stefaan84 написа:Здравейте колеги, още не сам свалил картера и не сам започнал ремоната (маслена помпа, основни и биелни лагери),но днес направих следната операциа-кабела които е на датчика за високото го замасих, а на датчика сложих кабел с крушка която сега е в купето и сега при наличие на 1,8-2,0 бар крушката светва. Целта ми е да провериа в движение какво се случва, та резолтата е следниа: на студен мотор до кам 70-75г на водата крушката свети постояано,а при 90г започва да свети от 1750об/мин, това е само за 30км каране в София. След тази работа кояато направих мисля да направиа повторно замерване на маслото, защото при това светене на лампата не би триабвало да ми се свети и пищи зумера.
всъщност значи,според тази тема viewtopic.php?f=11&t=45804 ако си хванал минуса на лампата от датчика,белия кабел, то лампата светва когато налягането е в нормите.Тогава правел датчика мониторинг..сиреч хубаво е да светва лампата,ама що свети датчика?нещо се е ошашкал интеграла или работи на обратно датчика?Трябва Жокера да каже,хубава му е темата ама неясна,защо лампата червената почва да свети като пробна лампа?Явно всичко е в норма по налягането но това сработване на таблото какво точно значи-че е ниско налягането или ,че е високо?