Golf3 - Разход на масло от смяна до смяна 1,5л.-много ли е ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Re: Golf3 - Разход на масло от смяна до смяна 1,5л.-много ли е ?

Мнениеот Ivo 1983 » Пет 18 май 2012 9:02

порше написа:...Не са ми върнали старата гарнитура между блока и главата.Надявам се да са я сменили.Колко струва ?

Тия, ако са ти отворили двигателя и не са шлайфали главата и напаснали клапаните, не ходи повече при тях. Но за парите които са ти взели едва ли са го отваряли.
Приблизинелно 20-30 лв струва гарнитурата, но ако се сменя се минава през горните процедури задължително.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 18 май 2012 10:06

Шлайф на главата не е необходим при всяко отваряне. Прави се по преценка - ако има следи от корозия, продухано на местата, дето лягат металните пръстени на гарнитурата и подобни неща. Задължително е след прегряване.
В повечето случаи на профилактичен шлайф се отнемат няколко стотни, които инак се обират от гарнитурата, ако не е метална. Все пак, това е предназначението й. А има и инструмент за проверка на плоскостите.
Смяна на клапани... Клапан сменям, само ако е изгорял. При леки дефекти се шлайфат със съответна машина, после се притриват и напасват в леглото, което също може да се шлайфа. Следи се колко пропада клапана в леглото след процедурата, защото се увеличава горивната камера, а при дизелите е съществено.
Ако някой си мисли, че новите клапани от магазина са оригинални, дълбоко се лъже. Имал съм случай на разпъващи се изпускателни клапани... Добре, че навреме ги усетих и смених, преди да се разруши някой.

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Пет 18 май 2012 10:11

muns61 написа:В повечето случаи на профилактичен шлайф ...

Аэ за такъв говоря. Не е цифра пари и си мисля, че направено кадърно е чудесно решение. За клапаните също съм съгласен с теб :)
Няма да спамя на колегата темата и му пожелавам много безаварийни километри.

порше
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот порше » Пон 21 май 2012 7:35

Колеги,сутринта вдигам пръчката за маслото и гледам спаднала 4-5мм.Долях 200-230мл.масло.
После като слязох от колата да заключа гаража,гледам отзад пуши :banghead:
Гори масло или си въобразявам.Влизам в гаража,оглеждам няма течове.Оглеждам двигателя отникъде не сълзи.Двигателя чист,мих го след ремонта.
Възможно ли е за 4-5дена,минал съм 1 200км след смяната на сегменти да изгори толкова масло.
Това нормално ли е ?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 21 май 2012 7:46

Ако "наливаш" до горе,остави го на средата м/у мin и мах и го наблюдавай.

голф
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот голф » Пон 21 май 2012 9:22

Колега порше,много мразиш да ме слушаш.Правя трети последен опит да ти дам съвет :beat_butt2

Не,ненормално Е scare

Сега "смени и сегментите ВТОРИ път,като гумичките".

СЕГА СЕРИОЗНО :

Няма как една елипса каквато са цилиндрите ти в момента,да се оплатни от окръжност каквато са новите ти сегменти.Това ще ти потвърди дори колегата muns61,който личи си че е добър майстор и се извинявам ако съм го обидил но си разбира от майсторлъка.Шлайфаш цилиндрите до по-голяма окръжност и слагаш по-големи бутала (окръжности)и по-големи сегменти (окръжности).Така подобряваш компресията и сваляш горенето на масло.От добавки личи,че НЕ разбира.Премери компресията :dummy:

Сега имаш само 2 варианта:
1.Продължаваш с ремонта-основен ( при по-добри майстори),така както ти го описа колегата muns61.Прочети внимателно !!! Даваш още поне 300-350лв и знаеш,че имаш нов двигател :да:
А защо не купи стария двигател предложен ти от колегата за 300лв ???

2.ЕДИНСТВЕНАТА добавка която може да ти помогне е новата добавка за двигателно масло на ДУРАЛЮБ България DURA LUBE POUR & GO.Тя ще наклепе разстоянието между елипсата и окръжността.Струва ти 76.50лв.Първо разпитай подробно инж. Николов 0 888 804 228,той ще те изслуша и компетентно и отговорно ще те посъветва.Поне него послушай.

За последен път правя опит да ти ПОМОГНА.Ако имаш излишни пари слушай """"Майсторите""""(няма място за повече кавички)от форума и се НАБУТВАЙ с пари.До тук си дал по мой скромни изчисления поне 350 грешни лв.
Бях те посъветвал да решиш проблема с най много 106.70лв.Ако искаш сега се набутай с още толкова :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Ето ти малко мнения :

lubashki777
Старши участник
| +ПЛ |

Място
гр.Ст.Загора
Публикации
1,522
Точки (при гласуване)
11
До: Добавки към маслото
Мнение на kinex
Дуралюба е уникална добавка но вече немога да я намеря. Слагал съм на скоростите на Голф защото имаше счупени зъби на дифа и виеше едно такова биещо. Със синтетика и Дуралюб отихнаха все едно са чисто нови.
Нямам спомен как рабитеше в двигателя.
Използвам Дуралюб и в двигателя и в ск. кутия.Проблем нямам,т.е. сложих ги профилактично за удължаване на живота им,но даже и така се усеща разликата спрямо преди/особено в работата на мотора/.Добавката наистина е уникална/при закупуване на оригинала де/и не съдържа никакви тефлони,молибдени и др. вредни за мотора съставки.Добавка все още може да се намери в "Дуралюб България".За контакти провери в интернет на сайта им.Поради това че фирмата производител на Дуралюб е закупена от друг концерн и тепърва на пазара ще се появява друг подобен продукт/може би същия,но под друго търговско наименовоние/,наличната гама от продукти е ограничена,но може да се провери.Хората ще ти испратят по куриер каквото ти хареса и го има в наличност.Успех.

Чети мисли,мисли смятай и реши. :да:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 21 май 2012 10:03

пушенето от аспуха е , че сторото масло което е излизало от цилиндрите в момента се изчисва от температурите. а това за доливането може да е от това, че преди не си сипал точното количество масло , или от някъде си тече. долей си масло до нормалното и карай още 2000км и виш от къде чезне това масло, ако продължава да пуши сменяй майсторите. иди при някой който разбира и който може да ти даде гаранция. верно , че ще те обрули бая, но после ще си спокоен. другото което се сещам е , че когато се проверява и долива масло автомобила трябва да е на равна площадка и трябва да не е работил поне 1 час , и като мине това време маслото се стича на долу и показва точното количество масло. ако искаш да си сигурен в нивото го провери на сутринта преди да запалиш , това е точното ниво на маслото и гледай да не е паркиран по някакъв наклон. ако наклона е много голям може да те излъже и с 1 литър. и не се сепкай карай така 10 000км и тогава ще разбереш дали са си свършили работата. не ти ли казаха след ремонта да не караш с повече от 100км до 5-10 000км и да не превишаваш повече от 3000 оборота??????????? и после карай както си искаш като изминеш тези колометри, до като улегне мотора.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пон 21 май 2012 11:58

nikson85 написа: не ти ли казаха след ремонта да не караш с повече от 100км до 5-10 000км и да не превишаваш повече от 3000 оборота??????????? и после карай както си искаш като изминеш тези колометри, до като улегне мотора.

Това наистина е много важна инфо! Аз знам за по-малко километри но е важно! :да:

п.с. Същата работа е при смяна на накладки,дискове. Трябва да се кара внимателно и след 500-600км е позволено "аварийно спиране".

Потребителски аватар
Ivo 1983

Мнениеот Ivo 1983 » Пон 21 май 2012 12:14

Какво има да уляга в мотора?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 21 май 2012 13:54

След ремонт колата се наблюдава винаги :wink:

порше
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот порше » Пон 21 май 2012 17:28

Премерих компресията.На 1-ви 10, 2-ри 9, на другите 11.При същите момчета при които мерих предишния път.
Питаха ме каква добавка съм сложил,а аз им казах ,че съм сменил сегментите.Те се изсмяха ,но не разбрах защо?
Маслото мерих сутринта на изгасен двигател от 23.00ч.снощи.Тогава се прибрах от село.Ходя всеки ден преди и след работа при тъста да му помагам.Гледаме животни да подпомагаме семейния бюджет,че с тази смешна заплата.Минавам минимум 150-200км.всеки ден,затова искам колата да е изправна. В 7.30ч.сутринта мерих маслото.Гаража е 100% хоризонтален.Нямам вече пари за ремонти.Кажете сега какво да правя ?

голф
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот голф » Пон 21 май 2012 17:40

Първо отиваш при "ДОБРИТЕ МАЙСТОРИ" и си искаш патите за ремонта.После се сети защо са се смели момчетата.
Нали слушаш всички Кожодери ( "МАЙСТОРИ" )от форума.Давай още пари за ремонти.
Колеги пожалете човечеца.Не разбира много от коли.Няма излишни пари човека.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 21 май 2012 17:48

Не съм имал случай да сменя сегменти, гумички и да припасвам клапани [ако не се налага и смяна на водачи] и мотора да гори масло. Даже и на не особено добри цилиндри. Тези мотори, а и не само те, почти не износват цилиндрите, даже при италианска мурдария с маслото. За да ти гори пак, нещо не е направено както трябва. Какво точно - само твоите майстори знаят.
Най - скапаните блокове са на Жигули, там се износва цилиндъра и прави ръб като тротоарна плочка, и пак след смяна на сегменти ефекта е положителен, макар и за кратко.
За този разход, дето го имаше, не трябваше да пипаш мотора.
Сега не бих се учудил, ако някоя добавка възстанови износената част от цилиндъра, щото имам известни подозрения за темата. Много ми е интересно, как Дурашит знае колко метал да наклепе по износената повърхност?
И дали разбирам, или не от добавки, аз си зная. Щото след слагането на вълшебните еликсири, идвам на ред аз - доста мотори съм правил след слагане на какво ли не...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 21 май 2012 17:50

голф написа:Първо отиваш при "ДОБРИТЕ МАЙСТОРИ" и си искаш патите за ремонта.После се сети защо са се смели момчетата.
Нали слушаш всички Кожодери ( "МАЙСТОРИ" )от форума.Давай още пари за ремонти.
Колеги пожалете човечеца.Не разбира много от коли.Няма излишни пари човека.

Който няма пари и знания, тежък му е живота...
Да продава добавки.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 21 май 2012 18:15

абе тоя голф ко се споменава добрите майстори от форума?Да не би те да му отваряха двигатела?Че има сливи в устата да иде да пита ко са му сменили и как са го сменили?Да си иска сменените части?Да отиде ТЕ да му мерят компресията и да видят колко е паднало маслото/това следващия път/.Щото на мен като ми се отвори двигатела и съм казал да ме викат да гледам.....и да казвам кво да се прави...Сега наистина само някой добър майстор от форума може да го спаси.Да му отвори мотора и да види кво е направено,ако трябва да му сложи и нови сегменти и гуми и квото трябва.Още като е плащал е трябвало да пита какво точно включва цената и как са извадени буталата-през ауспуха ли?Не се обиждай колега,но отивай питай кво са правили и да мерят и те и да отварят пак за тяхна сметка,щото аз останах с впечатление че ти смениха и гумичките и сегментите без да свалят главата....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”