Колега,
на моята кола Г3 с 2Е мотор водната помпа и хидравличната помпа се задвижват от един и същи трапецовиден ремък. При твоя мотор не знам как е,но можеш да погледнеш и се вижда.
Мисля, че при теб дефектите са два : 1 - не херметизирана охладителна ситема /капачка или някъде другаде/
2 - пробуксуване на ремък, няма циркулация и антифриза кипва в главата - парата изтласква течността навън през преливника.
Това е моята хипотеза.
Изхвърлена вода-Голф 3
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изхвърлена вода-Голф 3
vladovelin написа:Колега,
на моята кола Г3 с 2Е мотор водната помпа и хидравличната помпа се задвижват от един и същи трапецовиден ремък. При твоя мотор не знам как е,но можеш да погледнеш и се вижда.
Мисля, че при теб дефектите са два : 1 - не херметизирана охладителна ситема /капачка или някъде другаде/
2 - пробуксуване на ремък, няма циркулация и антифриза кипва в главата - парата изтласква течността навън през преливника.
Това е моята хипотеза.
Вчера пробвах с капачката на брат ми (от пасат) и нямаше никаква разлика,пак течеше.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
При незагрял автомобил отвори капачката на казанчето и гледай като отвори термостатът и температурата на антифриза започне да става над 90 градуса какво се случва с преливника. Изхвърля ли струйка вода? Силна или слаба е струята, има ли мехурчета в нея. Вземи си и асистент, ако почне да завира водата да пусне парното на макс в колата. Щом като дадеш газ нещата се оправят значи е липса на циркулация според мен. А липсата може да произлиза от ремъчната предавка (ремък-шайба) или от самата помпа 
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
Майстора си каза тежката дума,и тя е водна помпа 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Браво, дано е познал диагнозата
Да не забравиш да споделиш после?
може да е превъртяла турбинката на водната помпа.аз смених капачка термостат и мислех да свалям главата при 90градуса ми изхвърляше антифриза отстрани на казанчето.знам смешно е но се оказа превъртяла турбина
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
G.BONEV написа:може да е превъртяла турбинката на водната помпа.аз смених капачка термостат и мислех да свалям главата при 90градуса ми изхвърляше антифриза отстрани на казанчето.знам смешно е но се оказа превъртяла турбина
Той точно в това се съмнява,че е станало.
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
G.BONEV написа:може да е превъртяла турбинката на водната помпа.аз смених капачка термостат и мислех да свалям главата при 90градуса ми изхвърляше антифриза отстрани на казанчето.знам смешно е но се оказа превъртяла турбина
А може и от менте антифриз да са се изяли витлата на турбинката.Виждал съм доста такива вече.с един антифриз от 3,50 доста хора преплакажа с разиатори и помпи.Започва да тече откъдето не ти минава и на ум че може да тече от там и помпите заминават за норматив време
- Hristo.Cekov
- Автомобил:
- Двигател:
И така колеги проблема е решен,оказа се запушен маркуч който влиза в разширителния съд и колата не може да се обезвъздуши.На майстора не му е харесал термустата и го е сменил,но главния проблем е бил запушения маркуч.Сега след една седмица иска да му го закарам да промие системата още веднъж.
БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ЗА ПОДКРЕПАТА !!!
БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ЗА ПОДКРЕПАТА !!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”