Неще да пали, може би стартер?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Пет 21 мар 2008 20:04

i3v3a3n написа:схемата на този стартер е по различна от моя за какъв двигател е тази схема...
пак казвам може да има много неща за смяна ... но трябва да се види първо преди да се реже ..... а относно цената значи 100лв струваше втора или пета употреба стартер с бобина разбира се реновиран преди около година и половина ....за работа ти сам каза че взимали по 65 лв ..а пък аз ще ти кажа че зависи от модела на колата при мене стартера е сложен отзад зад двигателя и свалянето и слагането му е изклиючително трудно на други модели е отпред и е лесно дигаш капака и тои е пред теб да ама при мен не е така и за това ми зимат минимум още 100 лв за работа и така стават 200 както бях писал.....по твоите сметки излиза 165 добре ..... относно бендикса колега искам да чуя какво би му се повредило че да го сменяш .... много ми е чудно та то е една зъбчатка наи просто казано.... може да се разбие втулката да така е но тя струва 1 лев и при мен стои в корпуса на двигателя ???? много ми е чудно искам да разбера.... може би говорим за по различни модели стартери , но като цяло принципа на работа им е еднакъв на всички
нече исакам да те обиждам но ти имаш няква представа за стартери но от това което написа едва 20-30% са неща който са верни останалото са глупости,и един савет бендикса или оше както се нарича предавка за свободен ход няма само една забчатка и една втулка бате,земи разкапсуловай един да се образоваш малко :) и да видиш какви части има още :)
П.С остани си със здраве :)

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Пет 21 мар 2008 20:10

Vilio-SAXOTO написа:
i3v3a3n написа:схемата на този стартер е по различна от моя за какъв двигател е тази схема...
пак казвам може да има много неща за смяна ... но трябва да се види първо преди да се реже ..... а относно цената значи 100лв струваше втора или пета употреба стартер с бобина разбира се реновиран преди около година и половина ....за работа ти сам каза че взимали по 65 лв ..а пък аз ще ти кажа че зависи от модела на колата при мене стартера е сложен отзад зад двигателя и свалянето и слагането му е изклиючително трудно на други модели е отпред и е лесно дигаш капака и тои е пред теб да ама при мен не е така и за това ми зимат минимум още 100 лв за работа и така стават 200 както бях писал.....по твоите сметки излиза 165 добре ..... относно бендикса колега искам да чуя какво би му се повредило че да го сменяш .... много ми е чудно та то е една зъбчатка наи просто казано.... може да се разбие втулката да така е но тя струва 1 лев и при мен стои в корпуса на двигателя ???? много ми е чудно искам да разбера.... може би говорим за по различни модели стартери , но като цяло принципа на работа им е еднакъв на всички
нече исакам да те обиждам но ти имаш няква представа за стартери но от това което написа едва 20-30% са неща който са верни останалото са глупости,и един савет бендикса или оше както се нарича предавка за свободен ход няма само една забчатка и една втулка бате,земи разкапсуловай един да се образоваш малко :) и да видиш какви части има още :)
П.С остани си със здраве :)
и като струва 1лев втулката и ако ми я смениш и след това работи бендикса си железен,отваряи един сервиз барзо за стартери и генератори,ще праиш мн кинти :)

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Съб 22 мар 2008 9:30

Тук вече почва да мирише на караница :)

Наистина една профилактика на стартер може да е между 40лв и 80лв.
Е.... за около 100 и нещо може да се вземе втора ръка, но пък колко ли време ще издаяни.

А в едно мнение колегата е ложил принципното устройство на множеството стартери...дали е от VW или от Трабант все тая. Принципа на действие е важен. Има и други модели, които са със сателитни предавки (примерно как са устроени акумулатрните дрелки)
Отностно цените пък то всеки който се занимава със стартери различна цена може да каже... при единиа 20лв демонтаж и монтаж, при другия 50лв и т.н.т. пък отделно за частите :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 22 мар 2008 20:32

Колега само да поясня, че един втора употреба и един рециклиран разликата е, че рециклирания е като нов тъй като му се сменя всичко което се износва. Според мен най голямата далаверка е да ти го рециклират ( Пълно сервизиране ). На бендикса не му се разбива само втулката! И не съм съгласен също, че като ти е отзад стартера се сменя по-трудно!!! ;)

Всичко става бавно и добре обмислено!

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Съб 22 мар 2008 22:32

рециклиран стартер 75 лева, рециклиране 70, примерно...

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Нед 23 мар 2008 3:27

колеги за рециклираните стартери сте далеч от истината,баща ми се занимава със стартери и генератори от повече от 10 год и сме били представители на някои от тези фирми които продават точно от тези стартери уж 'рециклирани' истината е че това са стартери внесени от други страни като единственото им рециклиране е тяхното боядисване :idea: имали сме случай на такива стартери които воабще даже нетрагват да работят :idea: дане говорим че доста от тях преди да бадат продадени от нас се налагаше да им се извършат някои ремонти че тогава да бадат продадени на клиенти просто зада си запазим името на сервиз с добро качество,отваряли сме мн такива и сме видяли за какво иде реч така че най-добрия вариант за сички който им се налага някав ремонт по стартера и генератора най-добре го правете с нови части отколкото да го заместите с рециклиран с което може да спестите за период от време 10-20лв но след това ще ги дадете умножени по две отново за ремонт.Това го приемете просто като савет от човек който има лично наблюдение варху фирмите предлагащи този вид стартери и генератори :idea:

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Нед 23 мар 2008 8:05

Vilio-SAXOTO написа:колеги за рециклираните стартери сте далеч от истината,баща ми се занимава със стартери и генератори от повече от 10 год и сме били представители на някои от тези фирми които продават точно от тези стартери уж 'рециклирани' истината е че това са стартери внесени от други страни като единственото им рециклиране е тяхното боядисване :idea: имали сме случай на такива стартери които воабще даже нетрагват да работят :idea: дане говорим че доста от тях преди да бадат продадени от нас се налагаше да им се извършат някои ремонти че тогава да бадат продадени на клиенти просто зада си запазим името на сервиз с добро качество,отваряли сме мн такива и сме видяли за какво иде реч така че най-добрия вариант за сички който им се налага някав ремонт по стартера и генератора най-добре го правете с нови части отколкото да го заместите с рециклиран с което може да спестите за период от време 10-20лв но след това ще ги дадете умножени по две отново за ремонт.Това го приемете просто като савет от човек който има лично наблюдение варху фирмите предлагащи този вид стартери и генератори :idea:

Има рециклирани с нови части,без да са боядисани...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 мар 2008 9:45

Vilio-SAXOTO написа:колеги за рециклираните стартери сте далеч от истината,баща ми се занимава със стартери и генератори от повече от 10 год и сме били представители на някои от тези фирми които продават точно от тези стартери уж 'рециклирани' истината е че това са стартери внесени от други страни като единственото им рециклиране е тяхното боядисване :idea: имали сме случай на такива стартери които воабще даже нетрагват да работят :idea: дане говорим че доста от тях преди да бадат продадени от нас се налагаше да им се извършат някои ремонти че тогава да бадат продадени на клиенти просто зада си запазим името на сервиз с добро качество,отваряли сме мн такива и сме видяли за какво иде реч така че най-добрия вариант за сички който им се налага някав ремонт по стартера и генератора най-добре го правете с нови части отколкото да го заместите с рециклиран с което може да спестите за период от време 10-20лв но след това ще ги дадете умножени по две отново за ремонт.Това го приемете просто като савет от човек който има лично наблюдение варху фирмите предлагащи този вид стартери и генератори :idea:

Колега ако така правите както ми говорите, значи и ти и баща ти сте умрели от глад!!!

Има си хора които рециклират точно собственият ми стартер и дори съм ги виждал какво правят, докато има и хора като баща ти дето само гледат да взимат парите на хората!!! :roll:

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Пон 24 мар 2008 20:27

Tinko написа:
Vilio-SAXOTO написа:...

...
абе ти земи прочети пак какво сам написал недеи да ми говориш глупости за мен и баща ми,щото неме познаваш нито мен нито баща ми и точно зареди това несме умряли от глад защото отдавна сме спряли да продаваме стартерите на такива фирми който ги рециклират(ако неможеш да разбереш какво ти говоря сега ще го напиша за :censored: ,ние сме сервиз и магазин и предлагаме резервни части за стартери и генератори както можем да предложим точно от тези рециклирани стартери за който говорите) но отдавна сме спряли да продаваме от тези стартери на клиенти поради факта че се чупят мн повече от колкото ако ремонтираме някои стартер,и тези неща който ги написах са:censored:
...като нени познаваш че ме обиждаш :idea:

П.С. аз приятелю карах мн-по хубава голф двоика от теб като бях на 18,сега си карам кола 5-пати по скъпа от твойта,така че ако обичаш повече несе намесвай освен ако не споделиш нещо от твоя опит в бранша със стартери и генератори :idea:
Ограничете се, моля, с цитатите.
Колега, без епитети, ако обичаш!mod edit: radotom

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Вто 25 мар 2008 10:37

Vilio-SAXOTO написа:
Tinko написа:...

..

Не би ли трябвало един човек, който разбира от електротехника и електроника да е поне до известна степен грамотен?
Трудно те чета, повярвай ми. Губи ми се смисълът на изреченията ти.
Каква пък толкова 5 пъти по-скъпа кола караш от колегата и какво общо има с темата? Знаеш ли колко неграмотни и ограничени хора карат 50 пъти по-скъпа кола от теб? Това не значи, че разбират от стартери...
Имам рециклиран стартер, който е перфектен. Или може би в София ги рециклират по-правилно?
Gal-че... цитатите, моля ;)mod edit: radotom

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Пет 28 мар 2008 22:19

Gal написа:
Vilio-SAXOTO написа:
Tinko написа:
Vilio-SAXOTO написа:колеги ...

...
...
...
еми нали точно софийски са фирмите който ги рециклират какви глупости говориш и ти,като карате с рециклирани стартери и неса се счупили още се радвайте спестили сте пари нали точно затова карате с такива :) пак това за колата го казах отностно думите му че съм бил гладен защото сам бил мушенник,аз го казвам това зада имате едно наум при избора си!
Цитатииии....
mod edit: radotom

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Съб 29 мар 2008 15:07

Vilio-SAXOTO написа:]еми нали точно софийски са фирмите който ги рециклират какви глупости говориш и ти,като карате с рециклирани стартери и неса се счупили още се радвайте спестили сте пари нали точно затова карате с такива :) пак това за колата го казах отностно думите му че съм бил гладен защото сам бил мушенник,аз го казвам това зада имате едно наум при избора си!

какви глупости говоря?
ти купуваш рециклирани стартери, а не ги рециклираш, така ли?
не виждам смисъл за евтина кола да се купува нов стартер
освен това си купувам части и си правя колите само при приятели, които на всичкото отгоре са тествани и доказани...

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Нед 30 мар 2008 4:56

Gal написа:
Vilio-SAXOTO написа:]еми нали точно софийски са фирмите който ги рециклират какви глупости говориш и ти,като карате с рециклирани стартери и неса се счупили още се радвайте спестили сте пари нали точно затова карате с такива :) пак това за колата го казах отностно думите му че съм бил гладен защото сам бил мушенник,аз го казвам това зада имате едно наум при избора си!

какви глупости говоря?
ти купуваш рециклирани стартери, а не ги рециклираш, така ли?
не виждам смисъл за евтина кола да се купува нов стартер
освен това си купувам части и си правя колите само при приятели, които на всичкото отгоре са тествани и доказани...
ами ние сме сервиз и стартерите несе рециклират при нас а се ремонтират и аз съм на мнение че няма смисал да се копува нов стартер на стара кола цените са им мн високи на новите,идеата ми е че фирмите които рециклират стартерите са ми мн познати и знам какво правят и как го правят затова савета ми беше който страда от проблеми със стартера да го ремонтира а не да си купи друг който е рециклиран защото неса мн надеждни тези стартери :idea:

П.с преди две седмици един клиент си сложи такъв на октавията с цел да си спести пари и неска пак цафна пред сервиза с развален стартер от тези рециклираните :idea:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 30 мар 2008 11:49

Vilio-SAXOTO написа:
Gal написа:
Vilio-SAXOTO написа:...

...
...

:censored: :censored: :censored: :censored:
ТАКИВА КОЛЕГИ НЯМАТ МЕСТО ТУК!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Ще помоля модчетата да :lock:

ТАКИВА КОЛЕГИ НЯМАТ МЕСТО ТУК!!! Нито за такива епитети!!!
mod edit: radotom

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 30 мар 2008 11:57

Хайде, моля, споровете за това да купиш нов, рециклиран или да си рециклираш своя стартер да не се обръща в личностни нападки! :evil:

Стартер се реновира сравнително лесно и не много скъпо!
Сложното е избиването единствено на втулката, която стои в кожуха на скоростната кутия.
И да, на някои двигатели стартера е заврян а такова място, че май е по-лесно да смениш мотора, откокото само стартера, но това не значи, че трябва да остане така, защото и венеца на маховика дори отива на кино!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”