Съединителя-скъп и марков или евтин ментак..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: Съединителя-скъп и марков или евтин ментак..

Мнениеот balamata » Пет 09 мар 2012 18:47

brumbrum написа:
Speedy86 написа:
Колега и аз имам 3-ка 1.6-101 96год. сменявах съединитла преди 2 седмици смених само феродовият диск за 70лв си взех съединител Clutex взех го от авточасти "Христо Колев-Ауто" на бул.Христо Ботев 137.
Според мен няма смисъл да се сменя всичко(Феродов,притиаскателен и всичко останало) heavy metal zork

Това си е грешка от където и да го погледнеш колега. Когато се сменя съединител се сменя всичко, за да ти е мирна главата. По-добре изчакай и събери пари вместо да купиш само феродов примерно. И аз като теб преди 10 000 километра съединителят ми потъна и вместо да дам още 100 лв отгоре, си взех тъпо китайско валео за смешни пари (само феродов) сложих го и бях щастлив. Щастлив, щастлив ама сега след 10 000 км, буксува яко и тресе - едва го трая. Сега съм се решил - сменям всичко, целия комплект, за да ми е мирна главата поне 100 000 км. И така... :beer По-добре повечко пари накуп, отколкото по-малко и постоянно. И аз преди така си правих колата все едно ден за ден, но сега пръснах доста пари да сменя всичко както трябва и поне не ми витаят мислите дали нещо няма да сдаде багажа като съм дълъг път. :обичам ви

Понеже не си писал за каква кола и какъв двигател си сменял ще ти кажа за моя.И аз миналата пролет смених само феродов и на мен ми потъна до половината ход педала още със сглабянето и оттогава да съм минал за шест месеца до есента около 8 000 км и също ми пробуксува съединителя.И знаеш ли,че проблема се оказа от тъпото автоматично жило.Сложих си обикновено с ръчно регулиране и всичко спи.

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Съб 10 мар 2012 15:28

аз само да споделя моя опит. Посъветваха ме да сменя съединителя, въпреки че аз не мисля, че беше за смяна. Реших да експериментирам с някаква незнайна датска марка Clutchex. По разни канали си го набавих за 70лв. комплетка с доставката. Смниха ми го, но МЕГА ментака се оказа, че притискателя не пасва хубаво и дефакто си останах със стария притискателен диск. Вече мисля 5та година карам така, близо 40 000км. Да ви кажа доволен съм. Алтернативите бяха по 200 300лв + 200 300лв монтаж. Така че всичко е късмет според мен. Все пак кой ще си прави труда да прави нещо толкова сложно като съединителя и да го продаде за 30EU и той да се счупи след 1000км .... безсмислено е. Всеки производител се отнася поне малко сериозно иначе съществуването на пазара би било адски трудно, ако правиш само боклуци(Clutchex все още се продадват :D ).

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Нед 11 мар 2012 11:34

за колегата с 3-ката - автоматичното жило е проблема.Няма смисъл да се опитваш да го оправяш.
А по темата- на моята 4-ка сменях съединител преди месец. изчетох куп постове и накрая си взех sachs комплект за Mk3 VR6 за 230LV ( £108) и оргинален Corrado G60 flywheel(мисля че му казват огледален диск на български амане съм сигурен) от VW дилър с 2 комплекта болтове за 380лв. Верно че излиза доста, но пък няма база за сравнение с оргиналния- много по лек и бърз. Частта от корадото може да се набави и от някоя морга таи като е нещо което не се износва лесно и цената му в пъти по ниска!

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Нед 11 мар 2012 12:15

zeroheat написа:аз само да споделя моя опит. Посъветваха ме да сменя съединителя, въпреки че аз не мисля, че беше за смяна. Реших да експериментирам с някаква незнайна датска марка Clutchex. По разни канали си го набавих за 70лв. комплетка с доставката. Смниха ми го, но МЕГА ментака се оказа, че притискателя не пасва хубаво и дефакто си останах със стария притискателен диск. Вече мисля 5та година карам така, близо 40 000км. Да ви кажа доволен съм. Алтернативите бяха по 200 300лв + 200 300лв монтаж. Така че всичко е късмет според мен. Все пак кой ще си прави труда да прави нещо толкова сложно като съединителя и да го продаде за 30EU и той да се счупи след 1000км .... безсмислено е. Всеки производител се отнася поне малко сериозно иначе съществуването на пазара би било адски трудно, ако правиш само боклуци(Clutchex все още се продадват :D ).

Е точно и аз се прецаках с тоя Clutchex пълен боклук изкара ми около 20 000км феродото му беше здраво обаче пружините бяха станали на шайби всяка една навивка си изпадна сама за себе си пълен боклук се оказа :bishop

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Нед 11 мар 2012 12:18

Speedy86 написа:
zeroheat написа:аз само да споделя моя опит. Посъветваха ме да сменя съединителя, въпреки че аз не мисля, че беше за смяна. Реших да експериментирам с някаква незнайна датска марка Clutchex. По разни канали си го набавих за 70лв. комплетка с доставката. Смниха ми го, но МЕГА ментака се оказа, че притискателя не пасва хубаво и дефакто си останах със стария притискателен диск. Вече мисля 5та година карам така, близо 40 000км. Да ви кажа доволен съм. Алтернативите бяха по 200 300лв + 200 300лв монтаж. Така че всичко е късмет според мен. Все пак кой ще си прави труда да прави нещо толкова сложно като съединителя и да го продаде за 30EU и той да се счупи след 1000км .... безсмислено е. Всеки производител се отнася поне малко сериозно иначе съществуването на пазара би било адски трудно, ако правиш само боклуци(Clutchex все още се продадват :D ).

Е точно и аз се прецаках с тоя Clutchex пълен боклук изкара ми около 20 000км феродото му беше здраво обаче пружините бяха станали на шайби всяка една навивка си изпадна сама за себе си пълен боклук се оказа :bishop

Значи съм извадил късмет :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 11 мар 2012 12:21

Speedy86 написа:

И главинката на феродовия се къса на тези боклуци, та по-леко пускайте педала! :lol:

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Нед 11 мар 2012 12:51

muns61 написа:
Speedy86 написа:

И главинката на феродовия се къса на тези боклуци, та по-леко пускайте педала! :lol:

дам така е обаче при мен някак си главинката беше заклинена от парчета от пружината иначе се беше скъсала :banghead:

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Нед 11 мар 2012 12:59

бреййй, тая марка се оказа известна. Мислех, че не сме повече от 2ма 3ма, ползватели от България :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 11 мар 2012 13:01

Най-доволен съм от Валео.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 11 мар 2012 13:17

Нищо лично към колегата ,обаче темата е поредната тъпня.Много ясно ,че ако искаш да караш и да не правиш пак ремонт ще вземеш нещо качествено!И обратно ако смяташ да я продаваш ,някой ментак или втора у-ба.И особенно ако караш динамично ,без да се замислиш трябва да е здраво и качествено ,в противен случай пак си в канала.

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Нед 11 мар 2012 13:30

rokera671 написа:Нищо лично към колегата ,обаче темата е поредната тъпня.Много ясно ,че ако искаш да караш и да не правиш пак ремонт ще вземеш нещо качествено!И обратно ако смяташ да я продаваш ,някой ментак или втора у-ба.И особенно ако караш динамично ,без да се замислиш трябва да е здраво и качествено ,в противен случай пак си в канала.

само да ти кажа, че не винаги скъпото е качествено, но да кажем на 90% си прав. И аз мисля, че SACHS не могат да се сравнят с Clutchex. :D

Темата е забавна и информативна, мислех, че само аз си купувам от тая марка :D разбрах, че не съм единствения, ами са доста като мен :D което не говори изобщо хубаво за финансовите ни въюможности :banghead:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 11 мар 2012 13:34

Е, то си зависи и от експлоатацията! На синковеца феродовия изкара 25000 и се скапа, затова сега е с накован. И май ще изкара повече...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 11 мар 2012 13:35

Казвам го защото имам наблюдения.Сложиха на 2 голфа 3ки 1,6 -101 коня феродов от 50лв ,някакъв .Ако звънна ще ти кажа и марка.Карат се супер динамично и искараха някъде около 20 000 .Значи си мисля ,че ако бяха при мен сигорно щеше още да ги карам.Така ,че е много относително за да се каже кое колко!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 11 мар 2012 13:35

Пак издънка!! :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”