Разлики между голф 2 и 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Разлики между голф 2 и 3

Мнениеот petko5 » Пон 05 апр 2010 22:11

zmei написа:М да, три страници само спам и почти нищо свързано с Разлики между голф 2 и 3.

А я човек да попита за масло, и веднага лепват :търсачкаа или КАТИНАР, защо ли?

Ти какъв отговор очакваш.... ?
VW-Golf 2...маринован и поднесен на тепсия с аромат на маргаритки.......малееееееееее колко е добър.....
По-добре да беше пуснал анкета в "Офф-топик"...... :!:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 05 апр 2010 22:27

Както гледам Голф 2 и Голф 3 разликата е само в купето вътре интерйора и вида, двигателите горе доло бензиновите и самото окачфане са 1 към 1 със 2-ката... Но тези коли ще надживеят всяка нова кола, говориме за този клас автомобили... (народен вагон) Вие колеги както сте тръгнали ще изкарате че и 2-те коли са боклуци... просто всяка кола си има слаби и силни страни... Както знаете всеки от нас неможе да стане шампион във формула 1... така че карайте си колите и им се радвайте докато още се движат mhihi

п.п Както се казва от Голф-а по бърза кола няма.. :screwy Имаше такава песен

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Пон 05 апр 2010 22:36

п.п Както се казва от Голф-а по бърза кола няма.. :screwy Имаше такава песен[/quote]
Бих добавил че пред винкело сите са равни,а пред голфо сите са бавни. :applause: :applause: :applause:

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Пон 05 апр 2010 22:45

kristinobal написа:Ехо, темата е само за голф2 и голф 3.
И моля пишете конкретни неша и не разводнявайте темата с общи приказки.
Това е технически форум и моля дайте технически доводи на твърденията си.

Модератори къде сте?
Качеството на целия форум е паднало много, няма технически въпрос който да не е оспамен, с мнения от сорта на, така чух, на един приятел, и тн, а я няма конкретиката и компетентните мнения.
Влизам и в доста други авто форуми и със съжаление констатирам, че нашия форум е най зле, неможе да се намери никаква конкретна информация, всичко е оспамено и размито.

Може да ми изтриете мнението ми, ако не сте съгласни, но моля модераторите да прегледат и някой друг авто форум и да си направят изводите.

:да: :idea:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 14 апр 2010 4:10

theultimate написа:Гроздето е кисело, но почти никой тук нямаше да кара стара кола за нещо различно от хоби, ако имаше пари за нова. Доста по-чупливи са, но комфорта на Пасат Б6 няма нищо общо с този на Б3 да кажем. И на завода грам не му пука за такива като нас, след като нито купуваме оригинални части, нито ходим по оторизирани сервизи.

1. Не търся комфорт, защото имам нормална сексуална ориентация, а и почнах с Москвич 412 на 25 години, 11 г. по стар от мен. Джетата е с 2 години по-малка. :D И двете са ме оставяли на път по веднъж, при Москвича жигуловата бенз. помпа, след като поне месец я ч.ках при отказ, Джетата заради бобина, забравих я дълго на контакт.

2. Части имам откъде да си намирам и не се чудя.

3. Това, което искам от колата си, е да се кача в нея, да завъртя ключа и да стигна. Не да ме вдигат отнякъде, и да обяснявам че кучето ми е изяло домашното, защото времето е пари, а понякога по-лошо, кеф, но не се купува! Например една чуплива еднодневка може да съсипе семейния уикенд. Също както искам да говоря по ГСМ, а не да си снимам палеца заради интуитивния сензорен диспей. Наречете го дребнавост. Още повече че както някой отбеляза, сравняваме коли втора употреба, тези преди 1990-та печелят. При покупката на Джетата можех да избирам и между доста по-нови коли. Само че купувайки я, с ясна история, на добра цена, вложих съвсем малко средства, и се получи надеждна кола. А някоя лъскавина щеше да глътне сума пари, и после каско, алармища, компютри... така де, по форума личи. :)

4. Аз си карам с оригиналните вежди, прагове, подове, колата е на 25 години/~300 000 км. Признавам, като я купих 2005-а имаше малко кърпене и шегрен, но защото не беше обръщано внимание, и я следя. От тенекеджия знам, че най-младият Голф 3, който е кърпил заради корозия, е бил на... 1 година и 8 месеца! За да не кажете, че блъфирам, колега от тук попита за тенекеджия, казах, че мога да му препоръчам, и отидох и при тенекеджията да го питам евентуално как е графика. Казах, му, че е ВВ, щото не питах колегата за колата. :oops: А той попита: 3-ка, 4-ка или? А аз, много смешно майсторе, кога 3 и 4 ще имат време да изгният толкова... и той ми счупи фара с въпросния си спомен.

5. На мен и милиграм не ми пука за такива като завода, след като произвеждат такива ла.на, монтирани в оторизираните му сервизи (турски Бош?). И все пак, от новите ла.на немските са най-добри! :twisted:

6. Понеже някои засегна въпроса с образованията, според мен неуместно, защото БГ е водеща по висшисти, пък докъде сме я докарали, та понеже имам техническо и икономически образУвания, поинтересувайте се как действат фирмите в белите държави. Например във Франция в някаква фермичка комбайн от 40-те години жъне до чисто нов. Сметнали са хората, че има ресурс, ползват го (Д. Дойков, Предприемачество, свободен цитат от лекция :) ). Сравнението не е неуместно, защото едно добро предприятие и едно домакинство работят еднакво. И друго е вярно - няма нищо по-тъпо от потребителския кредит/лизинг. При положение, че са вложени пари в производство и покриват лихвата + печалба, да.

7. И най-вече, разсъждаваме от гледната точка на един средностатистически българин, не циганин (имам предвид манталитет, не целя обида!!!). Тоест, по-добрата кола е по-надеждната, по-евтината, и по-здравата, не по-бляскавата >> 2-ка. Това е и девизът на VW, от който нещо се отдалечават.

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Сря 14 апр 2010 20:15

Вижте какво намерих в един сайт:" Моделът на който бе наречен цял автомобилен клас Volkswagen Golf ІІ - победителите не ги съдят...Само в Германия са регистрирани 2,7 милиона автомобила, като 700 000 са с дизелов двигател. 75 процента от купувачите са толкова доволни от качествата на своя Golf, че биха си купили отново този модел на Volkswagen....Без значение е социалният статус. В Германия и студентът, и милионерът карат Golf."
аз лично съм карал и МК2 и МК3 и като дойде време да си купя кола си избрах МК2 някак си си ме привлича.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”