нече исакам да те обиждам но ти имаш няква представа за стартери но от това което написа едва 20-30% са неща който са верни останалото са глупости,и един савет бендикса или оше както се нарича предавка за свободен ход няма само една забчатка и една втулка бате,земи разкапсуловай един да се образоваш малкоi3v3a3n написа:схемата на този стартер е по различна от моя за какъв двигател е тази схема...
пак казвам може да има много неща за смяна ... но трябва да се види първо преди да се реже ..... а относно цената значи 100лв струваше втора или пета употреба стартер с бобина разбира се реновиран преди около година и половина ....за работа ти сам каза че взимали по 65 лв ..а пък аз ще ти кажа че зависи от модела на колата при мене стартера е сложен отзад зад двигателя и свалянето и слагането му е изклиючително трудно на други модели е отпред и е лесно дигаш капака и тои е пред теб да ама при мен не е така и за това ми зимат минимум още 100 лв за работа и така стават 200 както бях писал.....по твоите сметки излиза 165 добре ..... относно бендикса колега искам да чуя какво би му се повредило че да го сменяш .... много ми е чудно та то е една зъбчатка наи просто казано.... може да се разбие втулката да така е но тя струва 1 лев и при мен стои в корпуса на двигателя ???? много ми е чудно искам да разбера.... може би говорим за по различни модели стартери , но като цяло принципа на работа им е еднакъв на всички
П.С остани си със здраве
,ние сме сервиз и магазин и предлагаме резервни части за стартери и генератори както можем да предложим точно от тези рециклирани стартери за който говорите) но отдавна сме спряли да продаваме от тези стартери на клиенти поради факта че се чупят мн повече от колкото ако ремонтираме някои стартер,и тези неща който ги написах са:censored: