лампа за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: лампа за масло

Мнениеот Iezekil » Пон 14 май 2012 7:10

stefaan84 написа:Здравейте колеги, още не сам свалил картера и не сам започнал ремоната (маслена помпа, основни и биелни лагери),но днес направих следната операциа-кабела които е на датчика за високото го замасих, а на датчика сложих кабел с крушка която сега е в купето и сега при наличие на 1,8-2,0 бар крушката светва. Целта ми е да провериа в движение какво се случва, та резолтата е следниа: на студен мотор до кам 70-75г на водата крушката свети постояано,а при 90г започва да свети от 1750об/мин, това е само за 30км каране в София. След тази работа кояато направих мисля да направиа повторно замерване на маслото, защото при това светене на лампата не би триабвало да ми се свети и пищи зумера.

всъщност значи,според тази тема viewtopic.php?f=11&t=45804 ако си хванал минуса на лампата от датчика,белия кабел, то лампата светва когато налягането е в нормите.Тогава правел датчика мониторинг..сиреч хубаво е да светва лампата,ама що свети датчика?нещо се е ошашкал интеграла или работи на обратно датчика?Трябва Жокера да каже,хубава му е темата ама неясна,защо лампата червената почва да свети като пробна лампа?Явно всичко е в норма по налягането но това сработване на таблото какво точно значи-че е ниско налягането или ,че е високо?

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Пон 14 май 2012 18:33

Аз мисля че при мен може да пада налягането щом ми светва червената лампа и почва да пищи, пада но само при голиамо натоварване и вдигане на висока температура на маслото. Б момента както сам направил с пробната лампа всичко сочи че е наред, но това е при малак преход и то в софия, трябва да пробвам изванградко с натоварване.
За в моментам сам с лампата и светва и гасне както триабва но за напред ще премера пак наляагането и тогава ще го мисля. Иначе се биах решил да свалиам картера и смиана на помпа и лагери!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 14 май 2012 18:51

то ясно,че нищо не е ясно.Ако сигнала идва от датчика за високо налягане,значи налягането не е ниско мисля аз.Повечето коли имат 2 датчика.Щом ти сработва този за високото,значи налягането не е ниско мисля аз.Ето и тема с подобни проблеми.viewtopic.php?f=5&t=84670&start=15

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 14 май 2012 18:52

stefaan84 написа:лятото като е топло и кат рачка яко и като паднат оборотите кам 2000 пищяло мерил налягането и му казали че е добре да кара".

Честито, това говори за проблем, който може да е в 5 неща поне.

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Пон 14 май 2012 19:01

Кажи какви точно имаш впредвид?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 14 май 2012 19:05

1.Неподходящо или менте масло, омешено с бензин примерно става много рядко и логично като загрее става на чорба
2. Кофти маслен филтър
3. Маслена помпа за смяна
4. Датчик за високо налягане
5. Двигател за основен или частичен ремонт
Общо взето като гледам, че си я купил скоро вероятно това е била ако не единствената, то главната причина за продажбата на тази кола.

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Пон 14 май 2012 19:26

stefan4o написа:1.Неподходящо или менте масло, омешено с бензин примерно става много рядко и логично като загрее става на чорба
2. Кофти маслен филтър
3. Маслена помпа за смяна
4. Датчик за високо налягане
5. Двигател за основен или частичен ремонт
Общо взето като гледам, че си я купил скоро вероятно това е била ако не единствената, то главната причина за продажбата на тази кола.

Масло jb garmanioil 10w40 ли4но закупено от мен от германия от местото каадето го бутилират.Сменено с ЕЛФ 15Б40 сащо закупено от мен от Франция.
Колата е с изгоряла бензинова помпа и работи само на газ.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 14 май 2012 19:49

enchoss написа:Имах същия дерт, смених масло, датчик, мерих и сичко е 6. Смних табло и сега няма никви ядове.... казаха ми че това бил доста срещан дефект на платката на таблото.... и май се оказаха прави....

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 май 2012 21:53

Iezekil написа:то ясно,че нищо не е ясно.Ако сигнала идва от датчика за високо налягане,значи налягането не е ниско мисля аз.Повечето коли имат 2 датчика.Щом ти сработва този за високото,значи налягането не е ниско мисля аз.Ето и тема с подобни проблеми.viewtopic.php?f=5&t=84670&start=15

Прочети една много стара тема за системата за ранно предупреждение в раздела "Полезни" и всичко ще ти стане ясно.Просто единият датчик затваря контакта,а другият го прекъсва...оттам и идеята ми за лампата...
Налягане над 1.8-2.0 бар при 2000 об затваря контакта на датчика за високо налягане(ако е здрав!),лампата получава минус и светва...обратното става с другия датчик.Толкоз.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 14 май 2012 22:09

Док,темата не работи нещо и ще се наложи да обясниш не защо светва пробната лампа,а защо светва червената лампа при тези стойности?Или казваш,че не работи другия датчик щом не прекъсва контакта?Аз така разбрах нещата..

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 14 май 2012 22:14

Iezekil написа:Док,темата не работи нещо и ще се наложи да обясниш не защо светва пробната лампа,а защо светва червената лампа при тези стойности?Или казваш,че не работи другия датчик щом не прекъсва контакта?Аз така разбрах нещата..

Защото при нормални стойности на налягането може да има следните проблеми
1.Дефектен датчик.-нов!
2.Дефектна интегрална схема в таблото-сравнява обороти и налягане.-ново табло!
3.Лоши контакти
4.Проблем с масления филтър...при мен бе последното...спрях да слагам Филтрон и забравих за зумера и ламптата вече 7 г.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 14 май 2012 23:25

Мерси,Док,така вече нещата се нареждат.След сменен датчик и проба с лампа стигаме до по-неинфарктните виновници.Въпроса ми е как можем да хванем другия датчик сега и наложително ли е да тестваме и него преди да се заловим за изброените от теб виновници?Понеже гледам,той остана встрани от цялата галимация...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 15 май 2012 9:32

Iezekil написа:Мерси,Док,така вече нещата се нареждат.След сменен датчик и проба с лампа стигаме до по-неинфарктните виновници.Въпроса ми е как можем да хванем другия датчик сега и наложително ли е да тестваме и него преди да се заловим за изброените от теб виновници?Понеже гледам,той остана встрани от цялата галимация...

Нищо подобно!Там ефектът е обратен....при запалване там контактът се прекъсва и масата изчезва....

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Вто 15 май 2012 17:34

Днес купих манометар от 0-6бар 9лв, сега само требва да намера ниакакв нипел и го слагам на тапата над филтара.

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Вто 15 май 2012 23:23

Ето сега се пребирам от среднощно шофиране в София, някаде около 80км навартях.Та през циалото време следих лампата и ми направи впечетление,че нормално светва около 1750об/мин, но на едно две места я понатиснах колата и по симеоновско шосе по баира лампата светна чак на 2000об/мин,а сащо така и друго ми направи впечетление че на доло когато колата е на обороти лампата светва още на 1500об/мин и в момента в които подам газ изгасва и при достигане на 1750об/мин пак светва!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”