Как се чисти тва моторче за празния ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alyoshaa
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се чисти тва моторче за празния ход

Мнениеот alyoshaa » Вто 15 май 2012 21:32

Здравейте,аз съм нов в сайта и искам да ви питам за стъпковото моторче на пасат Б3 пълен инжекцион,като пусна газта той продължава да си подава сам газ та дали е от моторчето и ако е от него какво може да се направи.Предварително ви благодаря за мненията и съветите.

Последна промяна от gr_kanev на Вто 15 май 2012 21:34, променено общо 1 път.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re:

Мнениеот joker » Вто 15 май 2012 21:42

Vento написа:Аз отговарям за ABS питането...... :roll:

И отговаряш грешно!Виждал ли си 1.8ABS за твърдиш,че няма стъпков мотор...да не е същия,но как се контролират оборотите на моно-то без стъпков мотор?

Потребителски аватар
Nasulov
Автомобил: 1990 Golf PB
Двигател:

Мнениеот Nasulov » Сря 16 май 2012 17:12

Никой не казва за PB-то.Аз имам малко по-различен проблем!Без значение дали е студен или загрял двигателя от време на време оборотите играят,но не постоянно.Има моменти в които двигателя мърка и както си чакам на светофара изведнъж започват да играят в диапазона м/у 600 и 1500 и така около 5 до 10 пъти и пак почва да мърка :shock Не знам дали и някой друг е имал или има същия проблем.

Днес ходих до една морга да си взема уж ново моторче,ама си викам я да го пробвам първо,сложих другото такова и нямаше абсолютно никаква разлика :roll: Значи не съм сигурен това от моргата дали нямаше и то проблем,ако въобще проблема е там!

След малко ще хвана да се опитам да го почистя и да прегледам маркучите за въздуха и за вакума и ако има ефект ще споделя.В случай че ще е от полза на някой.

Потребителски аватар
Nasulov
Автомобил: 1990 Golf PB
Двигател:

Мнениеот Nasulov » Пет 18 май 2012 18:36

Здравейте.Днес почистих въпросното "стъпково моторче",то се оказа най-обикновен ел.магнитен клапан и бая мръсотия изтече от него!Чистих го с WD и кореселин.Смених и един от маркучите,а друг намотах с изолирбанд,че бая нацепен ми се видя,че нямаше как да го сменя и него понеже беше тип коляно ф10.Монтирах всичко обратно и за моя изненада на бензин запали чакмак!И оборотите бая стабилни стояха в сравнение с преди.В смисъл-пак има колебания от време на време,но на стрелката едвам се забелязва мърдането.Нема и сто оборота за разлика от преди 1100 :shock ,а по звук от мотора,ако е некоя жена ше каже че перфектно работи! mhihi Само дето на газ пак трябва с леко подаване да се пали,докато преди и на бензин и на газ се с подаване палеше.

Общо взето,като цяло има файда от целата тая работа!

Със сигурност няма да е зле и дросела да се почисти,че и там сигурно има насъбрала се гняс от картерните газове.
Дано да съм бил полезен на някой дето се чуди дали да чисти. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”