Да - нека разсъждаваме на глас. Изключае случая, в който собственика е задлъжнял на заложна къща, щото е дал златния пръстен на баба си, при който обаче, ако колата наистина е здрава - да е изчезнала още преди да се появи обява в интернет, то значи говорим за
реална пазарна цена:
Извън това какво аз БИХ дал и за какво и какво ми се иска да купя ако може за 10 лева, кола обявена за 7000лв със сигурност може да бъде купена и за около 6500 лв (всеки завишава исканата сума с цел пазарлък).
За да спечели един търговец при цена 6500 лв, той първо трябва да махне разходите, които можем да закръглим на около 500лв (в т.ч. докарване, някакво обслужване, закърпване, излъскване, евенуално регистрация, паркинг, гражданска и т.н.). Значи стойността на колата падна на 6000лв. Никой търговец няма да продаде кола, ако не гушне поне грубо 1000лв. Т.е. стигаме до реална покупна цена на колата преди да дойде в БГ (тъй кат всички идват от вън) от
2500 евро.
Ее, еми ако ще ядрена криза да беше - сори ама
читав 1.8 при това с екстри
НИКОЙ - нито в Италия, камо ли в Германия би продал за 2500 евро!!
Правете сметка в какво състояние е била колата за да бъде продадена за 2500 евро - вероятно доста блъсната или със непренебрежим дефект в двигателя и/или пък на 350 000км!!
Ами който иска да си я купи, щом смятате, че това въобще е кола! Имаше една приказка "
Не съм достатъчно богат, за да си позволявам евтиното..."
Аз на такава кола съм пас, та ако ще да ми се кълнат, че е от наследство!