Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 23 окт 2010 18:10

Направо си е куц кон,дето остави другото му е взета душата докрай!
Ако искаш бензинова атмосферка от годините на Абф,която наистина да вьрви многоооо.....има едно друго трибуквие...сети се сам кое!

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Съб 23 окт 2010 19:21

Абе и АБФчо върви доволно с някой дребни промени :P

Потребителски аватар
Pavlin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pavlin » Съб 23 окт 2010 22:11

Човек ако иска да си ръчка колата мисля че трябва да вземе бензина(ABF). Дизела нали необича високите обороти?

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Съб 23 окт 2010 22:31

абф ще издържи много повече тормоз от афн с чип/безплатен обед няма/

Потребителски аватар
garvan06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garvan06 » Пет 28 яну 2011 20:44

kiro rachnata написа:
абф ще издържи много повече тормоз от афн с чип/безплатен обед няма/

Много е относително , караи го с хубаво високо октаново гориво защото след чипа ABF-а спира да харесва 95 бензина (не че преди това го люби :) ) и пълна синтетика с редовни смени не на 15 а на 12 13 хил. км. и ще издържи на тормоз повече от който и да е дизел на същия тормоз.
С което не казвам че на 400м или на гонки ще бйе дизела но , дори и да не го бйе дизела като го мачкаш (по мой възгледи) омира доста бързо . Единияг мотор работи на 11 а другият на 31 атмосвери , материалът им за изработка е един и същ.
ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Сря 02 фев 2011 18:54

Ами не знам АБФ колко много върви и колко е вървежен двигател ама щом Опел Вектра C20NE с рошав вал, чип и една генерация буквално го разпуква такъв голф (АБФ).. Просто оставам без коментар !
п.с. Дизела и специално този дизелов двигател, не е направен да се правиш с него на състезател по улиците, а пък и всеки знае, че дизела върви до не повече от 3500 об/мин - след това само бръмчи.
Ако ти се кара кола да ти харчи малко, да върви приятно (на повечето им се кара такава)- вземай дизела и не се чуди...
АБФ както казаха колегите си иска да му даваш газта за да върви (16V мотор е и се развърта след 4000 об/мин), а пък тогава каквото и да се лъжем тази кола си харчи над 10л/100км бензин!
Зависи от това какво искаш!
И все пак отново да кажа, че чипосан АФН си върви осезаемо повече от един сток вървящ АБФ, не говорим за някой издухан!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 02 фев 2011 19:25

Garchev написа: а пък и всеки знае, че дизела върви до не повече от 3500 об/мин - след това само бръмчи.

Това е ако е с оригиналния софтуер.След смяна на софта си дърпа доволно до към края 4500 оборота- след това просто нафтата няма скорост да гори.Гласувам за АФН-а - и двата са адски добри и безпроблемни мотори за Голф 3,но турбината при АФН-а дава перфектни характеристики на мотора във всякакви режими на работа в сравнение с АБФ-а.

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Чет 03 фев 2011 0:00

аз съм се пускал с такъф чипосан дизел с кр-а не мои да ме бие .....

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 03 фев 2011 12:20

Имай предвид, че ако вземеш турбиниряния, тая турбина може да гръмне и да се охарчиш. Освен това поне според мен като искаш пауър си вземаш мощен бензин. Все пак всички цнаем, че наред с предимстваат на ниския раход на дизела 1 - ако се счупи нещо по мотора ремонтът е в повечето случаи трицифрен, 2 дизелът се аморитзира мног опо-бързо при спортно каране (смисъл, щом искаш мощна ,надали ще я жалиш толкова). Аз бих взел АБФ, въпрек ипо-високия разход. Все пак съм с АГГ и имам представа за какво иде реч.

Все пак НАЙ-ВАЖНО си остава техническото състояние на колата.

KoKo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KoKo88 » Чет 03 фев 2011 12:30

И двата двигателя са много добри, но по различни начини :D Ако искаш по малки разходи за гориво Афн е твоят двигател, но ако не ти пука колко харчи и си истински рейсър АБФ е доказан! Плюс това е бензин,зимата нямаш ядове, не се умаря как да е държи много на гърч... А за средноваването всички се бъркат от проклетия въртящ момент на нафтовите печки,щото като дадеш газ ти се вдига предницата и уаууу летя мн върви,да ама от 1500 до 4000 оборота :D Бензинката отива до 7000...Абф върви повече доказано е, лично аз съм присъствал на много такива гонки и Абф дърпа поне с две коли поне! Така че сам си направи извода какво желаеш :)

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Чет 03 фев 2011 12:55

Това да питаш каква кола е по добре да си купиш е меко казано смешно. Ти сам трябва да прецениш дали дизел или бензин искаш. Не може примерно искаш дизел , ама тук ти казали, че бензина е по добре и ти да се хвърлиш на бензина. Всичко зависи от това какво желаеш и какво ще си намериш. И аз обичам дизела :applause: , ама ако ми попадне запазен бензинов екземпляр от даден модел, сравнен с такъв но очукан дизел. Ще се замисля доста :mrgreen: .

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Чет 03 фев 2011 13:08

големи разбирачи :) Атмосферка срещу турбо мотор 8) А абф с турбо виждали ли сте? афн-на само ще му се :bowdown

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 03 фев 2011 13:27

Хитко написа:големи разбирачи :) Атмосферка срещу турбо мотор 8) А абф с турбо виждали ли сте? афн-на само ще му се :bowdown

Той човека търси да си купи ,а не да гледа :screwy

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Чет 03 фев 2011 13:35

той си знае :) Аз дизелак никога няма да взема!

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 03 фев 2011 13:52

Хитко написа:Вие почнахте да хвалите афн-а... знаете ли колко струва смяната на ролки и ремъци на тоз мотор? Парите които са спестени от горивото ще отидат за тях! Аз съм за АБФ. В краен случай му слагаш газов инжекцион и си ти.

А ти какво караш, че се изказваш толко крайно? А това да си взимаш кола с голям мотор, за да и сложиш газ е няма такава мизерия.

Иначе по темата, винаги бих предпочел турбо колата, заради въртящия момент, който идва още в ниските обороти и двигателя е еластичен през целия диапазон. Не всичко е драг рейсинг, междинното ускорение също е важно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”