Аз си мисля , че най-добрия ефект който може да се постигне на кола без дебитомер е да се нагласи положението така че все едно си винаги с чисто нов хартиен филтър(което пак си е нещо).
Както каза колегата преди мен минеш ли максимума пак лошо.

Спортен филтър.
Даскале,гледам на снимките,че си с хубав филтър,пуснал си му и студен въздух,лично мой съвет е да не се съмняваш повече за ефекта,а да си го караш и да му се кефиш,и да харчи малко отгоре смятам,че при тая цена на газта може да си го позволиш.L&R изказа интересно мнение за ограничаване на въздуха за кола без дебитомер(доколкото съм го разбрал) и ще му бъда благодарен ако внесе още яснота и предложения по въпроса.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Не моето изказване беше по повод , че и много въздух ако се вкара без съотвестващото му количество впръскано гориво сместа става бедна и пак подминаваме максималната мощност.
Виж ако компира има и входяща променлива количество въздух ще пусне повечко гориво за да държи оптималната смес.
Другия момент е че се кара на газ, а там ламбдата хич я няма и компира остава и без обратна връзка какви ги върши в цилиндрите.
Още един размисъл е че спортния филтър може да компенсира влиянието на плочката за газ(която ограничава входящия поток) и да се уравновесят нещата
Виж ако компира има и входяща променлива количество въздух ще пусне повечко гориво за да държи оптималната смес.
Другия момент е че се кара на газ, а там ламбдата хич я няма и компира остава и без обратна връзка какви ги върши в цилиндрите.
Още един размисъл е че спортния филтър може да компенсира влиянието на плочката за газ(която ограничава входящия поток) и да се уравновесят нещата

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Между другото се надявах че като сложа спортния филтър няма да го има ефекта с придърпването на бензин но уви не се оправи - плочката продължава да спира въздуха на карбуратора , след това реших че може да компенсирам с дупка в плочката (около 2-3 см. ) но и това не оправя нещата с прекъсването на бензин ... може би ако надупча цялата плочка
може и да стане
.
Не е по темата но се доближава за това реших да го напиша
.

Не е по темата но се доближава за това реших да го напиша

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”