За или против метална кора ?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За или против метална кора ?
Прочетох с голям интерес цялата тема.Аз имам кора под мотора,верно-пластмаса,прилича на тази за VW-POLO която се вижда на линка от предния пост.
ОБАЧЕ!!!,как така тази кора ще защити картера от удар?Точно там е изрязана!Дори и ламаринена да е ,не виждам начин да защитава от удар,освен ако не е от 10мм желязо,оребрена..и съответни точки на монтаж и т.н.Вижте,някакви подходящи шини(както на Ладите под картера) по-биха свършили работа.Иначе само за чистота на двигателния отсек и дребни камъчета става въпрос
ОБАЧЕ!!!,как така тази кора ще защити картера от удар?Точно там е изрязана!Дори и ламаринена да е ,не виждам начин да защитава от удар,освен ако не е от 10мм желязо,оребрена..и съответни точки на монтаж и т.н.Вижте,някакви подходящи шини(както на Ладите под картера) по-биха свършили работа.Иначе само за чистота на двигателния отсек и дребни камъчета става въпрос
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
а за г3 под динамото имали кора и евентуално колко струваemo-gar написа:Прочетох с голям интерес цялата тема.Аз имам кора под мотора,верно-пластмаса,прилича на тази за VW-POLO която се вижда на линка от предния пост.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Към "неОдачник: то си има по принцип кора която защитава ремъците и пази генератора,отдясно,на 1.8 м.и.(ABS) поне има и върши работа.На дизеловия 1Y на Vento кората под двигателя върши цялата работа.На другите моторетки нямам особени наблюдения.Според мен комбинация от стандартна пластмасова кора и както споменах защитна шина под картера(това се прави локално и с известна фантазия),плюс един импрегниращ спрей (да речем WS5 -Wurt,само пример) по електриките и дъжд и локви не ни плашат.Топили сме бензинова Сиера в гьол до покриване перката на радиатора и гадината запали от раз и излезе на собствен ход(задницата беше на сухо де),на всеки 1-2 месеца собственика третираше с някакъв спрей кабелите,капачка,генератор,куплунзи..та и пантите на вратите.Лично съм виждал как "удавен" ел. мотор се "обезводнява" моментално след напръскване на намотките и бива включен към мрежата.Сега съм сигурен че има много и добри спрейове,щото тогава беше още 1990г. и обикаляха едни дребни фирмени представители по фабриките и предлагаха тия "благинки" на кашони(мали ,като се сетя за "чудото"-силикон тогава...
)
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
за ремъците на абс мотора си има една г-образна пласмаса от калника се спуска надолу и завива под помпата на хидравликата, тя пази ремъците от пръски от гумата която е доста близка и без нея ще е кофти.
относно спрея за ел контакти аз използвам.....не мога да го намеря сега но мисля беше на мотип сив флакон с дистрибуторна капачка и свещ нарисувана на него.как се използва е ясно ефект има кабелите стават като намазани с възелин ако ме разбирате
препоръчвам смело 
относно спрея за ел контакти аз използвам.....не мога да го намеря сега но мисля беше на мотип сив флакон с дистрибуторна капачка и свещ нарисувана на него.как се използва е ясно ефект има кабелите стават като намазани с възелин ако ме разбирате
препоръчвам смело - pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Металната кора за Четворката отпред се захваща с две профилирани планки за роговете. Започва от спойлера, ляга по страничните кори и се завива с три болта за магарето на моста отзад. На практика скрива всичко в предния кош. Не знам какво и е предназначението, но с дебелина от 3 мм и профилираните гънки по нея издържа на сериозни удари в ледени блокове през зимата, странични качвания на бордюри, както и пръскане на вода в моторния отсег. Неща, които подобните на ладовите шини не могат да гарантират, особено за алуминиевите ни картери. Отворите са за пробката на маслото и отводняване. Кората е направена така, че при нужда от евентуална намеса в коша отдолу, да се развият трите болта отзад и тя "увисва" на дългата шпилка в преднната си част и не пречи на работата.
Ето това е хубава метална кора http://www.evolutionimport.com/Atlas_Skid_Plate_For_Beetle_Golf_Jetta_IV_p/a-00001-001.htm, но ще излезе доста скъпа с доставката.
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
znainainai написа:Метална кора му е майката пластмасата зимата става на камък и една буца лед е достатъчна да имайката а на металната няма какво да и стане ако имаще за Пасат В3 метална да съм сложил ама няма
Затова се задоволявам със пластмасовата
буца лед ааа
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icemenn написа:znainainai написа:Метална кора му е майката пластмасата зимата става на камък и една буца лед е достатъчна да имайката а на металната няма какво да и стане ако имаще за Пасат В3 метална да съм сложил ама няма
Затова се задоволявам със пластмасовата
буца лед ааааз ги обирам с предната броня,като снегорин съм!!! имам пласмасова кора,помага при дъждове и т.н. но за удар незнам...то дори металната незнам дали ще издържи на някой сериозен удар по бордюр
Тествана е металната издържа на бордюр и камък съм целил
абе избива си паричките с две думи 
Абе никой не писа колко пари долу-горе струва една метална кора бе, дайте някаква цена ако може, апък и за пластмасова пишете че се интересувам и аз мерси 
- Luchouuuu
- Автомобил: Mk4 Variant 4motion
- Двигател:
скоро ходих при едни познати в сервиз кадето могат да ми поръчат кората със всичкирте неща към нея (стойки,болтове и тн).
Но идва на мн по сериозни пари от колкото си мислех, ако помня правилно 500-550лв със сичко.
Но идва на мн по сериозни пари от колкото си мислех, ако помня правилно 500-550лв със сичко.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колеги дайте някакви чертежи/скици за тея кори и аз искам да си направя и имам условията за това.
Себестойността на тая ламарина е далеч от тази на която продават корите.
Имам някакви снимки ама ми трябва и някои друг размер, поне после ще има за всички желаещи.
Себестойността на тая ламарина е далеч от тази на която продават корите.
Имам някакви снимки ама ми трябва и някои друг размер, поне после ще има за всички желаещи.
Luchouuuu написа:скоро ходих при едни познати в сервиз кадето могат да ми поръчат кората със всичкирте неща към нея (стойки,болтове и тн).
Ха ха ха ко ма напрай ти ве мен по добре да счупя картера и комресора даже на климатика пак няма да дам толкос пари бе апък и каското за ко е да плащат там.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Здравко, ако речеш да си правиш, готов съм да ти дам моята от Голф 4 за мостра. Не съм сигурен обаче, че ще стане за теб. Пиши едно л.с.
На трите ми коли съм монтирал метални кори. Повярвайте ми заслужават си всяка стотинка.
На трите ми коли съм монтирал метални кори. Повярвайте ми заслужават си всяка стотинка.
Последна промяна от pedalchobaba на Сря 26 авг 2009 20:31, променено общо 1 път.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
за 3-ка най-вече ме интересува, като за моя голфчо с АБС мотор ако има значение.
Иначе мога да направя каквато и да е кора или ламарина.
Иначе мога да направя каквато и да е кора или ламарина.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”