Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??

Мнениеот joker » Чет 04 апр 2013 13:16

rokera671 написа:То май си е като болест!Аз съм карал и бензинови и дизелови мотори и клоня повече за дизела .Ако е читав дизела върви ,пали и не създава проблеми.Специално Голф има страшно здрави дизелови мотори!Друг е въпроса ,че някой случил на убит от каране екземпляр и е недоволен.

За 1.8 ABS още първата година дадох около 2000 лв за подмяна на всичко,което не бе читаво.
Сменил съм радиаторче на парното,радиатор на ДВГ,скоростна кутия,водна помпа, кабели и дистрибуторна капачка(3 пъти за 8 г),всички тампони на ДВГ,пълен сервиз на главата +сегменти,2 пъти х 2 задни лагери,2-та преди лагери,съединител,въже на съединитела,3 пъти тройника на главата,2 температурни датчика на главата, тампони на предни амортисьори 2 бр,селенови втулки на предни носачи 2 бр,стъпково моторче.регулатор на налягането на моното и още и още.....за да върви колата както искам...вече 20 г след производството и.
На 1.9 AHF съм правил само необходимото обслужване и за 2 г ми струва много по-малко от първите 2г на бензиновия 1.8 ABS.
А удоволствието да караш турбодизел с прекрасно ускорение и разход под 6/100....ееее това съвсем накланя везните :a045
Затова ако искаме да сме по-точни,следва да се сравняват отделно бензиновите и отделно за дизеловите ДВГ,

Потребителски аватар
Petko_GTi
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Petko_GTi » Чет 04 апр 2013 15:58

titi7707 написа:1,8 ABS това е най коравия мотор за Г3!

най-коравия не е ли 1.8 ААМ, има по ниска компресия следователно се износва по-малко ?

Аз имам 1.8 75к.с., добре е до 130 ускорява много добре, но не ви го препоръчвам спрямо 1.8 абс, въпреки, че има почти същия въртящ момент, е определено по-спънат, колкото и да го поддържаш.
За мен най-добре е 1.8 гти 112, конски сили. Проблем при тях е да намериш пазен иначе са си пушка и не харчат много повече от най-икономичните на фв. предполагам, че теглим чертата до края на 90-те :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 04 апр 2013 18:36

Компресията на повечето бензинки на тези години се върти основно около 10.Аз също карам 1,8,но искам да съм обективен,за това наблягам на няколко основни параметри-малък разход,пъргавина,простота,евтина подръжка.
По тея параграфи класирам карбуратора преди моното,1,6 преди 1,8,бензина преди дизела.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 04 апр 2013 19:00

Iezekil написа:Компресията на повечето бензинки на тези години се върти основно около 10.Аз също карам 1,8,но искам да съм обективен,за това наблягам на няколко основни параметри-малък разход,пъргавина,простота,евтина подръжка.
По тея параграфи класирам карбуратора преди моното,1,6 преди 1,8,бензина преди дизела.

Имал ли си проблеми с регулировката на последните модели карбуратори?Ако не си ,няма как да разбереш,че моното всъщност е много по-просто за поддръжка.
Сравнявал ли си цените на частите за 1.6 ABU(дума да не става за 1.6 101 и особено 105 к.с.) с тези на 1.8 АBS.Сравни ги и ще се убедиш в противното.
Но по отношение на икономичността си прав най-вече за 1.6 ABU-си е най-икономичня ДВГ на Голф(не важи за 1.6 101/105 к.с)
А карал ли си добре запазен дизел?Ако не си няма как да разбереш колко лесна е поддръжката му!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 04 апр 2013 19:20

Сигурно си прав,карбуратор съм карал на Ауди и даже не съм го свалял да видя кво има вътре.Колко по-просто е моното не ми се спори,има ред неща дето могат да се повредят и не е много просто да ги смениш и настроиш.Добавям към камарата боклуци и ЕКУ-то.Всичко това не може да се опре вярвам като цена дори на един карбуратор.
По въпроса с дизела-ако приемем,че най-добрия голф е Мк2,то колко би бил запазен двигатела му?Зависим си от свещи за подгряване-няма палене,от компресия-няма палене,парно на място-йок.Не искам да сравнявам друго,един дизелов двигател е много по-скъп по моргите отколкото бензиновия.Така,че за условията на темата предлагам бензина.
А дали карбуратор или моно,не е от такова значение в края на краищата.

Потребителски аватар
kamata93
Автомобил: VW Passat VR5
Двигател: 2003

Мнениеот kamata93 » Чет 04 апр 2013 23:29

kris11 написа:
kamata93 написа:Колега на АДУ е на 3200 ;), :smile

Колега изрично писах, че този вариант не се слага на Голф и Пасат.
При Шаран а пика е на 2400 об. Явно софта на компа е променен. Утре мога да ти кача и графика, аз съм качвал и по друг пововд, но не помня в коя тема.

Колега на талона на моя Голф пише АДУ. И имам оригинална книжка и там си го пише. И пак казвам пика е на 3200. Моята машинка от тогава започва да дърпа :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 05 апр 2013 20:20

kamata93 написа:
kris11 написа:
kamata93 написа:Колега на АДУ е на 3200 ;), :smile

Колега изрично писах, че този вариант не се слага на Голф и Пасат.
При Шаран а пика е на 2400 об. Явно софта на компа е променен. Утре мога да ти кача и графика, аз съм качвал и по друг пововд, но не помня в коя тема.

Колега на талона на моя Голф пише АДУ. И имам оригинална книжка и там си го пише. И пак казвам пика е на 3200. Моята машинка от тогава започва да дърпа :beer

Аз какво съм виновен, че на Голфа му е тъп компа:mrgreen ?? То и на Голф 3 не се произвежда дълго този двигател.
Писах изрично , че ADY на Шаран /Алхамбра 1995-04.2000г пика е на 2400 об/ мин.

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Пет 05 апр 2013 20:50

Приятелю joker,по-горе си споменал ремонти като цяло на бензиновия ти голф,а не колко разочарован си от ремонти по мотора на същия!Мисля,че това изобщо не може да наклони никоя везна на където и да е!Имах бензинов 1,4,който отнесе доста ремонти,имам 2,0,който долу-горе и той преживя доста ремонти,но сега си е така както искам аз,имам и 1,6,който за 2 и горница години ремонта му е съединител(300 кинта)и текущите масла,филтри и т.н!НО да си кажа честно вече го чакам за окачване,тампони тук там и подобни неща,които ти си изброил,но това прави ли го добър или лош мотор

tedo_92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedo_92 » Пет 05 апр 2013 21:04

според мен са 2 и то дизелови 1,9 тди 1Z и AFN всички други :bishop :death

Потребителски аватар
albena_sladurana
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: PB

Мнениеот albena_sladurana » Пет 05 апр 2013 22:57

Според мен няма гаден мотор или добър,има зле поддържан.Един мотор гледа ли се както си трябва няма да има проблеми с него

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Съб 06 апр 2013 23:13

:mrgreen Колегата на миналата страница спомена че мотора му струвал колкото турбото на дизела :Mr Green Fun ами погледни обяви да видиш колко струва едно турбо 2ра у-ба тук в форума, хората не могат да ги продадат за по 100лв поради простата причина че това турбо е мазохист и не се чупи, лично аз си правя експеримент вече 6месеца с това турбо като го карам на 1.5бар и не се чупи а е под постоянен стрес :mhihi
Също да спомена че колата ми беше АБФ и аз смених мотора с 1З, карал съм и с газов инжекцион АБФа и пак с дизела ми е по евтино, сега в момента карам пак АБФ (временно) но с обикновенна газова и пак много обича газчицата, не знам вашите АБФи как горят по 10 газ градско като моите и 2та под 14 не мога да ги сваля, е Дизела ми гори 7 при повече ръчки а е с чип и дюзи от 110коня и смело мога да твърдя че АБФ ще ми гледа задния номер много на далече...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 07 апр 2013 9:50

welcome написа:Турбо 1.9 TDI
Цена: 270лв

vitosell написа:
Двигател 1.8 RP БЕЗ MONO инжекцията - 90 лв.

Каква е връзката с темата това,че караш АБФ?Трябва ли да напомням пак,че се мъчиш да сравняваш турбинирана кола с атмосферка?А като ти гори 14 газ по-скъпо ли е от 7л.нафта?А на дълго кое е по-скъпо?

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Нед 07 апр 2013 10:16

Напразно се мъчиш колега Iezekil,то момчето май е зле с математиката!А моя АБФ в най-мразовитите зимни дни ми дава 14-15 на 100(газ) и даде ли ми такъв разход в нормални като темп. дни,просто го закарвам на вторични!И да кажа,на дълго с 120-140 км ми дава 9 до 9,5,какъвто и дизел да е(турбина,чипосан)каквото и да е в тези километри като хванем калкулатора и....до там с уж икономичния дизел!Вече друг е въпроса,ако се намира нафтица на 2 и под 2 лева!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 07 апр 2013 10:27

Не че нещо,но и моите 90 коня ми горят 14 градско,ама лятото.За това и не съм го предложил в тая тема.Що се отнася за 150 коня разхода е супер.Отдавна съм мерак на АБФ,даже имам един на сърце,ама ме плашат че са им тънки сегментите....Това до някъде е по темата,за това и не предлагам и него....

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 07 апр 2013 12:14

АБФ а с тънки сегменти!! :mhihi ?Тая машина е направена да се кара и няма да я уплашиш ако я поддържаш както трябва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”