Проблем с токовете-все още ме мъчи :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с токовете-все още ме мъчи :(

Мнениеот poni » Вто 17 фев 2009 21:25

stoqn_g60 написа:Извинявам се ,че темата придоби вид на чат,обаче ...Днес като реших да пробвам дали ще завърти,след като дадох на контакт ,MP3 player-а ,както и парното спряха да работят след като завъртях да паля.Естествено не завъртя.Пробвах друг номер,пуснах чистачките на максимален режим( все едно ги бях пуснал на 1 позиция)едвам се мърдаха.След това пуснах и фаровете , MP3 то,парното ,аварийните и с 2 думи си е** дроба.Прави ми впечатление,че като дам на контакт има ток ,а как тръгна да въртя и всичко умира.Клоня към акумулатора ,щото днеска едва светеха късите,камо ли дългите ако бях пуснал.Вече тотално съм объркан.Всеки ден изникват хиляди възможности от какво може да е,ама който си не разбира е така :banghead:

това,че тези консуматори са спряли е нормално.те са на клема 15 на клемореда.в момента на стартиране към тях не се подава напрежение.метчика за втулката е 12,а ако е много износена се минава на 14мм.номера по карго на втулката по спомен-140018 .питай ако имаш въпроси

riahov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riahov » Сря 18 фев 2009 13:40

колега като неможеш да запалиш с твоя акумолатор пробваи с друг или кажи на няи приятел дати даде ток ако запалисх с другия акумолатор значи твоя е за хвърляне и след това търси други причини

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 19 фев 2009 16:39

todor4o написа:Провери захранващият кабел към бушоните.

Изряден е,проверих го

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот koew » Пет 20 фев 2009 11:44

stoqn_g60[quote="stoqn_g60"]днеска викам ае ще я запаля колата да поработи,да видя пали ли като е студ и загря ,накъде 20 мин седя запалена,и по едно време викам ае ще я угася.Тръгвам да завъртя нъцки ,не ще акумулатора да завърти,чува се как се мъчи да завърти,бях с един приятел вика пробвай след малко пак,и след около час завъртях и запалих без проблеми,утре ще зачистя клемите с шкурка и с грес :? :предавам се :banghead:[/qu

Колега stoqn_g60 ако акумолатора ти е добре зареден/се зарежда/ :oops: ако на стартера си сменил и двете втулки :oops: виж си клеймореда на контактния ключ, понякога се получава че след включен контакт при опит да се завърти стартера изчезва /прекъсва захранването :screwy минал съм през такъв вариант.....за известно време бях пуснал допълнителен контакт(с ключе) :idea:
Тука обаче нещо ме смущава при тебе "чува се как се мъчи да завърти" при сменени втулки :!: какво имаш предвид под това че се мъчи превърта :horror: или не ??? или само се чува чукане ???

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 20 фев 2009 16:42

koew ,по-скоро се чува пукане след като искам да запаля.Евентуално колко ще струва ако е клеморед :roll:

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Пет 20 фев 2009 17:05

не помня точно 10-15 лв беше някъде, защото първоначално не мислях да го сменям, когато минавах през Шумен спрях по някаква друга причина да видят Голфа и ми предложиха да ми го сменят с другото :banana

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 20 фев 2009 18:22

Вариянти много :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Последна промяна от stoqn_g60 на Пон 30 ное 2009 12:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 26 апр 2009 20:29

Пресен случaй от вчера...Тръгвам от работа и понеже беше късно и прозорците с ебяха позапотили ги пуснах,сториха ми се много мудни.След това пуснах фаровете, все едно карам на габарити.Което ми направи впечатление беше ,че стрелката за градусите на водата и стрелката за бензина не се мърдаха,седяха си на нулева позиция.Като тръгна да я настъпя малко повече се усещаше едно придърпване...Същевременно лампата дали алтернатора зарежда акумулатора не светеше,а ония ден като карах леко присветваше и мигаше съвсем слабо.Викам си това е,че карам из дупки,но и на равен път равеше тоя номер :banghead: .Колата последно я бях карал в понеделника и вчера(събота) викам ще я покарам да не падне акумулатора,на отиване на работа никакви проблеми,няма да придърпа няма нещо проблем да направи,но на връщане :banghead: :banghead: :banghead: .Също и таблото едвам светеше,сега се чудя дали има смисъл да сменя клемореда или проблема ще се окаже друг.Всеки съвет подкрепен с теория ще ми дойде добре дошъл,Благодаря предварително на отзовалите се :bowdown :bowdown :bowdown

Последна промяна от stoqn_g60 на Пон 30 ное 2009 12:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Нед 26 апр 2009 20:47

viewtopic.php?f=5&t=42435&start=15
В тази тема чети моите коментари. Признаците са същите. След смяна на генератора се оправи. Пробвай!
Успех!

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 27 апр 2009 16:30

Демек нов акумулатор?!!Странното е ,че преди като я бутна пали а оная вечер неискаше с бутане.Тази седмица не съм я палил сигурно 5-6 дена и няма проблем с палене завърта веднага.Аз колата я взех с рециклиран алтернатор,който сега сигурно е на 1 година и малко,дане би той да е за смяна :x.alex_zazy,мерихме го с Иво (the machine),aз преди това сложих нови четки.

Последна промяна от stoqn_g60 на Пон 27 апр 2009 19:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 27 апр 2009 18:06

Чак за смяна едва ли но за една рециклация или поне четки но ако са се износили де! Лесно можеш да провериш дали зарежда колкото трябва с мултицет на запален двигател и пуснати фарове мериш на DC- и дирекно на акумулатора. Трябва да показва над 14 до 14.4V. Успех! :beer

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 30 апр 2009 19:33

Смених днеска клемореда,сега проблемите ги свеждам до 2 :lol: или нов алтернатор ,или нов акумулатор.Как най-точно да проверя дали някъде пущината незамасява някъде.Кажете практически съвети.В акумулатора имаше малко ток и пробвах да запаля,но явно тока беше малко,щото се чува как стартера се мъчи да захапе,но като завъртя всичко по таблото умира,часовника изчезва,ще пробвам тия дни със зареден акумулатор дали ще завърти дръгело...

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 01 май 2009 8:17

Ти какво очакваш със празен акумулатор като мъчиш да палиш да не кляка до край. Естествено всичко ще угасне, защото стартера дърпа всичкият останал ток. Сложи зареден акумулатор и пробвай това дето ти казах с уреда да измериш дали ти зарежда генератора!

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Пет 01 май 2009 8:57

stoqn_g60 написа:Смених днеска клемореда,сега проблемите ги свеждам до 2 :lol: или нов алтернатор ,или нов акумулатор.Как най-точно да проверя дали някъде пущината незамасява някъде.Кажете практически съвети.В акумулатора имаше малко ток и пробвах да запаля,но явно тока беше малко,щото се чува как стартера се мъчи да захапе,но като завъртя всичко по таблото умира,часовника изчезва,ще пробвам тия дни със зареден акумулатор дали ще завърти дръгело...

вземи някой хубаво зареден акумолатор с по-големи A/h пробвай да запалиш ... евентуално да елиминираш проблема с акумолатора.....

p.s. Стегни хубаво клеймите ...... включително масата към купето :talk:
няма начин да не излезе причината ... карай от акумулатора .... подред
. :dummy: стана темата "историческа"....

Последна промяна от koew на Пет 01 май 2009 18:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: Audi_Q5 FY
Двигател: DJYA 2020

Мнениеот buller » Пет 01 май 2009 10:57

stoqn_g60 написа:Смених днеска клемореда,сега проблемите ги свеждам до 2 :lol: или нов алтернатор ,или нов акумулатор...

С акумулатора е трябвало да почнеш ;)
Два пъти сменям гаранционен Монбат, заради заминалал клетка :evil:
Толкова ли нямаш някой, който да ти даде читав акумулатор, с който да покараш известно време и да видиш дали има промяна :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”