Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN
Направо си е куц кон,дето остави другото му е взета душата докрай!
Ако искаш бензинова атмосферка от годините на Абф,която наистина да вьрви многоооо.....има едно друго трибуквие...сети се сам кое!
Ако искаш бензинова атмосферка от годините на Абф,която наистина да вьрви многоооо.....има едно друго трибуквие...сети се сам кое!
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Абе и АБФчо върви доволно с някой дребни промени 

- Pavlin
- Автомобил:
- Двигател:
Човек ако иска да си ръчка колата мисля че трябва да вземе бензина(ABF). Дизела нали необича високите обороти?
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
абф ще издържи много повече тормоз от афн с чип/безплатен обед няма/
- garvan06
- Автомобил:
- Двигател:
kiro rachnata написа:
Много е относително , караи го с хубаво високо октаново гориво защото след чипа ABF-а спира да харесва 95 бензина (не че преди това го люби
) и пълна синтетика с редовни смени не на 15 а на 12 13 хил. км. и ще издържи на тормоз повече от който и да е дизел на същия тормоз.
С което не казвам че на 400м или на гонки ще бйе дизела но , дори и да не го бйе дизела като го мачкаш (по мой възгледи) омира доста бързо . Единияг мотор работи на 11 а другият на 31 атмосвери , материалът им за изработка е един и същ.
ПОЗДРАВИ
Много е относително , караи го с хубаво високо октаново гориво защото след чипа ABF-а спира да харесва 95 бензина (не че преди това го люби

С което не казвам че на 400м или на гонки ще бйе дизела но , дори и да не го бйе дизела като го мачкаш (по мой възгледи) омира доста бързо . Единияг мотор работи на 11 а другият на 31 атмосвери , материалът им за изработка е един и същ.
ПОЗДРАВИ
Ами не знам АБФ колко много върви и колко е вървежен двигател ама щом Опел Вектра C20NE с рошав вал, чип и една генерация буквално го разпуква такъв голф (АБФ).. Просто оставам без коментар !
п.с. Дизела и специално този дизелов двигател, не е направен да се правиш с него на състезател по улиците, а пък и всеки знае, че дизела върви до не повече от 3500 об/мин - след това само бръмчи.
Ако ти се кара кола да ти харчи малко, да върви приятно (на повечето им се кара такава)- вземай дизела и не се чуди...
АБФ както казаха колегите си иска да му даваш газта за да върви (16V мотор е и се развърта след 4000 об/мин), а пък тогава каквото и да се лъжем тази кола си харчи над 10л/100км бензин!
Зависи от това какво искаш!
И все пак отново да кажа, че чипосан АФН си върви осезаемо повече от един сток вървящ АБФ, не говорим за някой издухан!
п.с. Дизела и специално този дизелов двигател, не е направен да се правиш с него на състезател по улиците, а пък и всеки знае, че дизела върви до не повече от 3500 об/мин - след това само бръмчи.
Ако ти се кара кола да ти харчи малко, да върви приятно (на повечето им се кара такава)- вземай дизела и не се чуди...
АБФ както казаха колегите си иска да му даваш газта за да върви (16V мотор е и се развърта след 4000 об/мин), а пък тогава каквото и да се лъжем тази кола си харчи над 10л/100км бензин!
Зависи от това какво искаш!
И все пак отново да кажа, че чипосан АФН си върви осезаемо повече от един сток вървящ АБФ, не говорим за някой издухан!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Garchev написа: а пък и всеки знае, че дизела върви до не повече от 3500 об/мин - след това само бръмчи.
Това е ако е с оригиналния софтуер.След смяна на софта си дърпа доволно до към края 4500 оборота- след това просто нафтата няма скорост да гори.Гласувам за АФН-а - и двата са адски добри и безпроблемни мотори за Голф 3,но турбината при АФН-а дава перфектни характеристики на мотора във всякакви режими на работа в сравнение с АБФ-а.
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм се пускал с такъф чипосан дизел с кр-а не мои да ме бие .....
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Имай предвид, че ако вземеш турбиниряния, тая турбина може да гръмне и да се охарчиш. Освен това поне според мен като искаш пауър си вземаш мощен бензин. Все пак всички цнаем, че наред с предимстваат на ниския раход на дизела 1 - ако се счупи нещо по мотора ремонтът е в повечето случаи трицифрен, 2 дизелът се аморитзира мног опо-бързо при спортно каране (смисъл, щом искаш мощна ,надали ще я жалиш толкова). Аз бих взел АБФ, въпрек ипо-високия разход. Все пак съм с АГГ и имам представа за какво иде реч.
Все пак НАЙ-ВАЖНО си остава техническото състояние на колата.
Все пак НАЙ-ВАЖНО си остава техническото състояние на колата.
И двата двигателя са много добри, но по различни начини
Ако искаш по малки разходи за гориво Афн е твоят двигател, но ако не ти пука колко харчи и си истински рейсър АБФ е доказан! Плюс това е бензин,зимата нямаш ядове, не се умаря как да е държи много на гърч... А за средноваването всички се бъркат от проклетия въртящ момент на нафтовите печки,щото като дадеш газ ти се вдига предницата и уаууу летя мн върви,да ама от 1500 до 4000 оборота
Бензинката отива до 7000...Абф върви повече доказано е, лично аз съм присъствал на много такива гонки и Абф дърпа поне с две коли поне! Така че сам си направи извода какво желаеш 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Това да питаш каква кола е по добре да си купиш е меко казано смешно. Ти сам трябва да прецениш дали дизел или бензин искаш. Не може примерно искаш дизел , ама тук ти казали, че бензина е по добре и ти да се хвърлиш на бензина. Всичко зависи от това какво желаеш и какво ще си намериш. И аз обичам дизела
, ама ако ми попадне запазен бензинов екземпляр от даден модел, сравнен с такъв но очукан дизел. Ще се замисля доста
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
големи разбирачи
Атмосферка срещу турбо мотор
А абф с турбо виждали ли сте? афн-на само ще му се 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Хитко написа:големи разбирачиАтмосферка срещу турбо мотор
А абф с турбо виждали ли сте? афн-на само ще му се
Той човека търси да си купи ,а не да гледа

-
- Автомобил:
- Двигател:
той си знае
Аз дизелак никога няма да взема!

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Хитко написа:Вие почнахте да хвалите афн-а... знаете ли колко струва смяната на ролки и ремъци на тоз мотор? Парите които са спестени от горивото ще отидат за тях! Аз съм за АБФ. В краен случай му слагаш газов инжекцион и си ти.
А ти какво караш, че се изказваш толко крайно? А това да си взимаш кола с голям мотор, за да и сложиш газ е няма такава мизерия.
Иначе по темата, винаги бих предпочел турбо колата, заради въртящия момент, който идва още в ниските обороти и двигателя е еластичен през целия диапазон. Не всичко е драг рейсинг, междинното ускорение също е важно
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”