Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резервоара

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резервоара

Мнениеот doaiena » Чет 23 юни 2011 6:22

hitman0013 написа:
doaiena написа:Не съм съгласен със това което споделят някои колеги относно калниците не 5 а 10 мин да миеш отворите файда никаква, ако фабрично не са намазани с восък/силикон който е свалял и виждал оригинален калник знае за какво говоря, поради инциденти имах честа да смена няколко пъти калници на колата и съм се нагледал на какво ли не по моргите, по принцип подложени на гнилоч са колите от серията голф 3 от 95 до 97 самите калници са по леки по некачествена изработка говорим за оригинални калници не турски ламаринки, освен, че са по леки не са намазани целите с това лепкавото което прилича на восък/силикон, а само до там от където почва лайсната на калника, демек на няй критичното място, за да се предпазите от ръждата е нужно да се свали калника да се зашкури, да се намаже с ръждообразователи и тем подобни химии и след това обилно намазване с боди/битум, също е хубаво да се намаже и прага там където ляга калника!

ти изброи точно тия голфове дето гният по-малко.Точно последните голфове 3ки са с по-качествени материали.

Баш не съм, точно тези от 95 - 97 са най големите гнилочи, на тях по дефолт им загнива и багажника 3/5 врата, а бомбичките около предното стъкло няма да коментирам, също загниват и задните калници от към задните врати точно там където се затваря врата около лайсната!!!!!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 23 юни 2011 8:01

а бе имат си вина и от завода
използването на по-кофти ламарина и доста по-малко защитни антикори и други мазила са основната причина според мен
сега съм започнал борба с ръждата и напредвам бързо - ама много работа
като свалиш предпазните ламарини на гърнетата и под тях стои голо необмазано купе само по основа
голфа (2ка) беше обмазан хубаво навсякъде и по калниците направо си беше наслоено
при вентото няма такова нещо

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 23 юни 2011 10:36

След 95г сменят шефа на VW, поради причината, че прави икономии проличаващи най-вече при голф 3.От там до края на голф 3, материалите са по-качествени.То иначе и хром по емблемите не остава.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 23 юни 2011 11:35

моята е 94та
примерно под бронята на тунела където е средното гърне си е гола ламарина - само по основа без грам антикор
3ките и вентото са направени доста по-некачествено и това е
голфа ми е 84та година и ламарините му са в пъти по-здрави от на голф 3 или венто
ако ги поставим в еднакви условия вентото ще е станало на прах когато голфа се пробие

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Чет 23 юни 2011 11:49

да разбирам ли,че голф3 97г. няма да има проблем с корозията? :screwy :screwy
има 3ки внесени от италия,швеция,холандия и белгия 93/95г без точка ръжда,а 96г от австия и германия буквално са на тор.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 23 юни 2011 12:10

Всички 3ки са пълна скръб на тема ръжда.При 2ката всичко е запечатано ,а при 4ката е поцинковано и долу обмазано.На 3ката нищо такова няма.Ако колата е от Италия нещата се ядват ,ама като псоеди в БГ и ръждата пак тръгва.Варианта е нови ламарини ,слагане на препарати за студено поцинковане,антикор и тоагва боя.Верно кинти излиза ,ама ако колата ти е "на сърцето" ще даваш.Иначе сложиш ли нови ламарини без обработка става по-зле и от заводското.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Чет 23 юни 2011 12:57

Rabbit_TDI написа:Всички 3ки са пълна скръб на тема ръжда.При 2ката всичко е запечатано ,а при 4ката е поцинковано и долу обмазано.На 3ката нищо такова няма.Ако колата е от Италия нещата се ядват ,ама като псоеди в БГ и ръждата пак тръгва.Варианта е нови ламарини ,слагане на препарати за студено поцинковане,антикор и тоагва боя.Верно кинти излиза ,ама ако колата ти е "на сърцето" ще даваш.Иначе сложиш ли нови ламарини без обработка става по-зле и от заводското.

:beer ръжда и жена тръгнат ли? спиране няма.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Чет 23 юни 2011 13:13

голф3 и венто.....само от италия,останалото е гнило4!

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 23 юни 2011 16:21

Ами караме коли на по близо 15-20 години.Смятам, че е нормално по някои екземпляри да има ръжда.Колегата е пуснал темата да покаже как може да се предпазим донякъде от ръждата (ако не е тръгнала вече) по калниците и там където се задържа кал, листа и всякакви боклуци които задържат влага.Аз всеки път като мия си ги правя тези процедури и ми е кеф като знам, че всичко е чисто.Който иска да си го прави, който иска да не го прави.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 23 юни 2011 17:10

10 кила кал да махнеш, тва си е чиста икономия на гориво. mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 23 юни 2011 20:35

Колеги,няма "панацея" в тази тема,посочен е добър пример за превенция.Ама лошото е ,че доста екземпляри са в състояние плачевно и този съвет е безсмислен за тях(аз съм в това число).Друг въпрос е ,ако се постави задачата така:ръжда и нейното блокиране.Нямам условия,затова-колкото изкара,не си струва да я водя на тенекеджия и бояджия за всяко петно(а те са много).Няма "мазало",което да спре ръждата за повече от година,декоративен ефект само.Истината е нови тенекета,обработка.
Та едно време имаше една "иновация" в дългосрочен план-"катодна защита",който има желание-има в мрежата инфо.Това е противодействие и то активно,ама кой ще е жив да види ефекта в/у собствена кола...така и не сложих навремето на Ладата,така и на Голфа,така и на Венто..та даже и един Нисан.Ние да сме здрави(че много живи измряха),па коли ще сменяме.Все пак успех на ентусиастите!В "Надин" ги вземат и неръждави...

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 07 сеп 2011 8:48

Vento написа:След това чистих около гърловината на резервоара, където беше още по-зле - имаше оригинална немска кал от последните 15г... сигурно над 3кг, 2 лопати и половина...

Напълно споделям, че е супер полезна темата на колегата... :beer
Онзи ден се заиграх с пароструйката и като бръкнах около резервоара :shock , толкова кал изпада, че сега разхода ми спадна :Mr Green Fun . Напълно сериозно(за калта де)! Определено е била там от доста време, защото разкисвах да се размекне за да я махна, но пък сега е чисто там... love.vwclub

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 07 сеп 2011 11:48

parno написа:голфа (2ка) беше обмазан хубаво навсякъде и по калниците направо си беше наслоено

:да:
Даже обмазано в изобилие, щото на задните капаци на повечето двойки отвън има разтекла се чернилка от тая гняс. :012:

drawn
Автомобил: Golf lV
Двигател: ALH - 2003

Re: Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резерв

Мнениеот drawn » Нед 28 юли 2013 12:10

Здравейте, колеги! Малко да възродя темата за мрасотията в подкалника и защо гният калниците ни. При последно измиване на голф-а му се отвори една "дупчица" от която излезе доста мръсотия. Не знам от колко време се е трупала там, поне две години от толкова я карам аз.
P7289825.JPG
Това е дуоката ниско доло на преден ляв калник.

Сега се чудя как може да се поправи това без да се сменя калник :gruebel Някой ако има идея или се е справил с подобен проблем ще съм благодарен да сподели опит.
P7289821.JPG
Тук се вижда дупката и при отваряне на вратата.

Реших да почистя другият калник, докато не е станало същото като левия.Става лесно развиват се 2-3 винтчета и се вижда това:
P7289815.JPG
Пълно почти догоре.

:eek запълнен с кал и листа до пласмасовата лаисна.

А това е почти цялото количество мръсотия която падна от там.
P7289817.JPG
Калта която падна от кухината м/у калник и подкалник.

Цялата процедура по почистването отнема 10мин., според мен си спестяваш големи главоболия занапред.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Re: Ръждите по предни калници на Golf 3/Vento и около резерв

Мнениеот Milenkatara » Пон 29 юли 2013 10:47

А за какво е това казанче в шофьорския подкалник отвътре ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”