Относно Голф IV 1.4 16V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно Голф IV 1.4 16V

Мнениеот joromnt » Пон 13 юли 2009 23:32

Колеги, прекарах няколко часа да чета темата до тук. и да си кажа мнението. ако колегата които пусна темата трябва да вземе решение като ви чете писанията, едва ли ще успее. карате се все сте малки деца, а малки тук няма. стига с конското, сега и моето мнение.
Карам Голф 4, 1600 SR, 74 kW, да е ясно. Карал съм голфове на приятели в различно състояние с различни двигатели- 1,4L ; 1,6L 16 V; 1,8L 20 V/125 коня/ ; 1,8Т 150 коня. Дизелов Голф още не съм карал. Впечатленията ми са че колкото по-голям двигател, на едно и също купе, толкова по-динамична става колата. Ако ще е каране по магистрала със скорост 100-120 км/ч разхода си е приличен на всичките. Такива приказки като разлика за тая скорост, са колкото да си хабим клавиатурата. Разликата идва при високата скорост, 150-160 км и при градското каране. И времето за което ги постигат скоростите, съответно и разхода им.
Човека иска семеина кола, и се е спрял на тоя мотор 1,4L 16 V. Двигателя предполагам че е издръжлив на тормоз, нали е VW :) Само че изпредварването с тая кола, при скорост над 100-120 км е рисковано занимание ако има насрещно движение. При тая скорост колата започва да ускорява бавно, а в тоя момент нямаш време да чакаш. Особенно, ако е натоварена колата или е в някои байр. Иначе колицата си има всичко, което е нужно на нормален шофиор :да:
Дали е за хубаво или не, той си е преценил възможностите и приоритетите. Пита за характерни проблеми. Ами аз не съм запознат с проблемите на четворките, понеже карам такава от 4 месеца. Да кажат ветераните в тая област. Никои не каза къде са проблемите на тоя автомобил. Само за разходи си говорите.Вместо да хулите човека, подкрепето го.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Вто 14 юли 2009 16:28

joromnt, много правилно колега !
И мен ме интересува, какви дефекти има този модел.... понеже съм от месец и половина с тази.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 14 юли 2009 16:47

Оле, човек, темата ти я оплескаха нацяло... Направо да направим един раздел "мнение на ентосиасти" и виж кво става ;)
По темата - значи не съм имал Г4, но това което знам със сигурност е, че всички горят доста за кубатурата си. Вървежът е приличен.
Аз съм с 2.0 ГТИ 3. Направихме дръпка с на един приятел Г4 1.6. До 90 бяхме почти равни, като вкарах трета и всичко свърши, прави си изводите.
Но лично моето мнение е, че ако искаш семейна кола ти трябва пасат. В тоя голф няма д аможеш да качиш нищо. Кат отивате на море и ще събереш само два, три куфара отзад :( . Моят съвет е ако имаш възможност Пасат 4 1.9 ТДИ. Един познат кара такъв и е доволен.
А иначе тая излагация 1.4... това не е за Бълтария просто. Тука се кара с над 100 в града. 1.4 при всички случаи ще е муден при влизане в движението на някоя по-натоварена улица. На мен моята понякога ми е бавна... а с това 1.4 и няколко човека не виждам как ще стане посто. Освен това ФВ имат много широк спектър на разход - в ниските обороти е пестелив, във високите е звяр. Така че ако си вземеш малолитражка ще я дерчиш все на 4000 оборота и файда няма.
Моят съвет - ако нямаш кинта Г3 от последните произведени, защото е по-здрава и доизпипана (в първите години на производство винаги има много малки дефектчета, това важи за всички марки), ако имаш повечко или голф с по-голям мотор или пасат (аз бих заложил на третия ако можех).
Но това 1.4... смешна работа... Успех
СЕга се сетих че можеш да погледнеш и Бора - Голф с багажник, лично аз много ги харесвам.

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Вто 14 юли 2009 17:07

mania написа:.
Аз съм с 2.0 ГТИ 3. Направихме дръпка с на един приятел Г4 1.6. До 90 бяхме почти равни, като вкарах трета и всичко свърши, прави си изводите.

ГТИ срещу 1.6 :beat_butt2 По добре да бяхте пуснали 1.8Т срещу 1.9СДИ. Оставаще и 4ката да бие, това ще да е чудо. За семейна кола 1.6СР е каде по-добър избор от 1.4 16в . Пък и разликата от 25 к.с. не е никак малка за това купе. А и по-лесно се газифицира и е прост мотор за подръжка.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 14 юли 2009 17:13

Резултатът беше ясен, просто ни беше любопитно как ще изглежда дръпката ;) А и той достойно се опъна, не мога да отрека

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”