Маслото мирише на бензин????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 19 мар 2007 16:57

Колега на 1.8 mi ABS стъпковия мотор играе ролята на "смукач" когато колата е студена датчика за температурата на двигатела подава инфо на компа който пък увеличава оборотите на празен ход посредством стъпковия мотор,който отваря дроселната клапа механично а от нея се влияе TPSа който подава инфо към компа и той дозира горивото, колкото по отворена е дроселовата клапа толкова повече гориво пуска дюзата(за по дълго време остава отворена дюзата), при максимално на товарване 15ms :!: :!: :!:
Така че аз имам понятие от "съвременни" автомобили и твърдя че имат СМУКАЧ :!: :!: :!: :!:

ivan_xpx
Автомобил:
Двигател:

Re: Маслото мирише на бензин????

Мнениеот ivan_xpx » Пон 19 мар 2007 21:17

evgbg написа:Здравейте колеги,
Нормалоно ли е при запален двигател и махнеш капачката на маслото, въздуха който духа да мирише на бензин? Или имам проблем някакъв - влиза бензин в маслото? Някой обръщал ли е внимание на това?

най добре си провери резервоара, помириши там случайно да не мирише на масло

естествено че двигателя ще мирише на бензин ако е бензинов де, не всички изгорелите газове успяват да излязат през гърнето

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 19 мар 2007 23:05

znainainai написа:Колега на 1.8 mi ABS стъпковия мотор играе ролята на "смукач" когато колата е студена датчика за температурата на двигатела подава инфо на компа който пък увеличава оборотите на празен ход посредством стъпковия мотор,който отваря дроселната клапа механично а от нея се влияе TPSа който подава инфо към компа и той дозира горивото, колкото по отворена е дроселовата клапа толкова повече гориво пуска дюзата(за по дълго време остава отворена дюзата), при максимално на товарване 15ms :!: :!: :!:
Така че аз имам понятие от "съвременни" автомобили и твърдя че имат СМУКАЧ :!: :!: :!: :!:

;Много точно си го написал!Така е!Но това само потвърждава,че колата няма смукач щото да наричаш този точен,сложен идобре балансиран процес "СМУКАЧ" е все едно да наречеш компютъра- електронен калкулатор.Така,че хем си прав хем не си съвсем....понеже познаваш наистина съвременните автомобили ти можеш да си позволиш подмяна на термините,но не и в този форум защото все пак някои колеги черпят от тук първична информация!Затова бъди по-точен!(както сега!)

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Вто 20 мар 2007 11:20

За мен ЖОКЕРА е най-прав.Сменяй гумичките,че ще си береш ядове и то много големи ако не ги смениш.Такова количество бенц. може да влезне само от там.А за гарнитурата на главата просто не виждам връзката.Ако е тя ще влезне антифриз в маслото а не бензин.УСПЕХ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”