Син пушек

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
viking
Автомобил:
Двигател:

Син пушек

Мнениеот viking » Пон 07 юли 2008 7:57

Колеги забелязах един неприятен пушек син на цвят зад автомобила си! Става въпрос за Голф 4 1.4 16v 99г. Синия пушек доколкото знам не е един от най-благоприятните симптоми на един автомобил!
При мен се появява САМО в определени ситуации т.е. забелязах вече два пъти,че пуши само когато спускам по планински път на скорост и когато подавам газ на излизане от завой! В смисъл-преди завой не подавам газ /нормално е/ и не пуши,а на излизане от завоя,когато вече подавам газ издимява синичко отзад! Ауспуха не е омаслен нито леко мазен! Всъщност колата пуши само при описаната ситуация! :idea:
На какво може да се дължи? :?: :?: :?: :cry:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 07 юли 2008 8:15

Това не е притеснително май. Нещо беше свързано с принудителния празен ход. Кой знае кви глупости пиша, но в общи лини, като спускаш на скорост без да подаваш газ в цилиндрите не постъпва гориво, но пък си има смазване и като излезеш от завоя и подадеш газ влиза горивото, пали се и тогава изгаря масълцето вътре в цилиндъра, което е в повечко.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 07 юли 2008 8:56

Имах същите наблюдения миналото лято когато тръгнах за море с моноижекцията... Първоначално не се впечатлих, но по едно време колата взе да гасне в ниските обороти. Когато пристигнах и взех да се ровичкам се оказа, че маслара на който съм я водил е налял повечко масълце което при 140 на магистралата взело, че се качило през маркучето за картерни газове направо в тавата на въздушния филтър...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Син пушек

Мнениеот joker » Пон 07 юли 2008 13:03

viking написа:Колеги забелязах един неприятен пушек син на цвят зад автомобила си! Става въпрос за Голф 4 1.4 16v 99г. Синия пушек доколкото знам не е един от най-благоприятните симптоми на един автомобил!
При мен се появява САМО в определени ситуации т.е. забелязах вече два пъти,че пуши само когато спускам по планински път на скорост и когато подавам газ на излизане от завой! В смисъл-преди завой не подавам газ /нормално е/ и не пуши,а на излизане от завоя,когато вече подавам газ издимява синичко отзад! Ауспуха не е омаслен нито леко мазен! Всъщност колата пуши само при описаната ситуация! :idea:
На какво може да се дължи? :?: :?: :?: :cry:

Вложки и водачи на клапаните....макар,че повечето колеги пишат,че ная този ДВГ сегментите са слабото място....

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 07 юли 2008 14:04

колега провери си маслото че как казваш да не си останал без повечкото от него. Първо както каза Joker-a смени (аз ги знам като) гумички на клапаните ако не се оправи значи сегменти :wink:

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Пон 07 юли 2008 14:54

При мен имаше подобен проблем и причината беше че бях налял малко повече масло при смяната и за определен период от време ми го изгори и след това спря да пуши...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 08 юли 2008 12:01

Bahama man написа:При мен имаше подобен проблем и причината беше че бях налял малко повече масло при смяната и за определен период от време ми го изгори и след това спря да пуши...

И бъди сигурен,че катализаторът ти е заминал на кино.....(то го пишена червена табелка на капака на клапаните при 1.8 ABS.....масло над максимума уврежда катализатора!)..не вярвам при другите ДВГ да е различно...

Потребителски аватар
viking
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viking » Пет 11 юли 2008 6:54

Катализатора си замина още щом регистрирах колата :lol:
Дрънкаше :roll:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 11 юли 2008 7:14

joker написа:
Bahama man написа:При мен имаше подобен проблем и причината беше че бях налял малко повече масло при смяната и за определен период от време ми го изгори и след това спря да пуши...

И бъди сигурен,че катализаторът ти е заминал на кино.....(то го пишена червена табелка на капака на клапаните при 1.8 ABS.....масло над максимума уврежда катализатора!)..не вярвам при другите ДВГ да е различно...

на 1.4 го пише направо върху капачката :twisted:

Потребителски аватар
gyleto
Автомобил: Golf 2
Двигател: PL 1991

Мнениеот gyleto » Съб 12 юли 2008 6:49

най често това е от гумичките на клапаните аз смянях скоро струваха 0,85 стотинки броя нищо пара :D е все пак дано да не е това че си е разправия

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 12 юли 2008 7:38

gyleto написа:най често това е от гумичките на клапаните аз смянях скоро струваха 0,85 стотинки броя нищо пара :D е все пак дано да не е това че си е разправия

на твоя голф наистина това е проблема...тук обаче има разлики...

Потребителски аватар
pastora_bg666
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pastora_bg666 » Нед 20 юли 2008 3:59

И при мене го прави това, ама си и пипа масълце. Като сменях свещите замерих компресията и показа доста големи стойности, което според маисторите значи сегменти. Ама нещо нямам кинти да ги правя, та си доливам масълце и така.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”