ABU двигателя добър ли е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 03 апр 2007 12:52

Като че ли само аз задавам някакви конкретни въпроси /дори да са лееко в страни от темата - поне да не пускам нова :) /, а останалите /през повечето време/ се препирате... По-скоро - да се "прочисти" темата беше по-добра идея... :?:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 03 апр 2007 16:00

vanko@az написа:Интересно защо винаги отрицателни мнения дават хора нямащи впечатления от този мотор!
За мен това е добър,икономичен и сравнително динамичен мотор

Най-точно казано...

Само да добавя.., че...
До тук със АБУто съм имал само един проблем и това е Датчика на Хол.... :wink:

Милослав написа:А бре ясна е работата, добре че сме по-малко та не може да ви "скочим" :) :)

Давай да им скачаме... mhihi

Потребителски аватар
anton76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton76 » Вто 03 апр 2007 16:16

Здравеите аз само исках да знам дали този двигател е добър и исках мнението на хора които имат такива двигатели и на тези които разбират от двигатели. А ние тука какво правим СПОРИМ :?
От както пуснах темата вече минах 7 или 8 х.к.С този мотор ABU и трябва да ви кажа че за сега съм доволен не ми гори масло не ми загрява и си варви доста прилично . Така че за сега няма да я сменям тази кола. Благодаря на всички които си казаха мнението :D...

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Вто 03 апр 2007 22:48

от цялата тема стигнах до извода, че всички който имат АБУ са доволни, а другите 4ули от някаде че не е добър и аиййдеее.аз от моя сам си доволен:) като гледам и останалите колеги със същият двигател са доволни,затова колеги дайте да си караме смотаният двигател според другите и да не се налага да го ремонтираме,пък останлите нека карат не6то по - добро. аз сам доволен и не мислв да го сменявам скоро

pocketbike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pocketbike » Сря 04 апр 2007 0:09

Здравейте! Аз също съм с ABU мотор и за 2 години и половина по самия мотор освен масла, нищо друго не съм сменял.
Макар и вече на "възраст", все още обичам по-спортното каране и голфето не го жаля, даже направо си го тормозя. Нямам проблеми засега, и се надявам да нямам и за в бъдеще. Маслото го сменям на 8-9 хил.км, и до сега не съм забелязал да харчи /масло/ .
До сега съм му сменил следните неща - амортисьори предни+тампони, лагери на четирите колела, гарнитура на скоростната кутия /там дето влиза скоростния лост :oops: /, термостатен клапан, предни накладки+дискове и ... това е. За мощност, ускорение .. еми слабичко си е. Ако питате баща ми, ще каже че е самолет, ама той жигула кара още :lol:
От моя скромен опит до тук мога да твърдя, че това е идеалният вариант за хора, търсещи компромис между икономичност и вървеж.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 05 апр 2007 21:18

Ето тука съм абсолютно съгласен, не лоша динамика и икономичен..... :006: Аз съм още един доволен собственик на ABU....
Парите които ще ми икономисва този мотор от гориво през следващите 100 000 км. ще си купя който и да е мотор на ФВ с скорости и т.н. а Абу-то ще си го гледам в гаража ....като бонус.... :lol: Но като се замисля ....ако вземе да изкара 250-300 к....леле ми то май и половин четворка май ще се съберат парици

По каталог това е най-икономичният Голф 3 при скорост до 90 км/ч

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 06 апр 2007 13:16

Брей много АБУ та имало..., ний сме цяла мафия... mhihi

Мога да кажа, че ми е доста икономично возенето, при положение че не ми работи сега ламбдата сонда.... :)
Ето пример.. вчера сипах 10лв или 5 литра и нещо А95 и карах около 70-75 км.... градско, в доста силен трафик, с новите 16ки които вдигали разхода... ужким... :roll:
Никой не лъжа просто казвам факти... :wink:

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 06 апр 2007 15:19

Spectre написа:5 литра и нещо А95 и карах около 70-75 км.... градско, в доста силен трафик,

7-7,5/100 градско при задръстване ми звучи доста оптимистично :roll:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 06 апр 2007 15:29

Не оптимистично, ами направо невъзможно - освен ако не караш колело - тогава ще е и по-малко :wink:

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Пет 06 апр 2007 17:12

Другата ми кола е Рено 19 дизел и Харчи 7/100 нафта.Много се изписа за това АБУ но май-вече започваме с лукумите :Bulgaria

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 06 апр 2007 18:45

Който не вярва сипва 10 лв бензин и го карам докато не свърши, за да види колко ще изкара.... Не съм човек, който разтяга лукуми.. :evil: :evil:
Казвам ви какво ми засича километража..., другия вариант е да не отчита правилно километрите..., но не вярвам...

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 06 апр 2007 19:27

Ами ако с 10 лв. измина 85 км. в Пловдив на реална цена на бензина по което време на деня кажеш след това ще ми напълниш ли резервоара до горе.....а ако не аз ще ти напълня твоя .....това са реални неща все пак ......пак и локуми обичам да ям .......айде с здраве и успех па ако някой се навие да свирка.......(в смисъл да се обажда :D ) и незнам на какво казвате градско....в София от цариградско до НДК 40 мин. после още час да си намеря място за паркиране на витошка , реално съм минал 10 км.ти на тва градско ли му викаш...аз му викам работа на място....какво ще даваш мнение за каране в градски условия като такова в София няма !!!!!!Преди 45 мин. си напълних резервоара до горе,с 12.8 л. съм минал 185 км.на територията на Пловдив от 07:30 до 21:00 с трима души общо и багаж
незнам това дали е градско или извън градско !!

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Пет 06 апр 2007 23:49

нека да се включа и аз защото и на мен не ми вярват колко гори но и аз съм съгласен да повозя някого за един резервоар :D :D :D

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Съб 07 апр 2007 17:11

Абе вие добре ли сте бе?
Изписахте 6 страници глупости! Я си карайте колите и се радвайте!
Ако човек си стяга и глези колата, няма никакво значение каква е тя, ще си го вози. Какво очаквате вие от 10-15 годишни трошляци дето се напълни държавата....
Аман от разбирачи и филисофи! Попорочели тук там и вече всичко знаят, ползват форума за чат и имат по 613476867 мнения.

Аз мога само да ви аплодирам..... :kef: ....ако ми се наложи точно вас ще питам!

Потребителски аватар
ceenik
Автомобил: VW Touran
Двигател: BXE

Мнениеот ceenik » Пон 09 апр 2007 20:30

Хайде и аз да дам един положителен глас.... за този двигател!!!
При положение, че човек си го е купил поддържан и в прилично състояние.... и продължава да си го гледа..... няма никакви ядове с него. Единствената ми забележка е: малко е слабичък за купе VENTO.... на него му трябва поне 1.8... но какво да се прави :lol: 8)

Като заключение: аз не съм имал проблеми.... и се надявам да нямам .... което е важното за мен, а вече 230х .... и още нещо: това с поддържането важи и за другите двигатели, така че карайте и се радвайте..... пък с времето ..... ще се прехвърлим на нови VW :P 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”