На колко градуса ви работи 1.8 Mi ABS
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
На този мотор работната температура е 90.О. Всяко значително отклонение от тази температура не е добро за мотора. Води не само до преразход,а и до износване на детаили , щото маслото променя консистенцията/вискозитета/ си и т.н. Моторът има достататъчно ефикасни механизми да поддържа именно тази температура,независимо от режима на работа. Затова всяко отклонение от тази стойност следва да се разглежда като аномалия и да се отстранява/да се проверяват термостат,датчици,антифриз,боклуци,водна помпа ....../
- bulr1dr
- Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
- Двигател: от 1600 до 3200
Gosh написа:Нямам представа дали е добре или не ам 90 градуса стигне ли веднъж не мурда. Градско, извънградско, зиме, лете няма мурдане. Напъвал съм я в най-големите жеги умишлено (понеже я взех началото на август и да експериментирам) не мърда
И при мен е така и с двата голфа който съм имал. Според мен така и трябва да бъде, иначе нещи не е както трябва

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:oSViRePql написа:От лятото на 2007г почна да ми вдига до 110 градуса със климата в задръстване. Сега през знимния период държи 90-95градуса.
А извънградско 75-80 градуса.
За термостатче си е
освен термостат си провери дали перката ти включва първата скорост.
Прав си. Освен термостата и перката може да не вклчва на време. Мерси

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”