Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с EDS-a голф 3 вр6 натиска сам спирачките

Мнениеот pepstroi » Сря 27 фев 2013 19:51

и в край на сметка излиза, явно доста хора са с впечатление че без абс се спира доста по добре от колкото със абс,
Аз лично не се заяждам с теб.
Просто твърдя, че мога да направя същото спиране което ти говориш и с кола, която има ABS. Просто ще натисна педала до там докъдето ТРЯБВА. Ти говориш следното накратко - натискаш педела на кола с ABS докрая, като за последно преди да видиш господ. При кола без ABS го натискаш точно колкото трябва, замислял ли си се ако направиш това и на кола с ABS, че може би ще спре по същият начин.

В случая ти си прав човек,но за човек който кара коли предимно без абс или го изкл. като мене знаеш ли какав е резултата от това да ти се вкл абс на сняг ?при положение че по цял ден карам 1 бус без абс на който мотора тежи на гумите и ако ще без грайфер да сам като натисна спирачката и спира на място,резултата е изненадата от това че колата не спира и натискаш още по рязко педала и нищо не се случва и както казах даже не успя да си изпълни задължението да успее да вземе колата завоя а се качи на бордюра и спря на една педя от оградата

Айде да не вкарваме и полов диморфизъм в темата, достатъчно критична стана...

Факт е, че, за да си шофьор няма значение каква кола караш, а каква преценка имаш, дали мислиш за в момента, или всяка маневра я виждаш няколко минути в бъдещето как ще се развие и да очакваш и неочакваното + бързина на реакция, логична мисъл и технически познания. После идва вече колата и според това с какво разполага, как да я използваш оптимално. Колата е средство, но ти я управляваш, независимо каква е. Не да се возиш като багаж и да очакваш тя да мисли вместо теб. Чак толкова умни не ги произвеждат. А отново по самата тема за ABS-а, ще добавя, че както споменах този ми голф сега е първата кола с тази екстра, която карам. Преди нея съм карала без ABS и в зимни условия или прашна настилка с лек дъждец да речем (ясно е за каква лигава настилка иде реч) и подобни условия, при рязко спиране и поднасяне на колата, чисто инстинктивно без дори да знам защо го правя или да се замислям, съм спирала с неколкократно отпускане и натискане на спирачката, за да може колата да си остане в траектория и да спре по-скоро. Което е изкуствено симулиране на ABS система и си върши работа, така, че за мен тази тема е приключена.

Руми наистина ти правя евала за това че съумяваш да отпуснеш спирачката като усетиш че колата тръгва,но повярвай ми ако хвана да прежледам твоите мнения и какво ниво си Ти грамотна със сиг ще те докарам до моето ниво според твоята оценка но това за мене няма значение
2ро не съм конкретизирал точно 100 метра а съм написал 100-150 метра които даже като се замисля са 200 в дадената ситуация,но това че за тебе спиране от такава скорост било само фантастика си е лично твой проблем един ден като решиш да инвестираш 4 цифрена сума в афтермаркет спирачни апарати (в случая: http://www.hispecbrake.co.uk/ http://www.hispecbrake.co.uk/ ) ще разбереш че си е напълно възможно
И вече 3то нали когато на коя без абс започнат да ми влачат гумтие 1то което ще направя е да вкарам наскорост тогава да натисна отново спирачките,а кажи ми какво остава на кола автоматик като почне да ми враща педала назад какво мога да направа освен да пусна пак да натисна и да видя че пак педала рита и колата не спира

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Сря 27 фев 2013 21:15

:offtopic

pepstroi написа:Руми (...) но повярвай ми ако хвана да прежледам твоите мнения и какво ниво си Ти грамотна със сиг ще те докарам до моето ниво според твоята оценка

Ето и поредното ти несериозно мнение.
Със "сиг" няма да ме докараш до никакво друго ниво, освен на човек, който винаги пише грамотно. :biggrin

Сега с добри чувства ще ти обясня защо с този начин на писане няма как да бъдеш възприет сериозно:

1. Показва неуважение към майчиния ти език. Елементарни неща като главни букви и пунктуация е страшно немарливо отношение.
2. Показваш неуважение към колегите си в този форум, защото такъв тип писане е крайно труден за четене и ги натоварваш излишно.
3. Аз казах, че пишеш неграмотно, след като прочетох всички твои постове тук, а ти ми отвърна, че сигурно и аз така пиша, без да си прочел и един неграмотен мой такъв. Аз изказвам твърдение подкрепено с доказателства, ти ми отвръщаш с предположение, което ме обижда.

С оглед на гореизброеното как очакваш да те възприемам?

Както и да е, карай, както искаш, както се чувстваш по-добре, имаш си глава на раменете, карал си коли, знаеш си възможностите. Темата и без това не е "За и против ABS-а".

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Сря 27 фев 2013 22:42

Като за начало виждам че незнаеш кога се поставя запетая когато използваш думичката "като"
Сигурен съм че ако реша да се поразровя още ще намера още доста доказателства
Това че не слагам никъде запетаи точки и удивителни не означава че съм неграмотен!Явно щом имам диплома за завършено средно образование би трябвало да съм грамотен как мислиш
И този израз лично не съм го учил по български език какво означава така че ако може ни разясни
"комън сенс "

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 фев 2013 6:48

pepstroi написа:Това че не слагам никъде запетаи точки и удивителни не означава че съм неграмотен!
Напротив - означава точно това.
pepstroi написа:Явно щом имам диплома за завършено средно образование би трябвало да съм грамотен как мислиш
Не е явно. Всички глупави хора, които познавам, имат диплома за завършено средно образование. Ти си типичният пример как всеки получава диплома за завършено образование, без да се е научил да пише и да мисли. Няма как да си неграмотен и интелигентен.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 28 фев 2013 7:55

Интересно мнение на колегата Пепо/да кажем/.
Аз лично имам кола с АБС и кола без.Гледах ти и клиповете и нещо ми е невероятно какво става в тях.
Както и да е,исках да кажа,че по спиране двете коли нямат нищо общо.Верно,все пак от зад единия е с барабани,ама при скорост 120 ако трябва да се спре за къса дистанция-няма спиране.Съответно тоя с АБС-а-нищо общо,изумявал ме е за каква дистанция спира.За мен това е основния фактор,че има някви недостатъци при определен тип шофиране,настилка и ситуации-няма нищо общо.То при тея маневри показани в клипа е ясно,че водача трябва да е с повишено внимание и съобразена скорост,не може да очакваме чудеса от машините и рефлексите си....

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Чет 28 фев 2013 7:56

трябва ли да вадя примери от нета за това колко гений и милионери са били двойкаджии ? по същата логика

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 28 фев 2013 8:31

Ти си ги вади за себе си.Аз също изказах мнение от моя опит,щото не съм майстор на педала примерно.Изкача ти нещо на пътя и нямаш време да мислиш и помпиш-скачаш яко на спирачките и чакаш да спреш,продължавайки да натискаш все по-яко.Или оспорваш проведения от мен тест с 2 коли?Няма спиране братле без ъпгрейд или АБС,да знаеш.
Вярно е,че даже като го изключа има страхотни спирачки другия пасатор,но като ти хване първо предно ляво и блокира а другите се търкалят-какво правим?За туй аз си го ползвам АБС-то,а ти си знаеш за себе си.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 фев 2013 8:42

pepstroi написа:трябва ли да вадя примери от нета за това колко гений и милионери са били двойкаджии ? по същата логика

Не, благодаря! Достатъчно е да пуснеш една тема във форума СЛЕД като станеш един от всички "гений и милионери ... двойкаджии".

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Чет 28 фев 2013 9:24

Ще посоча Пример които лично го изживях:
Голф 3 (тди,с 288мм.дискове и 4 чисто нови зимни гуми) само с АБС в момента,по магистрала(не в БГ) на лек дъжд с скорост над 150км/h. реших да си пробвам спирачките понеже нямаше коли зад мен.Натиснах педала колкото мога и на 2-рата секунда бях под 80км/h и чувах как гумите пищяха леко а педала риташе от първия момент в които го натиснах.

Кажи ми какво би се случило ако нямах АБС и натисна спирачките по този начин с над 150км/h. :rolleyes

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Чет 28 фев 2013 9:47

Adrian-AAA написа:Кажи ми какво би се случило ако нямах АБС и натисна спирачките по този начин с над 150км/h. :rolleyes

Пинг-понг в мантинелите и евентуално гуми-таван-гуми-таван... :mhihi

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Чет 28 фев 2013 11:41

Adrian-AAA написа:Ще посоча Пример които лично го изживях:
Голф 3 (тди,с 288мм.дискове и 4 чисто нови зимни гуми) само с АБС в момента,по магистрала(не в БГ) на лек дъжд с скорост над 150км/h. реших да си пробвам спирачките понеже нямаше коли зад мен.Натиснах педала колкото мога и на 2-рата секунда бях под 80км/h и чувах как гумите пищяха леко а педала риташе от първия момент в които го натиснах.

Кажи ми какво би се случило ако нямах АБС и натисна спирачките по този начин с над 150км/h. :rolleyes

Длъжен си да съобразяваш скороста с пътната обстановка :)
а иначе трее да си чисто луд за да натиснеш спирачките по този начин с тази скорост отговора на твоя въпрос е че не бих ги натиснал и ти също не би ги натиснал,натиснал си ги поради простата причина че знаеш че разчиташ на абс
Ето веднага ти казвам какво ще се случи защото съм правил тази простотия
Да речем че пътя е полу магистрала и се налага да направа обратен завой и да старитрам от място за да си пробвам автомобила,изчаквам единствената преминаваща кола заставам на позиция и старт:
1-ва 2ра 3та като през цялото време гледам в таблото защото исках да провера нещо и когато точно вкарвам 4тта си дигам главата и гледам този индивид пред моята кола на 2 метра кара с 40,скачам рязко на спирачките в такава ситуация няма какво друго да направиш и поради причината че колата е цялата изрезана и отзаде бях на 2 патерици последва моментално завартане към мантинелата пускам спирачките и колата изправи веднага траекторията а ако бях с абс-а за разстоянието което се намираше между двама ни такава начална скорост щеше да получи човека че....

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Чет 28 фев 2013 13:38

pepstroi написа:като през цялото време гледам в таблото

:eek

Стигнал си до 4-та и не си си погледнал пътя нито веднъж?

:stumm Ти си изключително опасен шофьор.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 28 фев 2013 13:58

Реално погледнато АБС системата има по дълъг спирачен път но компенсира с това че можеш да контролираш колата докато си в "паника" а не да скочиш на педала и да се чудиш защо си завил на ляво а колата продължава да върви към ОРЕХА. Плюс това на сняг/лед/дъжд се намаля вероятността да се занесе.

Много глупости съм си правил по колата но никога не съм се еб@вал с окачване, спирачки и гуми защото те са портата от нашия и към оня свят.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 28 фев 2013 14:20

pepstroi написа: заставам на позиция и старт:
.. и гледам този индивид пред моята кола на 2 метра кара с 40, скачам рязко на спирачките ... колата е цялата изрезана и отзаде бях на 2 патерици....

Карай си без ABS, на тоя сетъп не ти треа :mhihi

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Чет 28 фев 2013 14:22

Абсолютно прав е колегата над мен и нека да се сложи край на тая мъка - АБС има по-дълъг спирачен път, но пък колата е по-управлявана в случай на "паникьосано" спиране (тук имам предвид и рязко натискане на педала на спирачката и същевременно изключване от скорост, тъй като и това има значение). Накратко: ако искате "спирачен асистент - ползвате АБС, ако не искате - махате бушони скубете кабели и т.н. Въпрос на гледна точка. Въпрос на моя гледна точка е и коментара ми към автора - приятелю наистина прочитах по 2-3 пъти мненията ти за да схвана смисъла, не казвам че не можеш да пишеш, но явно много се палиш като пишеш коментарите си - давай го по-спокойно. Съгласен съм с теб че има двойкаджии милионери, но това са хора които имат финансова грамотност, която не се придобива в никое училище или университет.
И накрая един апел - върнете се към проблема на колегата а не за това кой какви коли е карал. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”