Как се чисти тва моторче за празния ход
Re: Как се чисти тва моторче за празния ход
Здравейте,аз съм нов в сайта и искам да ви питам за стъпковото моторче на пасат Б3 пълен инжекцион,като пусна газта той продължава да си подава сам газ та дали е от моторчето и ако е от него какво може да се направи.Предварително ви благодаря за мненията и съветите.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 15 май 2012 21:34, променено общо 1 път.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re:
Vento написа:Аз отговарям за ABS питането......
И отговаряш грешно!Виждал ли си 1.8ABS за твърдиш,че няма стъпков мотор...да не е същия,но как се контролират оборотите на моно-то без стъпков мотор?
- Nasulov
- Автомобил: 1990 Golf PB
- Двигател:
Никой не казва за PB-то.Аз имам малко по-различен проблем!Без значение дали е студен или загрял двигателя от време на време оборотите играят,но не постоянно.Има моменти в които двигателя мърка и както си чакам на светофара изведнъж започват да играят в диапазона м/у 600 и 1500 и така около 5 до 10 пъти и пак почва да мърка
Не знам дали и някой друг е имал или има същия проблем.
Днес ходих до една морга да си взема уж ново моторче,ама си викам я да го пробвам първо,сложих другото такова и нямаше абсолютно никаква разлика
Значи не съм сигурен това от моргата дали нямаше и то проблем,ако въобще проблема е там!
След малко ще хвана да се опитам да го почистя и да прегледам маркучите за въздуха и за вакума и ако има ефект ще споделя.В случай че ще е от полза на някой.

Днес ходих до една морга да си взема уж ново моторче,ама си викам я да го пробвам първо,сложих другото такова и нямаше абсолютно никаква разлика

След малко ще хвана да се опитам да го почистя и да прегледам маркучите за въздуха и за вакума и ако има ефект ще споделя.В случай че ще е от полза на някой.
- Nasulov
- Автомобил: 1990 Golf PB
- Двигател:
Здравейте.Днес почистих въпросното "стъпково моторче",то се оказа най-обикновен ел.магнитен клапан и бая мръсотия изтече от него!Чистих го с WD и кореселин.Смених и един от маркучите,а друг намотах с изолирбанд,че бая нацепен ми се видя,че нямаше как да го сменя и него понеже беше тип коляно ф10.Монтирах всичко обратно и за моя изненада на бензин запали чакмак!И оборотите бая стабилни стояха в сравнение с преди.В смисъл-пак има колебания от време на време,но на стрелката едвам се забелязва мърдането.Нема и сто оборота за разлика от преди 1100
,а по звук от мотора,ако е некоя жена ше каже че перфектно работи!
Само дето на газ пак трябва с леко подаване да се пали,докато преди и на бензин и на газ се с подаване палеше.
Общо взето,като цяло има файда от целата тая работа!
Със сигурност няма да е зле и дросела да се почисти,че и там сигурно има насъбрала се гняс от картерните газове.
Дано да съм бил полезен на някой дето се чуди дали да чисти.

Общо взето,като цяло има файда от целата тая работа!
Със сигурност няма да е зле и дросела да се почисти,че и там сигурно има насъбрала се гняс от картерните газове.
Дано да съм бил полезен на някой дето се чуди дали да чисти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”