brumbrum написа:Speedy86 написа:
Колега и аз имам 3-ка 1.6-101 96год. сменявах съединитла преди 2 седмици смених само феродовият диск за 70лв си взех съединител Clutex взех го от авточасти "Христо Колев-Ауто" на бул.Христо Ботев 137.
Според мен няма смисъл да се сменя всичко(Феродов,притиаскателен и всичко останало)
Това си е грешка от където и да го погледнеш колега. Когато се сменя съединител се сменя всичко, за да ти е мирна главата. По-добре изчакай и събери пари вместо да купиш само феродов примерно. И аз като теб преди 10 000 километра съединителят ми потъна и вместо да дам още 100 лв отгоре, си взех тъпо китайско валео за смешни пари (само феродов) сложих го и бях щастлив. Щастлив, щастлив ама сега след 10 000 км, буксува яко и тресе - едва го трая. Сега съм се решил - сменям всичко, целия комплект, за да ми е мирна главата поне 100 000 км. И така...По-добре повечко пари накуп, отколкото по-малко и постоянно. И аз преди така си правих колата все едно ден за ден, но сега пръснах доста пари да сменя всичко както трябва и поне не ми витаят мислите дали нещо няма да сдаде багажа като съм дълъг път.
Понеже не си писал за каква кола и какъв двигател си сменял ще ти кажа за моя.И аз миналата пролет смених само феродов и на мен ми потъна до половината ход педала още със сглабянето и оттогава да съм минал за шест месеца до есента около 8 000 км и също ми пробуксува съединителя.И знаеш ли,че проблема се оказа от тъпото автоматично жило.Сложих си обикновено с ръчно регулиране и всичко спи.