Аз лично не се заяждам с теб.
Просто твърдя, че мога да направя същото спиране което ти говориш и с кола, която има ABS. Просто ще натисна педала до там докъдето ТРЯБВА. Ти говориш следното накратко - натискаш педела на кола с ABS докрая, като за последно преди да видиш господ. При кола без ABS го натискаш точно колкото трябва, замислял ли си се ако направиш това и на кола с ABS, че може би ще спре по същият начин.
В случая ти си прав човек,но за човек който кара коли предимно без абс или го изкл. като мене знаеш ли какав е резултата от това да ти се вкл абс на сняг ?при положение че по цял ден карам 1 бус без абс на който мотора тежи на гумите и ако ще без грайфер да сам като натисна спирачката и спира на място,резултата е изненадата от това че колата не спира и натискаш още по рязко педала и нищо не се случва и както казах даже не успя да си изпълни задължението да успее да вземе колата завоя а се качи на бордюра и спря на една педя от оградата
Айде да не вкарваме и полов диморфизъм в темата, достатъчно критична стана...
Факт е, че, за да си шофьор няма значение каква кола караш, а каква преценка имаш, дали мислиш за в момента, или всяка маневра я виждаш няколко минути в бъдещето как ще се развие и да очакваш и неочакваното + бързина на реакция, логична мисъл и технически познания. После идва вече колата и според това с какво разполага, как да я използваш оптимално. Колата е средство, но ти я управляваш, независимо каква е. Не да се возиш като багаж и да очакваш тя да мисли вместо теб. Чак толкова умни не ги произвеждат. А отново по самата тема за ABS-а, ще добавя, че както споменах този ми голф сега е първата кола с тази екстра, която карам. Преди нея съм карала без ABS и в зимни условия или прашна настилка с лек дъждец да речем (ясно е за каква лигава настилка иде реч) и подобни условия, при рязко спиране и поднасяне на колата, чисто инстинктивно без дори да знам защо го правя или да се замислям, съм спирала с неколкократно отпускане и натискане на спирачката, за да може колата да си остане в траектория и да спре по-скоро. Което е изкуствено симулиране на ABS система и си върши работа, така, че за мен тази тема е приключена.
Руми наистина ти правя евала за това че съумяваш да отпуснеш спирачката като усетиш че колата тръгва,но повярвай ми ако хвана да прежледам твоите мнения и какво ниво си Ти грамотна със сиг ще те докарам до моето ниво според твоята оценка но това за мене няма значение
2ро не съм конкретизирал точно 100 метра а съм написал 100-150 метра които даже като се замисля са 200 в дадената ситуация,но това че за тебе спиране от такава скорост било само фантастика си е лично твой проблем един ден като решиш да инвестираш 4 цифрена сума в афтермаркет спирачни апарати (в случая: http://www.hispecbrake.co.uk/ http://www.hispecbrake.co.uk/ ) ще разбереш че си е напълно възможно
И вече 3то нали когато на коя без абс започнат да ми влачат гумтие 1то което ще направя е да вкарам наскорост тогава да натисна отново спирачките,а кажи ми какво остава на кола автоматик като почне да ми враща педала назад какво мога да направа освен да пусна пак да натисна и да видя че пак педала рита и колата не спира