Голф 1.3 - 75 w 90 масло за скоростна кутия
- don4oivanov
- Автомобил: VW GOLF MK2
- Двигател: 2G 1990
Re: 75 w 90 масло за скоростна кутия
Купих и семеринга,15х24х7 син-силиконов за 3лв.Сега ще чакам подходящ момент да вкарам колата на канала на работа ,та да сменя въпросната семеринга и после и маслото.
Колеги, за износени скоростни кутии над 150хил. км. слагайте "CASTROL" (червено на цвят) за АВТОМАТИЧНИ скоростни кутии. И забравяте за вашите проблеми 

- don4oivanov
- Автомобил: VW GOLF MK2
- Двигател: 2G 1990
Днес най-накрая вкарах колата на канал.Откачих лостовата система от избирача.Семерингата се виждаше но се беше вкоченясала яко,малко зор видях докато я извадя с една стоманизирана отвертка.На цвят беше синя ,като новата,с размер 15/24/7.Смених я ,през това време маслото се изтече.Най-голямата ми изненада беше когато отворих първата бутилка масло,дърпам капачката и излиза една шлаувка.И аз Х
оказа се че всяка опаковка е така и шприца който си бях подготвил остана неизползван.Умни германци ей,налях маслото много лесно и без разливане.Сипах шестте бутилки /х 0.5л / но не просълзи от пробката,бръкнах с пръста в пробката и на 1-2 мм под ръба й усетих маслото.При първа възможност ще си купя още една опаковка и ще сипя докато просълзи.Можеби ще трябват около 100-200 грама.От опит вече зная- кутия 085 събира 3.1 - 3.2 литра масло. После поразходих колата и установих че сега включва доста по-лесно и когато връщам от 2 на 1 лоста влиза много меко а не както преди.За сега всичко е идеално.БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГИТЕ ЗА СЪВЕТИТЕ! 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
doaiena написа:mar4o написа:doaiena написа:продават само на едно място!
Е кое това ЕДНО място?
http://www.aralbg.com/contact_us.htm
Обаждаш се и питаш за най-близкото за теб място където гарантират за продукцията си или в по-лошия случай в Централен офис - София
бул. „Цариградско шосе" 64, бл.11, вх. в!
Ако реша някой ден да смена марката на маслото ще питам чичко гугле къде се намира централния офис примерно на тотал!
Колеги този адрес в младост ли се пада бл.11 или съм в грешка?
И аз ще си сменям маслото на скоростите.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
don4oivanov написа:Здравейте колеги,след много четене и проучване днес си купих масло75w90 за скоростната кутия на моето голфче 1.3. Спрях се на АРАЛ синтетика 22 лв ми излезе литъра.Взех го от доставчика на Арал за България,офиса в Бургас.Сега следва смяна на семерингата и смяна на маслото.Някой от вас наливал ли е такова масло и ако да ,как се даржи кутията с него?
7 г карам ABS-а само с такова....два пъти го сменях.Скоростната кутия макар и втора ръка се чувства перфектно(даже и с разбит механизъм на лоста
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”