Карам Голф 4, 1600 SR, 74 kW, да е ясно. Карал съм голфове на приятели в различно състояние с различни двигатели- 1,4L ; 1,6L 16 V; 1,8L 20 V/125 коня/ ; 1,8Т 150 коня. Дизелов Голф още не съм карал. Впечатленията ми са че колкото по-голям двигател, на едно и също купе, толкова по-динамична става колата. Ако ще е каране по магистрала със скорост 100-120 км/ч разхода си е приличен на всичките. Такива приказки като разлика за тая скорост, са колкото да си хабим клавиатурата. Разликата идва при високата скорост, 150-160 км и при градското каране. И времето за което ги постигат скоростите, съответно и разхода им.
Човека иска семеина кола, и се е спрял на тоя мотор 1,4L 16 V. Двигателя предполагам че е издръжлив на тормоз, нали е VW
Дали е за хубаво или не, той си е преценил възможностите и приоритетите. Пита за характерни проблеми. Ами аз не съм запознат с проблемите на четворките, понеже карам такава от 4 месеца. Да кажат ветераните в тая област. Никои не каза къде са проблемите на тоя автомобил. Само за разходи си говорите.Вместо да хулите човека, подкрепето го.
По добре да бяхте пуснали 1.8Т срещу 1.9СДИ. Оставаще и 4ката да бие, това ще да е чудо. За семейна кола 1.6СР е каде по-добър избор от 1.4 16в . Пък и разликата от 25 к.с. не е никак малка за това купе. А и по-лесно се газифицира и е прост мотор за подръжка.