нече исакам да те обиждам но ти имаш няква представа за стартери но от това което написа едва 20-30% са неща който са верни останалото са глупости,и един савет бендикса или оше както се нарича предавка за свободен ход няма само една забчатка и една втулка бате,земи разкапсуловай един да се образоваш малкоi3v3a3n написа:схемата на този стартер е по различна от моя за какъв двигател е тази схема...
пак казвам може да има много неща за смяна ... но трябва да се види първо преди да се реже ..... а относно цената значи 100лв струваше втора или пета употреба стартер с бобина разбира се реновиран преди около година и половина ....за работа ти сам каза че взимали по 65 лв ..а пък аз ще ти кажа че зависи от модела на колата при мене стартера е сложен отзад зад двигателя и свалянето и слагането му е изклиючително трудно на други модели е отпред и е лесно дигаш капака и тои е пред теб да ама при мен не е така и за това ми зимат минимум още 100 лв за работа и така стават 200 както бях писал.....по твоите сметки излиза 165 добре ..... относно бендикса колега искам да чуя какво би му се повредило че да го сменяш .... много ми е чудно та то е една зъбчатка наи просто казано.... може да се разбие втулката да така е но тя струва 1 лев и при мен стои в корпуса на двигателя ???? много ми е чудно искам да разбера.... може би говорим за по различни модели стартери , но като цяло принципа на работа им е еднакъв на всички

П.С остани си със здраве