата държи добра температура в интервала между 85-95 градуса.Кабелите са Беру,незнам може и да са си оригиналните.Остава свещите да са стари,но пък си работи перфектно и пали от раз на студовете.
Днес измерих и компресията:
1 ви - 14
2 ри - 12
3 ти - 13
4 ти - 8 той е най-зле,но се предполага, че някой клапан не уплътнява както трябва и скоро ще се сваля главата за гумички на клапаните и други профилактики.

лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Пет 18 яну 2008 16:07

http://www.beru.com/english/produkte/zu ... ehilfe.php

виж какви точно са ти свещите и дали отговарят на предписанията на фауве за твоя двигател.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пет 18 яну 2008 19:41

MyTpaTa написа:Въздушния филтър е нов.Разхода е добър 10 градско и 6-6,5 извънградско при нормално каране.Колата държи добра температура в интервала между 85-95 градуса.Кабелите са Беру,незнам може и да са си оригиналните.Остава свещите да са стари,но пък си работи перфектно и пали от раз на студовете.
1 ви - 14
2 ри - 12
3 ти - 13
4 ти - 8 той е най-зле,но се предполага, че някой клапан не уплътнява както трябва и скоро ще се сваля главата за гумички на клапаните и други профилактики.
само си виж защо 4-ти е така и си карай
колата без да се вталясваш :wink: на къси разстояния е нормално да са черни

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 25 яну 2008 21:58

TURL написа:
MyTpaTa написа:Въздушния филтър е нов.Разхода е добър 10 градско и 6-6,5 извънградско при нормално каране.Колата държи добра температура в интервала между 85-95 градуса.Кабелите са Беру,незнам може и да са си оригиналните.Остава свещите да са стари,но пък си работи перфектно и пали от раз на студовете.
1 ви - 14
2 ри - 12
3 ти - 13
А колко е по каталог компресията?Да не се окаже проблема точно в "най-яките" цилиндри, то като се напълни с масло и 15 компресия може да премериш.От друга страна маслото в горивната камера води до подобни цветове на свещите

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Съб 26 яну 2008 0:31

emo-gar написа:
TURL написа:
1 ви - 14
2 ри - 12
3 ти - 13
А колко е по каталог компресията?Да не се окаже проблема точно в "най-яките" цилиндри, то като се напълни с масло и 15 компресия може да премериш.От друга страна маслото в горивната камера води до подобни цветове на свещите
и при мен на къси разстояния почерняват, маслото чезне нормално, от гарнитурата на капака на клапаните 200гр. - 3000хил./км :lol:

Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Сря 13 фев 2008 0:57

Колеги колата ми харчи страшно много масло 1 литър на 4000 км.
Мисля да сменя гумичките на клапаните.
Един познат майстор ми каза, че било по добре да се сменят без да се сваля главата.Вие какво ще кажете по въпроса?

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Сря 13 фев 2008 1:17

MyTpaTa написа:Колеги колата ми харчи страшно много масло 1 литър на 4000 км.
Един познат майстор ми каза, че било по добре да се сменят без да се сваля главата.Вие какво ще кажете по въпроса?
чесно незнам кой е тоя майстор който иска да ти свяля главата за гумички на клапаните :shocked Сваля се капака на клапаните/на главата капака / , ангренажния ремък и разпределителният вал! :D

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 13 фев 2008 1:30

reactiven написа:
чесно незнам кой е тоя майстор който иска да ти свяля главата за гумички на клапаните :shocked Сваля се капака на клапаните/на главата капака / , ангренажния ремък и разпределителният вал! :D
... и дърпаш клапаните за ушите :lol:
Спокойно се сменят гумичките на 8 клапанов мотор без сваляне на глава ;)
Ама тая работа с компресията ... май ще е по-добре да свалите главата :roll:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 13 фев 2008 1:32

Амчи зависи твоя човек какво разбира под "по-добре" - по-малко работа ще има,ако не я сваля.А може и проблема изобще да не е в гумичките :?
Но тая работа е маалко,дето Васко вика "-С трици мишки не се ловят"...не може да искаш да извадиш 10 кила сом и да не нагазиш с копитцата в гьола :D

Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Сря 13 фев 2008 17:27

Момчето ми иска 70 лв. за смяна само на гумички, ако се сваля главата към 100-120 което мисля, че е добре само една гарнитура дето ще трябва да купя ма това не е проблем.
Ако се свали задалжително ли е да се шлайфа или не?
И не ми се сваляше много много щото заводско как си е отвориш ли го пак така неможеш да го направиш, ма все пак посъветвайте ме какво да правя.

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 13 фев 2008 23:24

MyTpaTa написа:Момчето ми иска 70 лв. за смяна само на гумички, ако се сваля главата към 100-120 което мисля, че е добре само една гарнитура дето ще трябва да купя ма това не е проблем.
Ако се свали задалжително ли е да се шлайфа или не?
И не ми се сваляше много много щото заводско как си е отвориш ли го пак така неможеш да го направиш, ма все пак посъветвайте ме какво да правя.

Ми действайте без да сваляте главата :wink: Ако я махнете е желателно поне да се провери дали има малко криво,щото някои хора казват,че всички с времето се изкривявали(в което не вярвам аз лично с моя наистина скромен опит) :wink:
Незнам как вървят цените на тоя ремонт но 70 лева,ми се виждат малко повечко за такава интервенция :? само гумичките струват към 16 лева,гарнитурата около 6-8 лева :)

Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Чет 14 фев 2008 1:05

Реших да се сваля главата.За работа ми искат 120 лв.Гумички съм купил (2,60 лв. с 40 % отстъпка в Евро 07 ) остава гарнитурите да купя.
А задалжително ли трябва да се шлайфа и ако да с колко мм?

Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Съб 23 фев 2008 20:26

Колеги проблема е решен вчера свалих главата и гумичките почти ги нямаше.
Харчело ми е много масло щото е текло от всякаде.Сега с новите гумички и новите гарнитури двигателя е пушка.Нито пуши нито нищо.
Сега само остава да следя маслото как ще е да видим.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Пон 25 фев 2008 8:32

едно Въпросче извън темата:
пушека от ауспоха ми меришр на (кисело) някак на серен диоксид ако някои е мерисал или по точно прилича на миризмата на комин! това явление се забелязва след смяната на свещите с (BERU Z91 Ultra) Plugs преди меришеше на масло!! :???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”