Въпрос за Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за Голф 4

Мнениеот shemkov » Пон 14 дек 2009 20:18

mufin написа:На стара кола най-важното е да е на малко километри, бягай от всякакви селски туниниги и доработки.
Гаранция за сдухана барака, търси максимално близо до оригиналното НОВО състояние

Точно и аз това търся !
Вие какъв съвет можете да ми дадете какво трябва да направя за да разбера дали колата е добре или зле?
Освен диагностиката !

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 14 дек 2009 20:40

хубаво е колата да е внос от Гемания или Швейцария колите от там са добре подържани,също хубаво е да има и пълна сервизна книжка но дори това не е гаранция за добра кола

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 14 дек 2009 23:16

Haralampi написа:
Dead man написа:За 7000 си намираш 1.8 с 125 коня и си ти... :deal :bowdown

Колегата сподели, че възнамерява да кара колата повече от 1 година... :idea:

Иначе можем да му намерим за тия пари и 2.3, колкото да се прибере до тях :!: :idea:
А и сигурно ще иска и поне климатик да има в тая кола... а може би и да не е произвдена съвсем 97-ма ...

Как да го разбирам ???

Стига сте си оценявали голфовета на космически цени...

За 1.8 с прилични екстри не бих дал сега повече от 7000-7500 лева ( даже са му много ) :screwy

Колкото до обявата колата беше с трилъчевия кожен волан,климатроник и тн... :deal
Какво друго ще иска ?

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Пон 14 дек 2009 23:27

Dead man написа:
Haralampi написа:
Dead man написа:За 7000 си намираш 1.8 с 125 коня и си ти... :deal :bowdown

Колегата сподели, че възнамерява да кара колата повече от 1 година... :idea:

Иначе можем да му намерим за тия пари и 2.3, колкото да се прибере до тях :!: :idea:
А и сигурно ще иска и поне климатик да има в тая кола... а може би и да не е произвдена съвсем 97-ма ...

Как да го разбирам ???

Стига сте си оценявали голфовета на космически цени...

За 1.8 с прилични екстри не бих дал сега повече от 7000-7500 лева ( даже са му много ) :screwy

Колкото до обявата колата беше с трилъчевия кожен волан,климатроник и тн... :deal
Какво друго ще иска ?

То и аз това търся но най вероятно нещо му има в другите автокъщи не са под 7000-7500 лв . а тук за 6900 при което като се направи комантар може и да свали още!
С колегата Haralampi обсъждахме, че можеби аербега е отварят загледайте се ;)
Май за сега ще остане 1.4 16V колата ми трябва не за да я гоня а да чувствам комфорт при шофиране :)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 14 дек 2009 23:50

...

Последна промяна от joromnt на Вто 15 дек 2009 0:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 15 дек 2009 0:03

Да - нека разсъждаваме на глас. Изключае случая, в който собственика е задлъжнял на заложна къща, щото е дал златния пръстен на баба си, при който обаче, ако колата наистина е здрава - да е изчезнала още преди да се появи обява в интернет, то значи говорим за реална пазарна цена:

Извън това какво аз БИХ дал и за какво и какво ми се иска да купя ако може за 10 лева, кола обявена за 7000лв със сигурност може да бъде купена и за около 6500 лв (всеки завишава исканата сума с цел пазарлък).

За да спечели един търговец при цена 6500 лв, той първо трябва да махне разходите, които можем да закръглим на около 500лв (в т.ч. докарване, някакво обслужване, закърпване, излъскване, евенуално регистрация, паркинг, гражданска и т.н.). Значи стойността на колата падна на 6000лв. Никой търговец няма да продаде кола, ако не гушне поне грубо 1000лв. Т.е. стигаме до реална покупна цена на колата преди да дойде в БГ (тъй кат всички идват от вън) от 2500 евро.

Ее, еми ако ще ядрена криза да беше - сори ама читав 1.8 при това с екстри НИКОЙ - нито в Италия, камо ли в Германия би продал за 2500 евро!!

Правете сметка в какво състояние е била колата за да бъде продадена за 2500 евро - вероятно доста блъсната или със непренебрежим дефект в двигателя и/или пък на 350 000км!!

Ами който иска да си я купи, щом смятате, че това въобще е кола! Имаше една приказка "Не съм достатъчно богат, за да си позволявам евтиното..." :idea:
Аз на такава кола съм пас, та ако ще да ми се кълнат, че е от наследство!

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Вто 15 дек 2009 0:10

Haralampi написа:Да - нека разсъждаваме на глас. Изключае случая, в който собственика е задлъжнял на заложна къща, щото е дал златния пръстен на баба си, при който обаче, ако колата наистина е здрава - да е изчезнала още преди да се появи обява в интернет, то значи говорим за реална пазарна цена:

Извън това какво аз БИХ дал и за какво и какво ми се иска да купя ако може за 10 лева, кола обявена за 7000лв със сигурност може да бъде купена и за около 6500 лв (всеки завишава исканата сума с цел пазарлък).

За да спечели един търговец при цена 6500 лв, той първо трябва да махне разходите, които можем да закръглим на около 500лв (в т.ч. докарване, някакво обслужване, закърпване, излъскване, евенуално регистрация, паркинг, гражданска и т.н.). Значи стойността на колата падна на 6000лв. Никой търговец няма да продаде кола, ако не гушне поне грубо 1000лв. Т.е. стигаме до реална покупна цена на колата преди да дойде в БГ (тъй кат всички идват от вън) от 2500 евро.

Ее, еми ако ще ядрена криза да беше - сори ама читав 1.8 при това с екстри НИКОЙ - нито в Италия, камо ли в Германия би продал за 2500 евро!!

Правете сметка в какво състояние е била колата за да бъде продадена за 2500 евро - вероятно доста блъсната или със непренебрежим дефект в двигателя и/или пък на 350 000км!!

Ами който иска да си я купи, щом смятате, че това въобще е кола! Имаше една приказка "Не съм достатъчно богат, за да си позволявам евтиното..." :idea:

:да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 15 дек 2009 0:27

Преработих си мненията, за да не "преча" на автора в избора и да не го "подвеждам" да си купува счупена кола.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Вто 15 дек 2009 0:41

joromnt написа:Преработих си мненията, за да не "преча" на автора в избора и да не го "подвеждам" да си купува счупена кола.

какво имаш в предвид колега?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 15 дек 2009 0:44

Haralampi написа:Да - нека разсъждаваме на глас. Изключае случая, в който собственика е задлъжнял на заложна къща, щото е дал златния пръстен на баба си, при който обаче, ако колата наистина е здрава - да е изчезнала още преди да се появи обява в интернет, то значи говорим за реална пазарна цена:

:applause: :applause: :applause:
Браво колега!Мога да добавя че ще отидат повече от 500лв за докарване и след това "обслужване" до добиване на пазарски вид!
Лично аз съм много скептично настроен към автокъщите и новия внос!
Разглеждай повече и не бързай с покупката!Може да попаднеш на свестен продавач и да ти каже какви кусури има автомобила,какво той е сменил и какво евентуално трябва да се смени!Малко са тези хора,но ги има!
Успех и да се похвалиш какво си взел!
П.П.А относно това че голф 4 1.6 мотор "чупи" скорости не съм много съгласен!Искам да попитам в този форум колко човека карат голф 4 с 1.6 мотор и колко от тях са сменявали скорости или са имали проблеми със скоростната кутия? :?:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 15 дек 2009 0:52

joromnt написа:Преработих си мненията, за да не "преча" на автора в избора и да не го "подвеждам" да си купува счупена кола.

Братко, това, което написах по-горе не е критика по адрес на твоите мнения, а точно обратното - допълнение към тях! Може би си ме разбрал погрешно - целта ми бе да допълня написаното от теб като анализ, тъй като добре се насочи към такъв! Нямаше нужда да триеш! :beer

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 15 дек 2009 13:20

Само да поясня аз продавах моя голф 6 месеца и беше точно 1.8 с 125 коня.Бях го пуснал на 8300 с коментар-за 7500-7700 да давах веднага.За 6 месеца имах 4ма сериозни купувача и поне 50 семкаджии... :banghead:

Накрая не я продадох и при цена от 7500 лева,а я бартеросах с 1000 зора.

На колата ми нямаше абсолютно нищо по двигател,скорости,окачванеи тн,но имаше леки външни забележки.
Нямаше екстра от тази година,която да нямах... :deal

Така че за мен цена около 7000 лева е напълно нормална !!! :deal

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Вто 15 дек 2009 21:10

Dead man написа:Само да поясня аз продавах моя голф 6 месеца и беше точно 1.8 с 125 коня.Бях го пуснал на 8300 с коментар-за 7500-7700 да давах веднага.За 6 месеца имах 4ма сериозни купувача и поне 50 семкаджии... :banghead:

На колата ми нямаше абсолютно нищо по двигател,скорости,окачванеи тн,но имаше леки външни забележки.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 15 дек 2009 22:57

shemkov написа:
Dead man написа:Само да поясня аз продавах моя голф 6 месеца и беше точно 1.8 с 125 коня.Бях го пуснал на 8300 с коментар-за 7500-7700 да давах веднага.За 6 месеца имах 4ма сериозни купувача и поне 50 семкаджии... :banghead:

Зависи в какво състояние е колата!Може 10000лв да струва!А може 5000лв!

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 15 дек 2009 23:17

Зависи в какво състояние е колата!Може 10000лв да струва!А може 5000лв!

10000 не може да струва,просто няма как да стане...

А за 5000 никой няма да я пусне-НИКОЙ не си оценява реално ГОЛФ 4ката... :deal

Цените им са яко завишени,а са доста чупливи коли... :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”