stoqn_g60 написа:Извинявам се ,че темата придоби вид на чат,обаче ...Днес като реших да пробвам дали ще завърти,след като дадох на контакт ,MP3 player-а ,както и парното спряха да работят след като завъртях да паля.Естествено не завъртя.Пробвах друг номер,пуснах чистачките на максимален режим( все едно ги бях пуснал на 1 позиция)едвам се мърдаха.След това пуснах и фаровете , MP3 то,парното ,аварийните и с 2 думи си е** дроба.Прави ми впечатление,че като дам на контакт има ток ,а как тръгна да въртя и всичко умира.Клоня към акумулатора ,щото днеска едва светеха късите,камо ли дългите ако бях пуснал.Вече тотално съм объркан.Всеки ден изникват хиляди възможности от какво може да е,ама който си не разбира е така
това,че тези консуматори са спряли е нормално.те са на клема 15 на клемореда.в момента на стартиране към тях не се подава напрежение.метчика за втулката е 12,а ако е много износена се минава на 14мм.номера по карго на втулката по спомен-140018 .питай ако имаш въпроси

минал съм през такъв вариант.....за известно време бях пуснал допълнителен контакт(с ключе)
или не ??? или само се чува чукане ???

стана темата "историческа"....