Ладови пружини на Голф ...?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Ладови пружини на Голф ...?

Мнениеот pe6kata » Пон 29 юни 2009 16:39

passat_1.6TdI написа:Да ама то с втулки се едно пружините пак си остават меки,а колата е вдигната само когато няма никой в нея а после като седнат четирима-петима човека и пак си кляка не чак толкова,но аз си мисла ако сложа пружини задни от лада самара на моя пасат седан ще стане много висок,а май не е добре да се режат,а те на самарата и на пасата еднакви ли са на дължина???

като се натовари пак кляка , но не чак толкова :wink: , ако имаше начин да се качиш да се повозиш при мен и да видим дали пак ще искаш :lol: (освен ако не караш тежкотоварен пасат) трябва да мислиш как да подсилиш чашките на амортисорите(има начини), при теб последната намотка долу е с много по малък диаметър от останалите, виж къде лежи!!! на самарата са с равен диаметър всички намотки, погледни къде ще легне...
За дължина немога да кажа спрямо пасата(пасатаджия съм от няколко дена :) ) спрямо голф/джета- доста са по-дълги и самата пружина е доста по дебела като желязо, реже се задължително и то няколко намотки...
При положение че си седан, вземи си пружини от комби, комбитата винаги са с различни като твърдост пружини от седаните, предполагам и при пасатите е така...

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 29 юни 2009 16:46

И аз това го мисла като вариант обаче незнам дали ще тропа нещо с тези пружини от комбито като са по-дълги и също незнам дали ще има проблем за амортисьорите???То на комбито пружините дали са по-дълги от на седана?Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 29 юни 2009 17:05

passat_1.6TdI написа:И аз това го мисла като вариант обаче незнам дали ще тропа нещо с тези пружини от комбито като са по-дълги и също незнам дали ще има проблем за амортисьорите???То на комбито пружините дали са по-дълги от на седана?Благодаря предварително :)

Ако пружината е по-къса, при разпънат амортисор ще остане свободна, ненатегната и при сгъването на амортисора ще има удар!!!, ама ако е малко по-дълга нямаш грижи(но не така че да ти разпъва амортисорите докрай, стоейки на място колата :lol: ). Не съм казал че от комбито са по-дълги, възможно е, но според мен по-скоро е различна твърдостта ако въобще има разлика, нека някой да каже...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 30 юни 2009 7:07

Ето ги Ладовите предни,надявам се да се виждат снетите размери
Изображение

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 30 ное 2009 15:55

passat_1.6TdI написа:Да ама то с втулки се едно пружините пак си остават меки,а колата е вдигната само когато няма никой в нея а после като седнат четирима-петима човека и пак си кляка не чак толкова,но аз си мисла ако сложа пружини задни от лада самара на моя пасат седан ще стане много висок,а май не е добре да се режат,а те на самарата и на пасата еднакви ли са на дължина???

И аз съм на мение, че омекнала пружина няма смисъл да се повдига, пак ще кляка толкова, само ще и се смени диапазона. Иначе на една двойка евридейка сега съм сложил червени спортни пружини отзад, като съм ги повдигнал по 2 метода едновременно :shock Единият е с лагерна черупка от предна главина под чинийката, а другият - преден тампон от макферсон(с избити чашка и лагер) поставен в чинийката.Това дава приблизително 45мм повдигане. Като седнат 2-ма човека на ръба на багажника(~170kg), задницата кляка от порядъка на 15мм. За сега това е експериментален вариант и бъдещето ще покаже дали е удачен. Като цяло е ясно какво е най-доброто решение :arrow: coilovers 8) На друга кола с такова окачване товаря порядъчно и няма проблеми :mrgreen: .Естествено, че и задни спортни амортисьори с подходящ реглаж на височина пак ще свършат работа :да:
Скоро чух и друго побългаряване, което вече е описано в темата, а именно задни пружини от Лада Самара, но се скъсявали доста за да стане като хората.... не мисля, че в основата имат навивка с макък диаметър като на голф и може да не лягат добре или поне да трябва да се подсигурят. Едно време на Ладите и Жигулите отзад им слагахме предни Ладови пружини, отдрязани с някоя друга навивка, но понеже амортисьорите оставаха същите, хода на моста беше голям и пружините можеха да изпаднат. Имаше 3 варианта: Да сложеш бутало от лада на чашката, за да не изпада пружината, да вържеш моста с колани или просто подходящи амортисьори с подходящ ход :screwy
Доста се отплеснах, но като цяло вече в темата има достатъчно идеи за размисъл. Всеки, който е решил да си повдига задницата, може да реши как да стане това според средствата които е готов да отдели :!:
П.П. И все пак не забравяйте че с по-твърдите пружини трябват и по-яки амортисьори, за да стане всичко както трябва :!: :!: :!:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 30 ное 2009 17:22

emo-gar написа:Ето ги Ладовите предни,надявам се да се виждат снетите размери
Изображение
колега тва на снимката не са ли задни,нещо много навивки ми се струват че имат,понеже от ладата ми останаха 2пружини рязани с по 2навивки ама ми се струват че с апо къси от тези + одрязаните 2навивки

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 30 ное 2009 23:09

Гаранция,предни са.Не съм карал много Лади в живота си,та затова съм сигурен.Първо бяха монтирани на един Бръмбар(въздухар) отпред,при гледката собственика изпадна в ужас и си върна оригинала(нали отпред е багажник...сещате се :D ).И оттогава са в мазето.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 01 дек 2009 21:40

предни с аколега аз съм бил в грешка,моите от ладата си седят в гаража рязани,с по 2навивки и пръснати с червен спреи хващат око ама са рязани не са спортни па и са ладови на всичкото отгоре иначе ладата беще турпедо с рязани пружини и малко като скакалец и къртеше бъбреци

cecibrusen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecibrusen » Сря 02 дек 2009 16:44

pacoboy написа:Проблема е следния, след като смених спортните пружини с нормални, даже ги взех от един колега от форума, отзад гумите опират с двама или един човек, след като мина през лека вдлъбнатина или нещо, което ще накара колата да подскочи.
Братовчед ми кара доста отдавна Джета 84-та (няма да издавам мотора,щото е голям) , та той я товари отзад доста, и реши да смени пружините, какви ли не слага, но нямаше я стабилността, дори и със спортни пружини и един приятел му подшушнал, че с предни ладови пружини ставали за отзад на Джетата му и той ги завъртял (като резнал една намотка, че са по дълги) сега колата му е "пушка".

Въпроса ми е дали и аз ако сложа такива пружини ще имам проблеми с този така дразнещ допир на гума-калник :(
Намерил съм такива за 10лв двете, остана да се надъхам и да ги сменя.

Ако знаете нещо по въпроса може да обадите , няма да се разсърдя :wink:

П.П. и не искам съвети да слагам от гти или бла бла, интересуват ме точно тези ладовите :!:

вземи си усилени по 60-70 лева е 1 броика

gti_power1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti_power1.8 » Сря 02 дек 2009 19:59

ДВЕ ТРАБИ4КИ ПО 6 СМ ТИ РЕ6АВАТ ПРОБЛЕМА

Последна промяна от brabus на Сря 02 дек 2009 20:21, променено общо 1 път.
Причина: Тук пишем с малки букви!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”