На сегашния Голф 1,8T сложих кеч кен за картерните газове и повече няма да чистя клапи
Дроселовата клапа не иска да се адаптира
- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дроселовата клапа не иска да се адаптира
На стария Голф 3 GTI (ADY) мотор съм отварял и чистил дросела като инфо със спирт го чистих с тапи за уши тия с памука само после виж да не е останало някъде памук иначе нямаше после проблеми. Ако искаш направи го щом си я изчистил със кореселин ако искаш пръсни и малко WD40 да не се изсушила много точно където се движи клапата и не я адаптирай с компа покарай я сама да се адаптира.
На сегашния Голф 1,8T сложих кеч кен за картерните газове и повече няма да чистя клапи
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Колега аз клапата я изчистих.Сега се чудя дали да не отварям пластмасата и да чистя въпросните писти по платката на потенциометъра
,или само да карам и да не барам (а да събирам пари за нова-не че знам колко струва).
- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е аз това имах предвид отварял съм и съм чистил пистите със клечки за уши и спирт.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
sigi написа:е аз това имах предвид отварял съм и съм чистил пистите със клечки за уши и спирт.
Начи не съм разбрал правилно
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:sigi написа:е аз това имах предвид отварял съм и съм чистил пистите със клечки за уши и спирт.
Начи не съм разбрал правилноКаква беше причината да ги чистиш и имаше ли ефект след това?
тия писти се износват.Не се замърсяват
viewtopic.php?f=7&t=62348
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =38939&hl=
- Rabbit_TDI
- Контакти:
hitman0013 написа:http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =38939&hl=
Интересно ,че този руския вуйчо успява да си измуши платката изпод оста.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Изпилил е заварките със "зъболекарската" машина, после е разпробил отворите на платката за да я премести, и да му се движат плъзгачите по здрав слой.
За съжаление и неговия съвет е нова клапа
За съжаление и неговия съвет е нова клапа
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Вчера пак правих експерименти в гаража.Лошото беше ,че при натиснат педал за газта до долу дросела отчита 86 % отваряне.Оборотите все още си играят. Интересно ,че сега самото жило е хлабаво(като чистих дросела го откачих).Като го дръпна по посока празен ход педала в купето го чувам как мърда и трака - нормално ли е?Има ли някаква настройка на самото жило?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Вчера вече отворих и пластмасата на потенциометъра.Пистите са се изтрили в началния сектор (там където подаваш газ да тръгне колата).Изчистих потенциометъра ,но нищо.Пробвах и номера да помогна на клапата да се адаптира ,но като побутнах колелцето грам не искаше да мърда на едната ,или на другата страна - просто не стана
.Освен това ми направи впечатление ,че моторчето при адаптация може да се придвижи на максимум 15-найсетина градуса.Чрез адаптацията компа няма как да разбере кога клапата е отворена докрай(аз съм с жило)освен косвено.Някой има ли идея какс е адаптира към отворена докрай клапа.Защото като натисна до долу газта ми излиза ,че е отворена на 85,5% на 2ри канал (някой може ли да пробва при него как е).
.Освен това ми направи впечатление ,че моторчето при адаптация може да се придвижи на максимум 15-найсетина градуса.Чрез адаптацията компа няма как да разбере кога клапата е отворена докрай(аз съм с жило)освен косвено.Някой има ли идея какс е адаптира към отворена докрай клапа.Защото като натисна до долу газта ми излиза ,че е отворена на 85,5% на 2ри канал (някой може ли да пробва при него как е).- Rabbit_TDI
- Контакти:
Никой ли не е гледал на 2ри канал като натисне газта до долу колко процента му показва?? 
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Преди малко звъннах на Евро07 за цена на клапата.Клапа на Сименс е 515 лв(не питах със ,или без ДДС)
.Питах за някакъв заместител ,а не оригиналната ,но казаха че нямат (някой ако знае да казва).Явно след новата година лаптопа под ръка и към моргите,откачвам буксата и я слагам на клапата от моргата и пробвам дали се адаптира.
P.S. В моргата на Бате Тони намериха обаче има разлика от една буква в номера моя е 06A 133 063 G ,а този при тях е 06A 133 063 P.Някой има ли на идея каква е разликата и дали са съвместими.
.Питах за някакъв заместител ,а не оригиналната ,но казаха че нямат (някой ако знае да казва).Явно след новата година лаптопа под ръка и към моргите,откачвам буксата и я слагам на клапата от моргата и пробвам дали се адаптира.P.S. В моргата на Бате Тони намериха обаче има разлика от една буква в номера моя е 06A 133 063 G ,а този при тях е 06A 133 063 P.Някой има ли на идея каква е разликата и дали са съвместими.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
UP-че.Клапите в зависимост от кода се оказаха различни.Не ,че не може да се сложи клапа от друг мотор,но иска преправяне на различните маркучи и при мотора ще стане кочина
Другото е,че 2/3 от клапите по моргите също не искат да се адпатират макар ,че не са умрели докрай (като мойта
).Колата в момента на празен ход си се движи перфектно и си стой на 840-860 оборота.Проблема е обаче ,че заради не изтриваемата грешка която се получи при адаптирането мотора е в lean mode и турбото надува 0.2-0.3 (Н75 работи само на 5%).
Другото е,че 2/3 от клапите по моргите също не искат да се адпатират макар ,че не са умрели докрай (като мойта - VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Вчера пак правих експерименти в гаража.Лошото беше ,че при натиснат педал за газта до долу дросела отчита 86 % отваряне.Оборотите все още си играят. Интересно ,че сега самото жило е хлабаво(като чистих дросела го откачих).Като го дръпна по посока празен ход педала в купето го чувам как мърда и трака - нормално ли е?Има ли някаква настройка на самото жило?
по книга възможната стойност е макс 86
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”