За смяна на гумички на калапани?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Нед 28 дек 2008 11:16

Колега само да ти кажа и аз. Едно време като си взех Вентото и отивам до морето да го пробвам. Тръгвам с чисто ново масло Castrol RS 0W40. Стигам там и няма 1 литър, на връщане пак същото. Оказаха се гумички на клапани. Смених ги, карах го 4 години, сега баща ми му се радва и няма и грам проблем. И до сега се кара с 0W40 и не го пипа и грам от смяна до смяна!

Колкото до пушенето при мен нямаше ниакакво пушене, ама грам...
Колата тогава имаше работещ катализатор, може би от това да е било, но не пушеше грам.

Та смени си гумичките после гледай ако не е от тях и мисли ...

Потребителски аватар
Thriller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Thriller » Пет 09 яну 2009 10:16

Смениь маслото миналата седмица,минал съм 1500км новото на маслото е паднало малко.Карах я в разни сервизи да я гледат!Когато колата работи на обороти по-някога се чува едно чукане от към двигателя,единият майстор ми каза,че е бутало,другия майстор каза,че е нормално да чука така просто трябва да смена гумичките.Та сега като се стопли ще почвам да я правя,ама съм объркан всички ми казват различно,в Автохит ми казаха несе притеснявай,1.4 16В на голфа ако се кара в по-високи обороти си гори масло ако го караш спокойно няма да го бута.Незнам :?

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пет 09 яну 2009 11:35

Автохит ми казаха несе притеснявай,1.4 16В на голфа ако се кара в по-високи обороти си гори масло ако го караш спокойно няма да го бута.Незнам

колега .до някъде са прави, всеки автомобил ако се настъпва хапва по малко масло , но ти казваш за по големи количества.

Последна промяна от kiko946 на Пет 09 яну 2009 11:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 09 яну 2009 11:35

ако имаш пари прави ремонт. Аз съм със същия голф и имам същия проблем. Ще видим кога ще го отваряме.
Иначе засега просто сложи по-гъсто масло и някаква добавка и няма да имаш проблеми

Потребителски аватар
Thriller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Thriller » Пет 09 яну 2009 11:42

при теб има ли го чукането? Добавка за маслото ли ?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 09 яну 2009 12:49

Колега...ако четеш редовно форума ще разбереш,че при този ДВГбез смяна на сегменти няма да минеш!!!Отивай сменяй ги и не си давай парати за други ненужни разходи+разходите от изгореното масло и поразиите които то нанася на двигателя при горенето си!!!но ако си решил да експериментираш за твоя сметка...ти си решаваш!

Потребителски аватар
Thriller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Thriller » Пет 09 яну 2009 13:16

да решил съм ще ги сменям,просто малко да се позатопли,колата ми е нужна на седмица минавам по 1000-1200км с нея!Има ли вероятнос да се счупе и да ме устави на пътя ???

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Пет 09 яну 2009 14:07

няма да се счупи, карай си спокойно, ама през 2-3 дена гледай маслото, че ако остане без масло тогава си е е.. майката.
Докато решиш да го правиш тоз ремонт сипи си по гъстичко масълце и една добвачица за маслото.
Междудругото казваш че нещо трака, май ще имаш и смяна на повдигачите.
Абе ти ако почнеш за всичко да се притесняваш бая неща ще трябва да изпосмениш.

kiro7615
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiro7615 » Пет 09 яну 2009 20:57

Колега Thriller,
карам същата кола като теб - голф 4 1,4 16v 98 г. на 115 000 км. - тва са ебати (извинете ме) куците мотори на фолксваген - станах пишман, че си взех кола с този мотор, въпреки че ме предупреждаваха да не го правя, ама като ми хареса колата и.... ето на. Сега съм с разход на масло към 700 мл. на 1000 км. засичах го 2 пъти - маслото ми е валволин 10w40 и после доливах с лукойл 10w40, защото е най-евтиното, което открих. Колата ми не пуши никак, само когато се спускам по наклони продължително време на скорост, без да давам газ и после на равното като дам газ започва едно пушене яко за около 2 мин. и после пак спира да пуши. Ходих по майстори - всеки с мнението си, исках да меря и компресия ама маисторите ми казаха, че няма снисъл нищо нямало да покаже защото маслото уплътнявало буталата и компресията да е в норма, а да си има проблем. Само разглобяване на мотора щяло да покаже проблема - казаха че едва ли е само от гумичките ремонта - от 600 до 1000 лв. смяна на гумички и сегменти с разните му там гарнитури и уплътнения. За смяна на бутала никой от майсторите и дума не е казал - едва ли ще има нужда от това колата не е на 300-400 000 км. все пак! Като цяло тези мотори са слаби и като се карат от "състезатели" им се взима здравето - прегряват и сегментите им се повреждат - няма значение на колко километра е колата, важно е как е карана от предишните собственици. Та това е общо взето, не смятам да се набутвам още с пари за да я правя. За сега ще карам така и ще доливам. Според мен няма какво да и се развали повече, само гледай да не останеш без масло и нема да има проблем. Ако направиш ремонта на твоята сподели с нас колко ти е излязъл, какво си сменил и т.н. за да се нагласяме и ние. :D

osev
Автомобил:
Двигател:

Re: За смяна на гумички на калапани?

Мнениеот osev » Сря 01 апр 2009 15:37

И аз съм с Golf4, 1.4, 16V. Сменях сегменти, гумички, гарнитури и т.н преди 9000 км. Майсторът, който я оправяше каза, че няма смисъл от смяна на бутала, защото колата става "безценна", показа ми и двигателя - имаше около сантиметър нагар по буталата, цилиндрите бяха надрани, гледката беше грозна :) Гореше масло около литър на 1000 км. Не пушише, нито студена, нито загряла. Взеха ми за ремонта 533 лв за всичко - сегменти, гумички, гарнитури, напасване, работа и масло. Майсторът обянисни, че всички мотори като този го имат този проблем и е нормално, особено, ако се кара от "състезатели" :)

kiro7615
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiro7615 » Пон 13 апр 2009 18:48

и спря ли да гори масло след ремонта?

Потребителски аватар
niktt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niktt » Чет 23 апр 2009 23:06

Колега до преди 2 седмици аз също карах такъв Golf 4 1.4 16V, то маи се отнася да всички колеги де. Забелязах че колите на всички писали са под 150 000 а моята беше на 240 000км. като я взех (евтино я взех), но това че тоя двигател пипа маслото не го приемам аз минах над 20 000км. с нея преди да я продам и нито веднъж не съм доливал, но и не ми е пипала маслото. Карах я с Fina полусинтетично. Колкото до типа на каране незнам какво да ви кажа ако смятате че за тоя двигател не е проблем да поддържа скорост 130-140км/ч с часове (Варна-София) незнам какво да кажа, а колко бой е видяла от светофар до светофар съвсем не ми се говори, но пак ви казвам маслото никога не ми го е пипала. А и добър разход даваше на извънградско 6.2, но карам с поне 120. Успех с ремонта дано да минеш по-тънко колега.

Потребителски аватар
trohilio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trohilio » Пет 01 май 2009 1:13

абе искам да питам експертите как могат да карат тия коли с толкоз танко масло и да викат горими.тои може да е да си е за гуми4ки и за сигменти ама да карате с толкоз танко масло мотори по на 300 000 километра 150 000 на километражи 150 000 вратнати аз тва не6ту не мога да го разбера :screwy се6тали ли сте се да сложите 15w40 и да видите дали 6те го пипа.ако са гуми4ки 6е пу6и постояно.за колегата само да кажа няма смисал нови бутала ако старите са ти 4итави и трагне6 да старже6 блока слагаи му едни ризи и си питаи питанката,така 6те даде6 250 леа за нови ризи и да ги разтържат по буталата.зима6 едни нови сигменти по 20-30 леа на цилиндър и заминава6.ако някои ми каже 4е не става му прати много поздрави :drunk .и така минава6 с 1000 леа да му смени6 си4ко лагери семеринги гарнитури и квот се сети6 и заминава6 с нов мотор

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”