Голф 3 ABU 1.6 mi 75 hp- тропа стабилно, моля дайте съвет :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 22 сеп 2005 17:11

Така както обясняваш едва ли е от това но виж все пак някъде да не ти опират гърнетата. Идея просто. Аз днес си реших този проблем но бях го отдавна локализирал и то съвсем случайно открих какво точно тропа. Идея прасто.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 22 сеп 2005 22:34

и при мен имаше подобен проблем с хлопане "някъде"от предницата на същия модел Голф3 1.6.И аз като теб ходих по сервизи смених де що има щанги и накрайници,тампони на амортисьорите отпред и все така тропането си продължаваще.Разглобих дори предните врати и пристегнах металните стержини на ръкохватката за отваряне на вратата,но все така продължаваше да се чува тропане.Като видях,че в сервизите нищо не правят реших да се пробвам да открия откъде идва тропането.Оказа се,че големите майстори в сервиза след смяната на тампона на левия преден амортисьор не го бяха стегнали добре и дори като хванах пружината с ръце си я размърдах съвсем спокойно.В крайна сметка стегнах си хубаво гайката на амортисьора и тропането изчезна.Сега има само дребни паразитни шумове от разни пласмаси и кори по купето ,като най-силните шумове са от разхвърляните CD-та из жабката :D .рно като усиля музиката слушам само това което искам.Та огледай си и на теб какво са ти стягали и може да имаш късмет да се окаже някаква недозатегната глупост.А на сервизите явно не трябва да се доверяваме чак толкова,защото при мен дори накрайниците дето ги смениха ,май не бяха и за смяна,ма нейсе,лошо няма от зорлен профилактика.

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Пон 26 сеп 2005 19:53

vw16v написа:и при мен имаше подобен проблем с хлопане "някъде"от предницата на същия модел Голф3 1.6.И аз като теб ходих по сервизи смених де що има щанги и накрайници,тампони на амортисьорите отпред и все така тропането си продължаваще.Разглобих дори предните врати и пристегнах металните стержини на ръкохватката за отваряне на вратата,но все така продължаваше да се чува тропане.Като видях,че в сервизите нищо не правят реших да се пробвам да открия откъде идва тропането.Оказа се,че големите майстори в сервиза след смяната на тампона на левия преден амортисьор не го бяха стегнали добре и дори като хванах пружината с ръце си я размърдах съвсем спокойно.В крайна сметка стегнах си хубаво гайката на амортисьора и тропането изчезна.Сега има само дребни паразитни шумове от разни пласмаси и кори по купето ,като най-силните шумове са от разхвърляните CD-та из жабката :D .рно като усиля музиката слушам само това което искам.Та огледай си и на теб какво са ти стягали и може да имаш късмет да се окаже някаква недозатегната глупост.А на сервизите явно не трябва да се доверяваме чак толкова,защото при мен дори накрайниците дето ги смениха ,май не бяха и за смяна,ма нейсе,лошо няма от зорлен профилактика.

Лошото при мене е че нищо не разбирам/как да си погледна сам, като съм толко зле на тема коли/ и като ме видят по сервизите некъв дет е толко зле и ми разправят приказки от 1001 нощ. Надявам се някой до похвали някой читав майстор който да не погледне на мене като на новата риба на която да вземе парите/като например ваското1 човека се отнесе човечно и ми обясни как защо и какво/. А най учудващото беше, че тия от D&N ми викат сменяме ти задните амортисьори и сичко както си му е реда сменяме тампоните на задния мост и ако чуеш тропане идваш при нас сичко трябва да е ок :( а то какво стана почна да тропа и да стърже още повече и отпреди - е какво да ходя да се разправям файда няма да има :( Казах си ебал съм го повече няма да правя нищо само ще сложа газова и ще карам, ма тва тропа гадно и ме нерви и се чудя каде да отида :(

pitarts
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitarts » Вто 27 сеп 2005 19:55

здравей и аз бая работи посмених докато се разбра,че ми тропат накладките по-точно пластините на накладките незнам дали ще ти помогне успех.

gbozov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gbozov » Нед 13 авг 2006 16:22

И аз смених де що има тампони по предницата и накрая се оказа, че рейката е заминала.

Потребителски аватар
cosmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cosmo » Нед 13 авг 2006 20:00

И при мен тропаше така преди, особено при скорост над 50 km/h, оказа се балон на вътрешната страна на предната лява гума.Смених ги и двете и шума изчезна.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 13 авг 2006 22:45

Същия ABU 1.6 тропа отпред отдясно ,така го купих ама не ми остава време да му сменя десния къс накрайник,намира се в маншон и е продължение на рейката,трудно се вижда но много лесно се разбира дали е разбит или не,щом си ходил в сервиз тва е първото нещо дето се проверява след шарнира но все пак ......провери си ги и ти ,преди полуоските...!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”