Дроселовата клапа не иска да се адаптира

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Дроселовата клапа не иска да се адаптира

Мнениеот sigi » Чет 02 дек 2010 17:21

На стария Голф 3 GTI (ADY) мотор съм отварял и чистил дросела като инфо със спирт го чистих с тапи за уши тия с памука само после виж да не е останало някъде памук иначе нямаше после проблеми. Ако искаш направи го щом си я изчистил със кореселин ако искаш пръсни и малко WD40 да не се изсушила много точно където се движи клапата и не я адаптирай с компа покарай я сама да се адаптира.

На сегашния Голф 1,8T сложих кеч кен за картерните газове и повече няма да чистя клапи :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 02 дек 2010 17:27

Колега аз клапата я изчистих.Сега се чудя дали да не отварям пластмасата и да чистя въпросните писти по платката на потенциометъра :roll: ,или само да карам и да не барам (а да събирам пари за нова-не че знам колко струва).

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Чет 02 дек 2010 17:37

е аз това имах предвид отварял съм и съм чистил пистите със клечки за уши и спирт.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 02 дек 2010 17:39

sigi написа:е аз това имах предвид отварял съм и съм чистил пистите със клечки за уши и спирт.

Начи не съм разбрал правилно :oops: Каква беше причината да ги чистиш и имаше ли ефект след това?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 02 дек 2010 18:03

Rabbit_TDI написа:
sigi написа:е аз това имах предвид отварял съм и съм чистил пистите със клечки за уши и спирт.

Начи не съм разбрал правилно :oops: Каква беше причината да ги чистиш и имаше ли ефект след това?

тия писти се износват.Не се замърсяват
viewtopic.php?f=7&t=62348
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... =38939&hl=

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 02 дек 2010 19:03

Интересно ,че този руския вуйчо успява да си измуши платката изпод оста.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пет 03 дек 2010 1:29

Изпилил е заварките със "зъболекарската" машина, после е разпробил отворите на платката за да я премести, и да му се движат плъзгачите по здрав слой.
За съжаление и неговия съвет е нова клапа :(

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 03 дек 2010 21:11

Вчера пак правих експерименти в гаража.Лошото беше ,че при натиснат педал за газта до долу дросела отчита 86 % отваряне.Оборотите все още си играят. Интересно ,че сега самото жило е хлабаво(като чистих дросела го откачих).Като го дръпна по посока празен ход педала в купето го чувам как мърда и трака - нормално ли е?Има ли някаква настройка на самото жило?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 дек 2010 10:45

Вчера вече отворих и пластмасата на потенциометъра.Пистите са се изтрили в началния сектор (там където подаваш газ да тръгне колата).Изчистих потенциометъра ,но нищо.Пробвах и номера да помогна на клапата да се адаптира ,но като побутнах колелцето грам не искаше да мърда на едната ,или на другата страна - просто не стана :banghead: .Освен това ми направи впечатление ,че моторчето при адаптация може да се придвижи на максимум 15-найсетина градуса.Чрез адаптацията компа няма как да разбере кога клапата е отворена докрай(аз съм с жило)освен косвено.Някой има ли идея какс е адаптира към отворена докрай клапа.Защото като натисна до долу газта ми излиза ,че е отворена на 85,5% на 2ри канал (някой може ли да пробва при него как е).

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 дек 2010 16:37

Никой ли не е гледал на 2ри канал като натисне газта до долу колко процента му показва?? :shock

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 17 дек 2010 16:27

Преди малко звъннах на Евро07 за цена на клапата.Клапа на Сименс е 515 лв(не питах със ,или без ДДС) :banghead: .Питах за някакъв заместител ,а не оригиналната ,но казаха че нямат (някой ако знае да казва).Явно след новата година лаптопа под ръка и към моргите,откачвам буксата и я слагам на клапата от моргата и пробвам дали се адаптира.
P.S. В моргата на Бате Тони намериха обаче има разлика от една буква в номера моя е 06A 133 063 G ,а този при тях е 06A 133 063 P.Някой има ли на идея каква е разликата и дали са съвместими.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 28 дек 2010 21:39

UP-че.Клапите в зависимост от кода се оказаха различни.Не ,че не може да се сложи клапа от друг мотор,но иска преправяне на различните маркучи и при мотора ще стане кочина :Mr Green Fun Другото е,че 2/3 от клапите по моргите също не искат да се адпатират макар ,че не са умрели докрай (като мойта :lol: ).Колата в момента на празен ход си се движи перфектно и си стой на 840-860 оборота.Проблема е обаче ,че заради не изтриваемата грешка която се получи при адаптирането мотора е в lean mode и турбото надува 0.2-0.3 (Н75 работи само на 5%).

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пет 31 дек 2010 0:19

Rabbit_TDI написа:Вчера пак правих експерименти в гаража.Лошото беше ,че при натиснат педал за газта до долу дросела отчита 86 % отваряне.Оборотите все още си играят. Интересно ,че сега самото жило е хлабаво(като чистих дросела го откачих).Като го дръпна по посока празен ход педала в купето го чувам как мърда и трака - нормално ли е?Има ли някаква настройка на самото жило?

по книга възможната стойност е макс 86

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”