Колега само да ти кажа и аз. Едно време като си взех Вентото и отивам до морето да го пробвам. Тръгвам с чисто ново масло Castrol RS 0W40. Стигам там и няма 1 литър, на връщане пак същото. Оказаха се гумички на клапани. Смених ги, карах го 4 години, сега баща ми му се радва и няма и грам проблем. И до сега се кара с 0W40 и не го пипа и грам от смяна до смяна!
Колкото до пушенето при мен нямаше ниакакво пушене, ама грам...
Колата тогава имаше работещ катализатор, може би от това да е било, но не пушеше грам.
Та смени си гумичките после гледай ако не е от тях и мисли ...
За смяна на гумички на калапани?
- Thriller
- Автомобил:
- Двигател:
Смениь маслото миналата седмица,минал съм 1500км новото на маслото е паднало малко.Карах я в разни сервизи да я гледат!Когато колата работи на обороти по-някога се чува едно чукане от към двигателя,единият майстор ми каза,че е бутало,другия майстор каза,че е нормално да чука така просто трябва да смена гумичките.Та сега като се стопли ще почвам да я правя,ама съм объркан всички ми казват различно,в Автохит ми казаха несе притеснявай,1.4 16В на голфа ако се кара в по-високи обороти си гори масло ако го караш спокойно няма да го бута.Незнам 
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Автохит ми казаха несе притеснявай,1.4 16В на голфа ако се кара в по-високи обороти си гори масло ако го караш спокойно няма да го бута.Незнам
колега .до някъде са прави, всеки автомобил ако се настъпва хапва по малко масло , но ти казваш за по големи количества.
колега .до някъде са прави, всеки автомобил ако се настъпва хапва по малко масло , но ти казваш за по големи количества.
Последна промяна от kiko946 на Пет 09 яну 2009 11:36, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Колега...ако четеш редовно форума ще разбереш,че при този ДВГбез смяна на сегменти няма да минеш!!!Отивай сменяй ги и не си давай парати за други ненужни разходи+разходите от изгореното масло и поразиите които то нанася на двигателя при горенето си!!!но ако си решил да експериментираш за твоя сметка...ти си решаваш!
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма да се счупи, карай си спокойно, ама през 2-3 дена гледай маслото, че ако остане без масло тогава си е е.. майката.
Докато решиш да го правиш тоз ремонт сипи си по гъстичко масълце и една добвачица за маслото.
Междудругото казваш че нещо трака, май ще имаш и смяна на повдигачите.
Абе ти ако почнеш за всичко да се притесняваш бая неща ще трябва да изпосмениш.
Докато решиш да го правиш тоз ремонт сипи си по гъстичко масълце и една добвачица за маслото.
Междудругото казваш че нещо трака, май ще имаш и смяна на повдигачите.
Абе ти ако почнеш за всичко да се притесняваш бая неща ще трябва да изпосмениш.
-
kiro7615
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Thriller,
карам същата кола като теб - голф 4 1,4 16v 98 г. на 115 000 км. - тва са ебати (извинете ме) куците мотори на фолксваген - станах пишман, че си взех кола с този мотор, въпреки че ме предупреждаваха да не го правя, ама като ми хареса колата и.... ето на. Сега съм с разход на масло към 700 мл. на 1000 км. засичах го 2 пъти - маслото ми е валволин 10w40 и после доливах с лукойл 10w40, защото е най-евтиното, което открих. Колата ми не пуши никак, само когато се спускам по наклони продължително време на скорост, без да давам газ и после на равното като дам газ започва едно пушене яко за около 2 мин. и после пак спира да пуши. Ходих по майстори - всеки с мнението си, исках да меря и компресия ама маисторите ми казаха, че няма снисъл нищо нямало да покаже защото маслото уплътнявало буталата и компресията да е в норма, а да си има проблем. Само разглобяване на мотора щяло да покаже проблема - казаха че едва ли е само от гумичките ремонта - от 600 до 1000 лв. смяна на гумички и сегменти с разните му там гарнитури и уплътнения. За смяна на бутала никой от майсторите и дума не е казал - едва ли ще има нужда от това колата не е на 300-400 000 км. все пак! Като цяло тези мотори са слаби и като се карат от "състезатели" им се взима здравето - прегряват и сегментите им се повреждат - няма значение на колко километра е колата, важно е как е карана от предишните собственици. Та това е общо взето, не смятам да се набутвам още с пари за да я правя. За сега ще карам така и ще доливам. Според мен няма какво да и се развали повече, само гледай да не останеш без масло и нема да има проблем. Ако направиш ремонта на твоята сподели с нас колко ти е излязъл, какво си сменил и т.н. за да се нагласяме и ние.
карам същата кола като теб - голф 4 1,4 16v 98 г. на 115 000 км. - тва са ебати (извинете ме) куците мотори на фолксваген - станах пишман, че си взех кола с този мотор, въпреки че ме предупреждаваха да не го правя, ама като ми хареса колата и.... ето на. Сега съм с разход на масло към 700 мл. на 1000 км. засичах го 2 пъти - маслото ми е валволин 10w40 и после доливах с лукойл 10w40, защото е най-евтиното, което открих. Колата ми не пуши никак, само когато се спускам по наклони продължително време на скорост, без да давам газ и после на равното като дам газ започва едно пушене яко за около 2 мин. и после пак спира да пуши. Ходих по майстори - всеки с мнението си, исках да меря и компресия ама маисторите ми казаха, че няма снисъл нищо нямало да покаже защото маслото уплътнявало буталата и компресията да е в норма, а да си има проблем. Само разглобяване на мотора щяло да покаже проблема - казаха че едва ли е само от гумичките ремонта - от 600 до 1000 лв. смяна на гумички и сегменти с разните му там гарнитури и уплътнения. За смяна на бутала никой от майсторите и дума не е казал - едва ли ще има нужда от това колата не е на 300-400 000 км. все пак! Като цяло тези мотори са слаби и като се карат от "състезатели" им се взима здравето - прегряват и сегментите им се повреждат - няма значение на колко километра е колата, важно е как е карана от предишните собственици. Та това е общо взето, не смятам да се набутвам още с пари за да я правя. За сега ще карам така и ще доливам. Според мен няма какво да и се развали повече, само гледай да не останеш без масло и нема да има проблем. Ако направиш ремонта на твоята сподели с нас колко ти е излязъл, какво си сменил и т.н. за да се нагласяме и ние.
-
osev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За смяна на гумички на калапани?
И аз съм с Golf4, 1.4, 16V. Сменях сегменти, гумички, гарнитури и т.н преди 9000 км. Майсторът, който я оправяше каза, че няма смисъл от смяна на бутала, защото колата става "безценна", показа ми и двигателя - имаше около сантиметър нагар по буталата, цилиндрите бяха надрани, гледката беше грозна
Гореше масло около литър на 1000 км. Не пушише, нито студена, нито загряла. Взеха ми за ремонта 533 лв за всичко - сегменти, гумички, гарнитури, напасване, работа и масло. Майсторът обянисни, че всички мотори като този го имат този проблем и е нормално, особено, ако се кара от "състезатели" 
-
kiro7615
- Автомобил:
- Двигател:
и спря ли да гори масло след ремонта?
Колега до преди 2 седмици аз също карах такъв Golf 4 1.4 16V, то маи се отнася да всички колеги де. Забелязах че колите на всички писали са под 150 000 а моята беше на 240 000км. като я взех (евтино я взех), но това че тоя двигател пипа маслото не го приемам аз минах над 20 000км. с нея преди да я продам и нито веднъж не съм доливал, но и не ми е пипала маслото. Карах я с Fina полусинтетично. Колкото до типа на каране незнам какво да ви кажа ако смятате че за тоя двигател не е проблем да поддържа скорост 130-140км/ч с часове (Варна-София) незнам какво да кажа, а колко бой е видяла от светофар до светофар съвсем не ми се говори, но пак ви казвам маслото никога не ми го е пипала. А и добър разход даваше на извънградско 6.2, но карам с поне 120. Успех с ремонта дано да минеш по-тънко колега.
- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
абе искам да питам експертите как могат да карат тия коли с толкоз танко масло и да викат горими.тои може да е да си е за гуми4ки и за сигменти ама да карате с толкоз танко масло мотори по на 300 000 километра 150 000 на километражи 150 000 вратнати аз тва не6ту не мога да го разбера
се6тали ли сте се да сложите 15w40 и да видите дали 6те го пипа.ако са гуми4ки 6е пу6и постояно.за колегата само да кажа няма смисал нови бутала ако старите са ти 4итави и трагне6 да старже6 блока слагаи му едни ризи и си питаи питанката,така 6те даде6 250 леа за нови ризи и да ги разтържат по буталата.зима6 едни нови сигменти по 20-30 леа на цилиндър и заминава6.ако някои ми каже 4е не става му прати много поздрави
.и така минава6 с 1000 леа да му смени6 си4ко лагери семеринги гарнитури и квот се сети6 и заминава6 с нов мотор
се6тали ли сте се да сложите 15w40 и да видите дали 6те го пипа.ако са гуми4ки 6е пу6и постояно.за колегата само да кажа няма смисал нови бутала ако старите са ти 4итави и трагне6 да старже6 блока слагаи му едни ризи и си питаи питанката,така 6те даде6 250 леа за нови ризи и да ги разтържат по буталата.зима6 едни нови сигменти по 20-30 леа на цилиндър и заминава6.ако някои ми каже 4е не става му прати много поздрави
.и така минава6 с 1000 леа да му смени6 си4ко лагери семеринги гарнитури и квот се сети6 и заминава6 с нов моторВърни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”