passat_1.6TdI написа:Да ама то с втулки се едно пружините пак си остават меки,а колата е вдигната само когато няма никой в нея а после като седнат четирима-петима човека и пак си кляка не чак толкова,но аз си мисла ако сложа пружини задни от лада самара на моя пасат седан ще стане много висок,а май не е добре да се режат,а те на самарата и на пасата еднакви ли са на дължина???
И аз съм на мение, че омекнала пружина няма смисъл да се повдига, пак ще кляка толкова, само ще и се смени диапазона. Иначе на една двойка евридейка сега съм сложил червени спортни пружини отзад, като съм ги повдигнал по 2 метода едновременно

Единият е с лагерна черупка от предна главина под чинийката, а другият - преден тампон от макферсон(с избити чашка и лагер) поставен в чинийката.Това дава приблизително 45мм повдигане. Като седнат 2-ма човека на ръба на багажника(~170kg), задницата кляка от порядъка на 15мм. За сега това е експериментален вариант и бъдещето ще покаже дали е удачен. Като цяло е ясно какво е най-доброто решение

coilovers

На друга кола с такова окачване товаря порядъчно и няма проблеми

.Естествено, че и задни спортни амортисьори с подходящ реглаж на височина пак ще свършат работа
Скоро чух и друго побългаряване, което вече е описано в темата, а именно задни пружини от Лада Самара, но се скъсявали доста за да стане като хората.... не мисля, че в основата имат навивка с макък диаметър като на голф и може да не лягат добре или поне да трябва да се подсигурят. Едно време на Ладите и Жигулите отзад им слагахме предни Ладови пружини, отдрязани с някоя друга навивка, но понеже амортисьорите оставаха същите, хода на моста беше голям и пружините можеха да изпаднат. Имаше 3 варианта: Да сложеш бутало от лада на чашката, за да не изпада пружината, да вържеш моста с колани или просто подходящи амортисьори с подходящ ход
Доста се отплеснах, но като цяло вече в темата има достатъчно идеи за размисъл. Всеки, който е решил да си повдига задницата, може да реши как да стане това според средствата които е готов да отдели

П.П. И все пак не забравяйте че с по-твърдите пружини трябват и по-яки амортисьори, за да стане всичко както трябва