ABU двигателя добър ли е
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vanko@az написа:Интересно защо винаги отрицателни мнения дават хора нямащи впечатления от този мотор!
За мен това е добър,икономичен и сравнително динамичен мотор
Най-точно казано...
Само да добавя.., че...
До тук със АБУто съм имал само един проблем и това е Датчика на Хол....
Милослав написа:А бре ясна е работата, добре че сме по-малко та не може да ви "скочим"![]()
Давай да им скачаме...

- anton76
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите аз само исках да знам дали този двигател е добър и исках мнението на хора които имат такива двигатели и на тези които разбират от двигатели. А ние тука какво правим СПОРИМ
От както пуснах темата вече минах 7 или 8 х.к.С този мотор ABU и трябва да ви кажа че за сега съм доволен не ми гори масло не ми загрява и си варви доста прилично . Така че за сега няма да я сменям тази кола. Благодаря на всички които си казаха мнението
...
От както пуснах темата вече минах 7 или 8 х.к.С този мотор ABU и трябва да ви кажа че за сега съм доволен не ми гори масло не ми загрява и си варви доста прилично . Така че за сега няма да я сменям тази кола. Благодаря на всички които си казаха мнението
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от цялата тема стигнах до извода, че всички който имат АБУ са доволни, а другите 4ули от някаде че не е добър и аиййдеее.аз от моя сам си доволен:) като гледам и останалите колеги със същият двигател са доволни,затова колеги дайте да си караме смотаният двигател според другите и да не се налага да го ремонтираме,пък останлите нека карат не6то по - добро. аз сам доволен и не мислв да го сменявам скоро
-
pocketbike
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! Аз също съм с ABU мотор и за 2 години и половина по самия мотор освен масла, нищо друго не съм сменял.
Макар и вече на "възраст", все още обичам по-спортното каране и голфето не го жаля, даже направо си го тормозя. Нямам проблеми засега, и се надявам да нямам и за в бъдеще. Маслото го сменям на 8-9 хил.км, и до сега не съм забелязал да харчи /масло/ .
До сега съм му сменил следните неща - амортисьори предни+тампони, лагери на четирите колела, гарнитура на скоростната кутия /там дето влиза скоростния лост
/, термостатен клапан, предни накладки+дискове и ... това е. За мощност, ускорение .. еми слабичко си е. Ако питате баща ми, ще каже че е самолет, ама той жигула кара още
От моя скромен опит до тук мога да твърдя, че това е идеалният вариант за хора, търсещи компромис между икономичност и вървеж.
Макар и вече на "възраст", все още обичам по-спортното каране и голфето не го жаля, даже направо си го тормозя. Нямам проблеми засега, и се надявам да нямам и за в бъдеще. Маслото го сменям на 8-9 хил.км, и до сега не съм забелязал да харчи /масло/ .
До сега съм му сменил следните неща - амортисьори предни+тампони, лагери на четирите колела, гарнитура на скоростната кутия /там дето влиза скоростния лост
От моя скромен опит до тук мога да твърдя, че това е идеалният вариант за хора, търсещи компромис между икономичност и вървеж.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето тука съм абсолютно съгласен, не лоша динамика и икономичен.....
Аз съм още един доволен собственик на ABU....
Парите които ще ми икономисва този мотор от гориво през следващите 100 000 км. ще си купя който и да е мотор на ФВ с скорости и т.н. а Абу-то ще си го гледам в гаража ....като бонус....
Но като се замисля ....ако вземе да изкара 250-300 к....леле ми то май и половин четворка май ще се съберат парици
По каталог това е най-икономичният Голф 3 при скорост до 90 км/ч
Аз съм още един доволен собственик на ABU....
Парите които ще ми икономисва този мотор от гориво през следващите 100 000 км. ще си купя който и да е мотор на ФВ с скорости и т.н. а Абу-то ще си го гледам в гаража ....като бонус....
По каталог това е най-икономичният Голф 3 при скорост до 90 км/ч
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Брей много АБУ та имало..., ний сме цяла мафия...
Мога да кажа, че ми е доста икономично возенето, при положение че не ми работи сега ламбдата сонда....
Ето пример.. вчера сипах 10лв или 5 литра и нещо А95 и карах около 70-75 км.... градско, в доста силен трафик, с новите 16ки които вдигали разхода... ужким...
Никой не лъжа просто казвам факти...
Мога да кажа, че ми е доста икономично возенето, при положение че не ми работи сега ламбдата сонда....
Ето пример.. вчера сипах 10лв или 5 литра и нещо А95 и карах около 70-75 км.... градско, в доста силен трафик, с новите 16ки които вдигали разхода... ужким...
Никой не лъжа просто казвам факти...
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами ако с 10 лв. измина 85 км. в Пловдив на реална цена на бензина по което време на деня кажеш след това ще ми напълниш ли резервоара до горе.....а ако не аз ще ти напълня твоя .....това са реални неща все пак ......пак и локуми обичам да ям .......айде с здраве и успех па ако някой се навие да свирка.......(в смисъл да се обажда
) и незнам на какво казвате градско....в София от цариградско до НДК 40 мин. после още час да си намеря място за паркиране на витошка , реално съм минал 10 км.ти на тва градско ли му викаш...аз му викам работа на място....какво ще даваш мнение за каране в градски условия като такова в София няма !!!!!!Преди 45 мин. си напълних резервоара до горе,с 12.8 л. съм минал 185 км.на територията на Пловдив от 07:30 до 21:00 с трима души общо и багаж
незнам това дали е градско или извън градско !!
незнам това дали е градско или извън градско !!
Абе вие добре ли сте бе?
Изписахте 6 страници глупости! Я си карайте колите и се радвайте!
Ако човек си стяга и глези колата, няма никакво значение каква е тя, ще си го вози. Какво очаквате вие от 10-15 годишни трошляци дето се напълни държавата....
Аман от разбирачи и филисофи! Попорочели тук там и вече всичко знаят, ползват форума за чат и имат по 613476867 мнения.
Аз мога само да ви аплодирам.....
....ако ми се наложи точно вас ще питам!
Изписахте 6 страници глупости! Я си карайте колите и се радвайте!
Ако човек си стяга и глези колата, няма никакво значение каква е тя, ще си го вози. Какво очаквате вие от 10-15 годишни трошляци дето се напълни държавата....
Аман от разбирачи и филисофи! Попорочели тук там и вече всичко знаят, ползват форума за чат и имат по 613476867 мнения.
Аз мога само да ви аплодирам.....
....ако ми се наложи точно вас ще питам!- ceenik
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BXE
Хайде и аз да дам един положителен глас.... за този двигател!!!
При положение, че човек си го е купил поддържан и в прилично състояние.... и продължава да си го гледа..... няма никакви ядове с него. Единствената ми забележка е: малко е слабичък за купе VENTO.... на него му трябва поне 1.8... но какво да се прави
Като заключение: аз не съм имал проблеми.... и се надявам да нямам .... което е важното за мен, а вече 230х .... и още нещо: това с поддържането важи и за другите двигатели, така че карайте и се радвайте..... пък с времето ..... ще се прехвърлим на нови VW

При положение, че човек си го е купил поддържан и в прилично състояние.... и продължава да си го гледа..... няма никакви ядове с него. Единствената ми забележка е: малко е слабичък за купе VENTO.... на него му трябва поне 1.8... но какво да се прави
Като заключение: аз не съм имал проблеми.... и се надявам да нямам .... което е важното за мен, а вече 230х .... и още нещо: това с поддържането важи и за другите двигатели, така че карайте и се радвайте..... пък с времето ..... ще се прехвърлим на нови VW
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”