Масло - ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло - ABD

Мнениеот golfarata » Вто 23 ное 2010 21:37

nikson85 написа:Колега 3 литра полусинтетично 10в40.
Не се ползва ключ за масления филтър той се отвива и завива на ръка!!! :D

и сподели ефекта ?

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 23 ное 2010 22:23

golfarata написа:И М10Д да му сипеш на това 1,4 АБД - пак ще си върви и ще си тропа. значение толкова голямо няма за тоя "спрян" заводско
мотор........ mhihi

ако е с м10д ще тропа , но до време ,тъй като това е гъсто масло и е минерално и се сменя на 6000км не се препоръчва точно това масло дори и да промие мотора защото е с хидравлични повдигачи и е бързооборотен. ако ше и голям майстор да го каже само да промие , значе нищо не разбира от маслата. има си специални масла за промиване на мотора ,които са последвани от специални инструкции. като цяло това е за стари дизели и бавнооборотни двигатели , а за АБД е подходящо 10в40 полусинтетично. неможем да промием мотора с м10д ,защото е гъсто и по-бавно минава през каналите на чарколяците , съответно и не става никакво миене , даже обратното затяга , мъчи мотора , докато не отхлаби след време и така хубаво да износи за да може да работи само с м10д. после збрави за 10в40.

Последна промяна от nikson85 на Вто 23 ное 2010 22:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Вто 23 ное 2010 22:28

и е бързооборотен

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi кое му е бързото на 1,4 АБД дето е супер бъгав и тромав? сипвай 10кта и карай смело. :mrgreen:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 23 ное 2010 22:30

"щом едно масло излезе по супермаркетите значи нещо му куца"
Колега кажи кое масло не се продава в супермаркетите за да знаем и ние с какво да караме?
"лики моли и по специално 15/40 има гадния навик да се изпарява т . е . да го подхарчва особено след 4-6к. а това с молибдена е със същия проблем , и при повторение със същото масло до сега ми се е случвало на 3 голфа и едно БМВ да превъртят биелен лагер само един голф 1.6 оцеля след 3 пъти лики моли с молибден ,но го откраднаха и наблюденията приключиха"
колега толкова са били свестни тези мотори които си тествал.АЗ карам с лики моли с молибдена от 2001 година. и то съм правил не по две,а много повече. на мерцедеса му врътнах около 180 000 само с лики моли-сам си направи сметка колко смени са това като се сменя на около 9000-9500 км., на служебната тройка също има около 150 000 и пак с лики моли и за сега никакъв проблем само на този сега съм му сложил мобил.
Просто такива "покойници" са сменяли маслото и това е било някакъв късмет просто

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 23 ное 2010 22:37

red.devilll написа:"щом едно масло излезе по супермаркетите значи нещо му куца"
Колега кажи кое масло не се продава в супермаркетите за да знаем и ние с какво да караме?
"лики моли и по специално 15/40 има гадния навик да се изпарява т . е . да го подхарчва особено след 4-6к. а това с молибдена е със същия проблем , и при повторение със същото масло до сега ми се е случвало на 3 голфа и едно БМВ да превъртят биелен лагер само един голф 1.6 оцеля след 3 пъти лики моли с молибден ,но го откраднаха и наблюденията приключиха"
колега толкова са били свестни тези мотори които си тествал.АЗ карам с лики моли с молибдена от 2001 година. и то съм правил не по две,а много повече. на мерцедеса му врътнах около 180 000 само с лики моли-сам си направи сметка колко смени са това като се сменя на около 9000-9500 км., на служебната тройка също има около 150 000 и пак с лики моли и за сега никакъв проблем само на този сега съм му сложил мобил.
Просто такива "покойници" са сменяли маслото и това е било някакъв късмет просто

ато колега - viewtopic.php?f=59&t=138919

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 24 ное 2010 10:48

Темата сигурно вече не е актуална , но да споделя и аз със "спрелия" ABD mhihi mhihi mhihi mhihi
2 години карах с Motul 10w40 , идеално масло , като изключим цената му. От 2 години (до днес) карам с Yacoo VX500/SAE 10W40 (твърдят , че все още се произвежда във Франция :) ) . Взимам го от дистрибутора , цената ме устройва и последният път до смяната му долях макс 300-500 мл.Колата е на 215 000 км.-2* годишна :? :lol: :lol: :lol:
В началото като си закупих колата я карах с 15w40 и не бях толкова доволен , според мен за тоя мотор 10w40 е идеално (стига да не изтича цялото) :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”