Съвети при покупка на Bora

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Съвети при покупка на Bora

Мнениеот Haralampi » Пон 12 сеп 2011 18:16

Coca_GTI написа:Определено не ориентиран

"Неориентиран" е една дума... Вземи си средното и тогава изказвай мнение кой какво вгражда и защо :idea: :Mr Green Fun Иначе съм ти много благодарен, че "цъфна" ти да ни ориентираш всичките тук, отдавна ни липсваше такъв индивид :idea:

Толкова оффтопик от мене, който иска да си драска.

Coca_GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Coca_GTI » Пон 12 сеп 2011 18:23

Haralampi написа:
Coca_GTI написа:Определено не ориентиран

"Неориентиран" е една дума... Вземи си средното и тогава изказвай мнение кой какво вгражда и защо :idea: :Mr Green Fun Иначе съм ти много благодарен, че "цъфна" ти да ни ориентираш всичките тук, отдавна ни липсваше такъв индивид :idea:

Толкова оффтопик от мене, който иска да си драска.

:lol: Бях сигурен...

Аз моите образования съм взел когато е трябвало,но за за вграждането наистина нямаш и идея каква е политиката. :lol:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 12 сеп 2011 20:25

Понеже темата заби малко в страни от същественото ще се включа и аз :Mr Green Fun
Онзи ден минах през един авто сервиз в северозападна България.По принцип се занимават най-често с боядисване и кърпене на коли. Имаше едно рено меган което явно беше зверски удряно,защото просто липсваше задната дясна 1/4 от колата! Беше изрязана с флекс все едно колата ще се ползва за макет с учебна цел.Няма половината багажник,калник,врата.И пичовете бяха намерили друго меганче със здрава точно тази 1/4 и отрязана горе-долу по линийте на липсващото парче. Разбира се бяха различни цветове,но това едва ли ги притеснява :mrgreen:
На кой ли ще се падне късмета после да кара тази "кола"? :horror: :horror: :horror:
П.С. Извинявам се за Офф топика

Потребителски аватар
Adolf
Автомобил: Bora V5
Двигател: AGZ

Мнениеот Adolf » Нед 06 ное 2011 18:40

Ако може някой да ми обясни за въпросните скоростни кутии толкова ли се чупат и това DUU и т.н. ,какви са тези неща и ме интересува при двигател V5 2.3 имали ги тези проблеми.А и още нещо :еднакви ли са частите по предното окачване за Голф 4 и Бора.Мерси предварително за информацията.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 06 ное 2011 19:33

Adolf написа:Ако може някой да ми обясни за въпросните скоростни кутии толкова ли се чупат и това DUU и т.н. ,какви са тези неща и ме интересува при двигател V5 2.3 имали ги тези проблеми.А и още нещо :еднакви ли са частите по предното окачване за Голф 4 и Бора.Мерси предварително за информацията.

Форумът си има и търсачка ;)
search.php

И да, окачването е еднакво, 2.3 V5 няма този проблем, а дали толкова се чупят или не - зависи. Само ги напиши в търсачката и ще си имаш занимавка за една седмица - толкова "размисли и страсти" имаше във форума по тоя въпрос...

CeL7IC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CeL7IC » Вто 25 дек 2012 1:27

И аз като колега съм решил да си купувам Бора 1.6 бензин и възнамерявам да слагам газов инжекцион. В началото на 2013г. ще ходя до Германия именно за такъв автомобил. И по този въпрос искам да ви попитам за мнение относно двигател 1.6 ФСИ 110к.с. който се произвежда в периода 2002г.-2005г. Мисля че него не го споменахте :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 25 дек 2012 8:51

При моторите с директно впръскване като ФСИ, е малко по-тегава работата с инжекциона. Има писано из форума, като цяло не е оферта, освен ако не са измислили нещо по-ново :lol:

CeL7IC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CeL7IC » Сря 26 дек 2012 10:50

Някой друг,нещо...важно ми е,наистина!

Някой може ли да ми каже къде в Стара Загора мога да получа професионално мнение относно газов инжекцион и къде са по-добри специалисти за монтирането му?

Какви са екстрите и разликите при трендлайн и комфортлайн на Бората :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 26 дек 2012 15:29

CeL7IC написа:Някой друг,нещо...важно ми е,наистина!

Много е трудно да се даде отговор на незададен въпрос. Какво точно искаш да знаеш?
Да слагаш газ на FSI мотор не е добра идея, колегата вече ти е казал. Аз бих те посъветвал, щом ще е Голф 4, търси си кола с по-разпространените за това поколение мотори. Четворките с FSI по-трудно се намират, а и са по-скъпи. 1.6 8V и 16V се газифицират много по-лесно, по-разпространени са (което в БГ е много важно, защото майсторите по сервизите добре ги познават) и не на последно място - по-евтини са. :beer

Относно ралзиките м/у нивата на оборудване, ето тук може да ги прочетеш: http://www.michaelneuhaus.de/golf/golf4 ... usstattung

Нарочно ти давам линк на немски, защото нивата на оборудване в различните страни имат малки разлики. Например, в Германия след 99г. Голф 4 е винаги с ESP, дори в базовия модел. Щом си се насочил към кола от Германия, трябва да гледаш немските описания :) Макар че, бе бива да се разчита на 100% на това. Първият собственик си е конфигурирал колата така, както му е харесвало на него, т.е. към базовия модел може да си е добавил (примерно) по-готин салон или климатроник. Така че няма много смисъл да се ръководиш от това коя е trend- и коя е comfortline, гледай си колите една по една в зависимост от конкретното състояние и екстри.

CeL7IC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CeL7IC » Пет 28 дек 2012 11:12

Ще си позволя и друг не маловажен въпрос. Дали има някаква разлика в ходовата част или под-капака на един и същ модел но различна година? Примерно 1.6 16V 2001г. Highline и 1.6 16V 2002г. Highline

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 28 дек 2012 14:59

Няма разлики, които да видиш "с просто око" ;)
Ходовата част е еднаква, моторите - също.

След 2001-ва година някъде скоростните кутии на 1.6 претърпяват метаморфоза и нитовете на диференциала се сменят с такива с диаметър 11мм (преди това са 9 и редовно се трошат - има много теми изписани по въпроса - потърси ги). Също така след 2001-ва (може и 2002-ра да е било, не помня вече) CAN шината по колата се разпространява повече и повече контролери работят по нея...

Потребителски аватар
dido_81
Автомобил: VW Golf 4 FSI
Двигател: BAD 2002

Мнениеот dido_81 » Чет 28 фев 2013 10:24

препоръчвам ти FSI мотор :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”